Skocz do zawartości
zx_spectrum

!!! TEMPERATURA !!! - Athlon 1.7

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to normalne że Athlon 1.7 rozgrzewa się do temperatury sześćdziesięciu kilku stopni w czasie gdy gram załóżmy we "flaszpojnta" ??? Co prawda procek mam podkręcony do 2.2 + ale jak obnizyłem szyne i mnożnik do prawidłowego to i tak się tak nagrzewał . Oczywiście odczyt biorę z PCAlerta od MSI - płytę KT3V . Gdy włączam taki programik Cooler XP to w czasie spoczynku temp zmniejszsza sie do 47 C a gdy gram to i tak jest znów wysoka . Jezeli nie włacze Coolera XP po właczeniu systemu to temperatura w spoczynku to 57 C.Co wy na to ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście dosyć ciasno mam w obudowie ...ale ... :) postarałem się żeby był napływ powietrza z zewnątrz poprzez odsłoniecie jednej zasłonki od 5.25" no i jeszcze pootwierałem go z tyłu (czyt. wyrwałem zaślepki ) , taśmy ułożyłem tak by nie przeszkadzały przepływowi powietrza . Chłodzę go Cooler Masterem http://www.pc-cooler.com.pl/show_ele.php?e...l_id=159&lev=39 czyli tym czymś :) . To jest T-bred a przynajmniej mi się tak wydaje :) - niecały rok temu był kupiony ... cholera :) . Zaraz spróbuje sprawdzić jakimś progsem

...

(10 minut później) Te no ale to jest Athlon XP - to chyba jest T-bred ,bo coś mi się zdaje że takie nazewnictwo wprowadzono od T-bredów , a jak nie to mnie z błędu wyprowadźcie

...

(10 minut później)

Tak to Tbred sprawdziłem AIDA seria B0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co już jest wporządku ... zmieniłem tego flasza jak mi Watcher radził - dziękuje . Temperatura gdy gram we FLESZPOJNTA nie przekracza 53 C a na spoczynku czterdzieścikilka jest . Więc chyba jest już dobrze . Thanks .

Po mimo wszystko i tak bym tobie radzil zdjac cooler i jakos przesmarowac go pasta, bo widac musi byc w tym problem [najprawdopodobniej...]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta byla firmowa byla przy radiatorze

Na pewno sie naczytales jak wazne jest nalozenie odpowiedniej ilosci pasty, nie za doozo nie za malo a w sam raz... Moze w tym jest blad... Sproboj... Tylko ostroznie na rdzen :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...