JB Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 problem wlasnie w tym srednim czasie; nie mam nic przeciwko temu abys liczyl z nami, ale samu musisz przyznac ze wyslanie ponad 300 jednostek w ciagu 1,5h i zmiana sredniego czasu o 0.3s smierdzi walkiem na kilometr? Po raz dziesiąty w tym wątku : po pierwsze jakie znaczenie ma to, że te jednostki zostały wysłane w 1,5h - żadne :!: , po prostu leciały z cache'a - dla mnie nic dziwnego, a średnia ... jeżeli wspomniane kompy liczą po tyle samo czasu dziennie ... no to przy tylu jednostkach średnia nie ma prawa się wahać dużo :!: Ja na przykład jak zaczynałem liczyć ponad 2,5 roku temu to jechałem na maszynie która liczyła 48 godzin 1 WU :!: Potem jak się przesiadłem na lepszy sprzęt to średnia z każdą jednostką spadała znacznie, ale jeżeli ten sam skład kompów liczy po tyle samo czasu dziennie, a na przestrzeni kilku dni jest to wielce pradopodobne, to z definicji średniej wynika że nie powinna się ona zmieniać :!: :!: :!: a co do metody to byl niedawno na forum ktos to wlasnie napisal (posty zostaly usuniete) ale nie bede tego powtarzal poniewaz wtedy liczenie traci sens; i co sie stalo z twoja nazwa?? dlaczego jest tam teraz puste pole? i czy jednostki przysylacie tylko wieczorem? Czytałem wspomniany "przepis" i stwierdziłem, że kolesiowi się coś we łbie pomieszało. Już widzę takiego uczciwca co to znając sposób na nieograniczoną liczbę WU w szybkim czasie przestaje liczyć ... ta jasne. Poza tym (nie wiem czy dobrze pamiętam) ale najpierw mówił, że ma 100 WU przygotowane, potem że 40 zdobył ... Fakt błędy się zdarzają, widać to w naszym teamie przy usere "Specialized", ale nie ma co generalizować i każdego kto liczy więcej od Ciebie o wałki posądzać, bo to za każdym razem będzie robić atmosferę jakby ktoś co najmniej brzydkiego bąka puścił. Poza tym też się tym faktem zainteresowałem i poczytałem trochę oficjalnych wypowiedzi ludzi zajmujących się SETI. Okazało się, że problem być może swojego czasu występował, ale już tam poprawili co mieli poprawić, a poza tym cały czas weryfikują podejżane konta i usuwają punkty zdobyte niezgodnie z regulaminem. Co do wysyłania w nocy, ja też tak robię z moimi marnymi kilkoma WU, zawsze to szybciej się nowe sciągają, i nikomu to nie przeszkadza. A co do Raptor&Co. to należało by powitać duuużym browarem :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 zasadniczo to ja pierwszy ich powitalem; po za tym fakt tych jednostek slpywajacych w takim tepie i nie wplywajacych na sredni czas liczenia nadal mnie zastanawia; ale skoro to sa to uczciwie przeliczone WU to ciesze sie bardzo ze ktos taki do nas dolaczyl; JB czy moglbys podac linki do tych informacji?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Birdman, nie mogę podać Ci wszystkiego, co znalazłem na ten temat, bo po prostu przez Google szukałem ... ale zobacz tu: http://www.teamprimerib.com/seti/ http://www.space.com/searchforlife/setihom...ats_010524.html http://www.setiathome.pl/news/poland_novem...mber_2002.shtml Jakieś info tam jest na ten temat. UPDATE: Poza tym wałki odchodzą głównie w obrębie drużyn, np ktoś liczy do 99% WU i potem rozsyła to do stu znajomych z teamu, one to dokańczają i każdy ma WU do przodu. Jest to też do wykrycia. Link: http://www.zdnet.com.au/news/security/0,20...20269509,00.htm Robienie w obrębie jednego konta przekrętów, z tego co czytałem jest dość trudne, bo kolesie z SETI mówili, że każdeą próbkę rozsyłają bodajże w kilku egzemplarzach i potem porównują dla pewności wyniki. Przyjęli, że przwdopodobieństwo, że trafisz na tą samą próbkę jest żadne, a przynajmniej tak jak ten koleś gdzieś tu na forum opowiadał, że wysłał dwa razy to samo, to już się kwalifikuje do sprawdzenia. Powiem szczerze: sprawdziłem ten sposób, bo sam liczę SETI, tylko dla tego że akurat trafiłem do fajnej drużyny i dlatego że mam już 2,5 roku z SETI za sobą. Większość kompów liczy UD, dlatego że łatwiej jest przekonać znajomych do liczenia lekarstwa na raka niż , szukania ufoludków. Jeżeli była by to prawda, co ten koleś mówił to bym to olał i całą moc przeznaczył na UD (lada dzień wchodzę do top100 w Polsce, a liczę UD od 6 miesięcy). Ale zrobiłem tak jak on powiedział i stwierdziłem, że to jakiś kolejny małolat który oprócz kaloryfera żadnej laski jeszcze nie zaliczył, ot co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 No w imieniu BYDGOSZCZ TEAM witam serdecznie Raptor!!! A co do Birdmana to sie na Tobie zawiodlem heh czasem trza umiec przegrywac !!! OBY tak dalej a MOC BEDZIE Z NAMI!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Co do przegonienia to nie tak szybko [...]...gon, gon... zysjaka na tym wszyscy :-) [...] gdybyś nie liczył nic zajęło by mi to 150dni.Hmm wybacz... ale nie bede czekal :D W te 150 dni dodam kolejne 42000 WU od siebie :twisted: Barwkomp musi zapłacic za swoje przemądrzalstwohmm spokojnie kolego spokojnie... bo jeszcze gotowi nas obsmarowiac, ze sie czepiamy :-) Pamietasz co bylo jak dodalem swoje 50k WU? Ogolnie radosc i szczescie zapanowalo, ale zobacz co sie stalo.. prawie nas zjedli :-/ Mam nadzieje, ze z Raptorem troche pogonimy ta grupe a Barwkomp (a raczej Mr. TomBa (uklony :P bo pewno czyta) bedzie musial szukac kolejnego AS'a :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 100 % racjii brawkompy tesz nie śpią i kombinują jak mogą aby nas łykąć :evil: nawet wpadli na pomysl dołączenia jakiegoś mniejszego teamu do siebie :lol: ja narazie tesz pne sie pomału do góry i myśle,że przy dobrych wiatrach wgryze sie do pierwszej 30 :twisted: [/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 A co do Birdmana to sie na Tobie zawiodlem heh czasem trza umiec przegrywac !!!Ale czym tu sie zawodzic? A nie lepiej to olac? A myslisz, ze mnie by nie bylo przykro jak bym widzial goscia, ktory np. liczy 5k WU/dzien i biegl do mnie (bo juz nawet nie dochodzil)... No ale coz.. takie zycie... nigdy nie sadzilem, ze nikt mnie nie wyprzedzi a wrecz licze na to bo bedac na drugiej pozycji ma sie znacznie wieksza motywacje do szukania dodatkowych kompow niz taki ktos jak ja bedac na pierwszej :-) Przyznam sie Wam, ze milem mala "awarie" ktorej juz mi sie nie chcialo naprawiac po calym dniu w pracy i w plecy jestem jakies 120 jednostek :) Poprostu mi sie nie chcialo i olalem sprawe na jakies 12 godzin :-) Ale... bedac jako drugi.. hmm raz dwa bym popracowal jeszcze troche aby calosc postawic na nogi :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 A właśnie, czy można dołączyć drużynę już istniejącą do na przkład naszego temu ?? Jak to zrobić?? Bo mam znajomego który ma team: Szaraki z Parkietu (ok 12k WU do tej pory, chodziaż przyrosty dzienne słabe, chłopaki liczą już od dawna) ale może bym go jakoś namówił do współpracy. Tu link do nich: http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/fcgi-b..._show&id=117878 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisq75 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 To byl zart nie powiem z nutka ironii!!! Ale najwazniejsze ze nam sie lepiej powodzi! Mala dygresja kiedy mi sie laptop zjara od tego liczenia 24h wentyl w nim non stop dmucha super gorace powietrze na full obrotach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 A co do Birdmana to sie na Tobie zawiodlem heh czasem trza umiec przegrywac !!!nie rozumiem dlaczego wszyscy to odbieraja jako moje uzalanie sie nad tym ze moj team spadl o jedno miejsce?? chyba was juz pogielo na maksa; co ja Yoshi jestem ze jak trace pierwsze miejsce to przestaje liczyc?? czy ja sie gdziekolwiek pozalilem ze mnie wyprzedzil?? licze juz tyle czasu i bede liczyl dalej; jednak chce liczyc uczciwie i uczciwie przegrywac i nie lubie gdy robi sie ze mnie idiote; dla mnie nadal nie jest jasna sprawa czasu tych jednostek; bo to dziwne jest ze wszystkim sie te czasy zmieniaja (nawet u KriSa po wyslaniu jedynie 15 jednostek czas ulegl zmianie o 1.3 sekundy) a u raptora po wyslaniu 300 nie; i jak to jest ze dzisiaj juz sie te czasy zmieniaja sie (zmienil sie sedni czas o 12.8 sekundy po wyslaniu 27 jednostek)?? i to jest wlasnie dla mnie dziwne i to wlasnie mnie zastanawia; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 [...] i to jest wlasnie dla mnie dziwne i to wlasnie mnie zastanawia;No to przestan sie zastanawiac i licz dalej :P Nie sadze aby byly jakies przekrety... byc moze srednia ta liczona jest w jakis dziwny sposob i duzo kompow o podobnej konfiguracji nie zmienia w jakims tam szybszym stopniu tego czasu... nie wiem... nie wnikam... zakladam, ze jak ktos oszukuje to SETI ich wylapie i wywali... Tak wiec Panowie liczyc i sie niczym nie przejmowac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 A właśnie, czy można dołączyć drużynę już istniejącą do na przkład naszego temu ?? Jak to zrobić?? Bo mam znajomego który ma team: Szaraki z Parkietu (ok 12k WU do tej pory, chodziaż przyrosty dzienne słabe, chłopaki liczą już od dawna) ale może bym go jakoś namówił do współpracy. Tu link do nich:http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/fcgi-b..._show&id=117878 Ludzie z "Szaraki z Parkietu" musieliby przenieść zwyczajnie swoje konta do naszego teamu, inaczej się chyba nie da. Pozdro. PS. Witam nowego członka ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 A właśnie, czy można dołączyć drużynę już istniejącą do na przkład naszego temu ?? Jak to zrobić?? Bo mam znajomego który ma team: Szaraki z Parkietu (ok 12k WU do tej pory, chodziaż przyrosty dzienne słabe, chłopaki liczą już od dawna) ale może bym go jakoś namówił do współpracy. Tu link do nich:http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/fcgi-b..._show&id=117878 Ludzie z "Szaraki z Parkietu" musieliby przenieść zwyczajnie swoje konta do naszego teamu, inaczej się chyba nie da. Pozdro. PS. Witam nowego członka ;> Chyba twin ma racje musieli by przenieść konta do naszego teamu ale robiąc to mogli by te konta pozostawić i stworzyć jedno konto pod które podpioł by sie ich cały team odpowiedni by je nazwali :) było by gorąco 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 skoro "DżejBi" ich zna to niech ich namowi :) ... 12k miec a nie miec to milo :) a skoro chlopaki chca liczyc i licza ti zawsze milo bo u nas to ponizej 20 - 30 miejsca to tam raczej nie liczą :) wiec nasze 150 useró to o dupcie rozbic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 skoro "DżejBi" ich zna to niech ich namowi :) ... 12k miec a nie miec to milo :) a skoro chlopaki chca liczyc i licza ti zawsze milo bo u nas to ponizej 20 - 30 miejsca to tam raczej nie liczą :) wiec nasze 150 useró to o dupcie rozbic :)Chaos nieprawda ja jestem poniżej 30 miejsca a jakoś licze naonstop 24h7 to samo fuxmen i jakoś znajdujemy sie na liście najaktywniej liczących, że puźno zaczeliśmy liczyć to 2 strona ale pniemy sie pomału do góry :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 skoro "DżejBi" ich zna to niech ich namowi :) ... 12k miec a nie miec to milo :) a skoro chlopaki chca liczyc i licza ti zawsze milo bo u nas to ponizej 20 - 30 miejsca to tam raczej nie liczą :) wiec nasze 150 useró to o dupcie rozbic :)Chaos nieprawda ja jestem poniżej 30 miejsca a jakoś licze naonstop 24h7 to samo fuxmen i jakoś znajdujemy sie na liście najaktywniej liczących, że puźno zaczeliśmy liczyć to 2 strona ale pniemy sie pomału do góry :twisted:dzęki to samo miałem napisać a narazie ja nie wysylam jednostk bo chcę zobaczyć ile moi kompaisami pociągną. Aha i gratuluję pięcia w górę może cie kiedyś przegonie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 skoro "DżejBi" ich zna to niech ich namowi :) ... 12k miec a nie miec to milo :) a skoro chlopaki chca liczyc i licza ti zawsze milo bo u nas to ponizej 20 - 30 miejsca to tam raczej !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: od kazdego stwierdzenia są wyjatki ze wy liczycie to ja wiem :) p.s: pozatmy to byl text zaczepny dla tych łośków co nie liczą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Sorka nie zauważyłem tego "raczej" a wracając do tematu to przydało by sie jak by sie chłopaki z teamu Szaraki z Parkietu donas przyłączyli bo do naszej konkurencji przyłączyły się jusz 2 serwisy :( link potwierdzający http://forum.infopc.pl/viewtopic.php?t=2744 :(:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 nie chcialem zakladac nowego tematu .. ale tak sobie smigalme po necie i trafilem na: http://www.pcprojekt.pl/forum/viewtopic.ph...ighlight=#39562 wiec skoro raptor tam mogl napisac 9 maja to do nas nie mogl napisac co i jak? nie ze musi liczyc .. ale moglby napisac czemu przestał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Podobno miał problemy z netem. Niech ktoś do niego zagada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 ja tam znalazlem posty jego z 22 kwietnia nawet :) mogl powiedziec "wiecie znudzilo mi sie to nie bawie sie juz w seti fajnie bylo .. nara " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Tak sie zastanawiam czy jest sens sie nad tym wytrzasac? Byc moze mogl nam napsiac, ze nie bedzie juz liczyl.. a moze nie mogl... kto to wie. Wydaje mi sie, ze bez sensu sie wgryzac w ten temat - jesli Raptor wroci bedzie swietnie bo mimo tego, ze malo sie udzialal na forum i nie bylo okazji aby go zbyt dobrze poznac to dobrze WU oddawal i to trzeba mu przyznac :-) Troche zrobil dla naszego teamu wiec... odpuscmy i niech jest jak jest :-) Miejmy nadzieje, ze sie jeszcze do nas odezwie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 no ja tylko i wyłącznie to mialem na mysli Krisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriS Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ufff i cale szczescie Chaosie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Hehe .. :) ano musu nie ma dla nikogo .. przeciez policzyl i tak kupe WU dla nas jak sam napisales .. :) Tak to jest ze jak ktos naprawde chce liczyc seti i robi to z własnej woli to tak jest najlepiej ... ja w swoim subteamie mam ludzi co to wymiekaja bo np: "jak mi seti chodzi to soulseek sie zawiesza" albo "na razie nie moge bo mam temperature za dużą" i inne tam takie ... moja dewiza nie chcesz nie licz .. :) .. tylko nie zawracaj gitary .. ja tam licze dla Tweaka bo lubie te strone więc czemu mam nie pomóc :) Do tego wiem ze proc stabilny po OC i że sie nie marnuje .. nikogo nie bede ganiał z cepem bo nie chce liczyc seti .. ktos nie chce witamy z otwartymi ramionami nie chce żegnamy machając białą chustką .. :) i to jest najzdrowsze podejscie do tego wszystkiego .. Fakt jest taki ze kupa ludzi na tweaku "sie obija" a jakbyśmy "kupą" liczyli to byla by miazga dla flamastrów .. no ale znow troche ludzi liczy i jest git .. liczą sie chęci .. :) tyle odemnie na temat "Liczmy SETI razem" :)) pozdro .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...