Skocz do zawartości
SPY_NET

WIELKI PROBLEM Z NAGRYWARKĄ

Rekomendowane odpowiedzi

SPRAWA JEST TAKA IŻ

MAM NAGRYWARKE LG 52X24X52 (GCE-8523B) I NIEWIEDZIEC CZEMU CD-R MOŻE NAGRYWAĆ Z MAX PRĘDKOŚCIĄ 40X A CD -RW Z 10X .ZANIOSŁEM WIĘC JĄ DO SERWISU A TAM NORMALNIE NAGRYWA (52X ,24X).PODŁACZYŁEM JĄ SPOWROTEM I TO SAMO 40X 10X ZANIOSŁEM JĄ DO KUMPLA I U NIEGI DZIAŁA DOBRZE ..

WIĘC W CZYM TKWI PROBLEM??????????????

PS. TESTOWAŁEM NA 4 WERSJACH NERO .NAGRYWARKA JEST MASTER PODPIETA NA 1 TAŚMIE Z HDD A NA 2 TAŚMIE JEST CD-ROM

ZAMIENIAŁEM MIEJSCAMI CD-ROM I NAGRYWARKE I NIC NIE DAŁO REINSTALOWAŁEM SYSTEM I DALEJ NIC WIĘC O CO CHODZI???????????????????? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPRAWA JEST TAKA IŻ      

MAM NAGRYWARKE LG  52X24X52   (GCE-8523B)       I NIEWIEDZIEC CZEMU    CD-R   MOŻE NAGRYWAĆ Z MAX   PRĘDKOŚCIĄ    40X   A   CD -RW   Z 10X         .ZANIOSŁEM WIĘC   JĄ DO SERWISU A TAM   NORMALNIE NAGRYWA    (52X ,24X).PODŁACZYŁEM JĄ SPOWROTEM I TO SAMO    40X 10X    ZANIOSŁEM JĄ DO KUMPLA I U NIEGI DZIAŁA DOBRZE     ..

WIĘC W CZYM TKWI  PROBLEM??????????????

PS.  TESTOWAŁEM NA 4  WERSJACH NERO  .NAGRYWARKA JEST  MASTER PODPIETA NA 1 TAŚMIE Z HDD     A NA 2 TAŚMIE JEST CD-ROM

ZAMIENIAŁEM MIEJSCAMI CD-ROM I NAGRYWARKE I NIC NIE DAŁO      REINSTALOWAŁEM SYSTEM   I DALEJ NIC     WIĘC O CO CHODZI????????????????????  :(

po pierwsze TO zmien!! tzn nagrywarka nie powinna byc na jednej tasmie z HDD...poniewaz wtedy HDD dostosowuje sie do nagrywarki i pracuje jako DMA 33 (a powinien pewnie 100/133 w zaleznosci od plyty)...wiec przepnij nagrywarke na tasme razem z CD (IDE1 - master:CDRW, slave: CDRom) a na "glownej tasmie (IDE0) niech bedzie tylko dysk.

a co do problemu to najrozsadniejsze jest to ze plyty sa cos zwalone(tez kiedys kupilem niby max 52 a nagrywaly "tylko" 32x)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD 1. NERO TO 5.5.10.20

AD 2. DMA JEST WŁĄCZONE

AD.3 KABLE SĄ  DOBRZE PODŁĄCZONE

AD.4  INSTALOWAŁEM ASPI 

I DALEJ NIC!

o ile sie nie myle tu tkwi problem...moja LiteOn 32@48 tez nie byla widziana przez nero prawidlowo...dopiero upgrade do 5.5.8.2 dala pozadany efekt...IMHO upgadnij sobie nero...bo 5.5.10.20 moze byc "za niska" wersja dla ciebie

a co DO KABLI!!: zrob tak jak ci tyu wszyscy radza...co wolisz??? przegrywac w locie? czy zeby ci dysk o niebo szybciej chodzil?? ja bym wolal to drugie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi