SPY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 SPRAWA JEST TAKA IŻ MAM NAGRYWARKE LG 52X24X52 (GCE-8523B) I NIEWIEDZIEC CZEMU CD-R MOŻE NAGRYWAĆ Z MAX PRĘDKOŚCIĄ 40X A CD -RW Z 10X .ZANIOSŁEM WIĘC JĄ DO SERWISU A TAM NORMALNIE NAGRYWA (52X ,24X).PODŁACZYŁEM JĄ SPOWROTEM I TO SAMO 40X 10X ZANIOSŁEM JĄ DO KUMPLA I U NIEGI DZIAŁA DOBRZE .. WIĘC W CZYM TKWI PROBLEM?????????????? PS. TESTOWAŁEM NA 4 WERSJACH NERO .NAGRYWARKA JEST MASTER PODPIETA NA 1 TAŚMIE Z HDD A NA 2 TAŚMIE JEST CD-ROM ZAMIENIAŁEM MIEJSCAMI CD-ROM I NAGRYWARKE I NIC NIE DAŁO REINSTALOWAŁEM SYSTEM I DALEJ NIC WIĘC O CO CHODZI???????????????????? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Heh a moze poprostu cd nie moze byc nagrane z predkoscia 52 ?? LG jest na tyle przezorne ze wiekszosc plytek na ktorych pisze 52 pusci z duzo mniejsza predkoscia i nie pisz z capsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 nie napewno nie przez cd mam pare cd-rw esperanza u qmpla wszystkie nagrywa 12x i mam cdr espeanzy 52x i terz nagrywa na max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 1. Jaka masz wersje NERO? 2. DMA wlaczone? 3. Posprawdzaj kable 4. Zainstaluj ASPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 SPRAWA JEST TAKA IŻ MAM NAGRYWARKE LG 52X24X52 (GCE-8523B) I NIEWIEDZIEC CZEMU CD-R MOŻE NAGRYWAĆ Z MAX PRĘDKOŚCIĄ 40X A CD -RW Z 10X .ZANIOSŁEM WIĘC JĄ DO SERWISU A TAM NORMALNIE NAGRYWA (52X ,24X).PODŁACZYŁEM JĄ SPOWROTEM I TO SAMO 40X 10X ZANIOSŁEM JĄ DO KUMPLA I U NIEGI DZIAŁA DOBRZE .. WIĘC W CZYM TKWI PROBLEM?????????????? PS. TESTOWAŁEM NA 4 WERSJACH NERO .NAGRYWARKA JEST MASTER PODPIETA NA 1 TAŚMIE Z HDD A NA 2 TAŚMIE JEST CD-ROM ZAMIENIAŁEM MIEJSCAMI CD-ROM I NAGRYWARKE I NIC NIE DAŁO REINSTALOWAŁEM SYSTEM I DALEJ NIC WIĘC O CO CHODZI???????????????????? :( po pierwsze TO zmien!! tzn nagrywarka nie powinna byc na jednej tasmie z HDD...poniewaz wtedy HDD dostosowuje sie do nagrywarki i pracuje jako DMA 33 (a powinien pewnie 100/133 w zaleznosci od plyty)...wiec przepnij nagrywarke na tasme razem z CD (IDE1 - master:CDRW, slave: CDRom) a na "glownej tasmie (IDE0) niech bedzie tylko dysk. a co do problemu to najrozsadniejsze jest to ze plyty sa cos zwalone(tez kiedys kupilem niby max 52 a nagrywaly "tylko" 32x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 AD 1. NERO TO 5.5.10.20 AD 2. DMA JEST WŁĄCZONE AD.3 KABLE SĄ DOBRZE PODŁĄCZONE AD.4 INSTALOWAŁEM ASPI I DALEJ NIC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zalecane jest żeby do taśmy z dyskiem nie było nic podpjęte(szczegulnie napęd CD lub CD-RW) dysk ci wolniej chodzi, lwpiej podepnij CD wrwz z CD-RW do jednej taśmy a HDD zostaw sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkoti Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 ja bym poszukal jakiegos nowego biosu do nagrywarki na www.cdrinfo.pl i sprobowal cos z tym. moze pomoze.popytaj tam moze ktos mial kiedys podobny problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 FIRMWARE JUŻ ZMIENIŁEM NA 1.04 NO I TROCHĘ POMOGŁO CD-RW NAGRYWA JUŻ 12X :D ALE CD-R DALEJ 40X :( .A JEŻELI CHODZI O PODŁĄCZENIE NAGRYWARKI I CD-ROM NA JEDNEJ TAŚMIE TO RACZEJ ODPADA BO TREASZNIE MULI JAK NAGRYWA SIĘ W LOCIE. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Jak się LG kupuje to się tak ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 AD 1. NERO TO 5.5.10.20 AD 2. DMA JEST WŁĄCZONE AD.3 KABLE SĄ DOBRZE PODŁĄCZONE AD.4 INSTALOWAŁEM ASPI I DALEJ NIC! o ile sie nie myle tu tkwi problem...moja LiteOn 32@48 tez nie byla widziana przez nero prawidlowo...dopiero upgrade do 5.5.8.2 dala pozadany efekt...IMHO upgadnij sobie nero...bo 5.5.10.20 moze byc "za niska" wersja dla ciebie a co DO KABLI!!: zrob tak jak ci tyu wszyscy radza...co wolisz??? przegrywac w locie? czy zeby ci dysk o niebo szybciej chodzil?? ja bym wolal to drugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 ZAINSTALOWAŁEM NERO 6.3.0.0 I DALEJ TO SAMO :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...