marcinsz0 Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 witam kupilem ten procesor na alegro i chciałem sie zapytać wszystkich którzy tez go kupili o wyniki w OC ,bo narazie u mnie cosik kiepsko idzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart^MW Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 tzn jak kiepsko? bo planuje ten zakup wlasnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 próbowałem przy 2075Mhz 12,5x166 i 1,7V i kupa zawieszka ,winda sie nie załaduje do konca ,wiec chciałbym sie dowiedzieć jak sie innym kręcą i przy jakich napieciach ja narazie powyzej 1,7v nie daje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 witam kupilem ten procesor na alegro i chciałem sie zapytać wszystkich którzy tez go kupili o wyniki w OC ,bo narazie u mnie cosik kiepsko idzie :) Co to znaczy kiepsko ? chodzi o MHz i którą wersję kupiłeś ? bo krostry sprzedawał 2 rózne serie 0323RPMW jedną która działała na 2500 MHz - a druga która działała na 2200 Mhz, obie przy 1,85V i na Abicie NF7. Więc może za mało papu mu dałeś (za mało V) ? albo płytę masz nie taką jak potrzeba ? Jaką masz płytę ? jaką FSB i jak ogólnie to działa ? krostry zawsze był sprawdzony - jak pisał że działa, to działało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 tak chodzi o Mhz ,mam abita NF7-S ,zasiłka Huntkey 400W ,wentyl titan /WC w drodze :) / wiem ze pisała na alegro o dwóch wersjach ale obie miały minimum lecieć na 2500Mhz przy 1,8v i FSB 200 a u mnie wyniki takie jak pisałem wczesniej krostry zawsze był sprawdzony - jak pisał że działa, to działałotylko nie myślcie przypadkiem ze załozylem ten temat aby kogoś oskarzać o oszustwo !!!!!!!!! po prostu interesuja mnie wasze wyniki na tym procu i podajcie serię,moze u mnie mam cosik nie tak i dlatego jest małe OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Jeśli wszystko jest ok z twojej strony - to reklamuj go !! spróbuj może jeszcze zmienić mnożnik na np 8 - i dać FSB 200 ? może po prostu płyta nie wyrabia (wiem że NF miały taką przypadłość, że radiator na NB był źle nasmarowany i nie chciały działać przy FSB 200 - w takim wypadku trzeba nasmarować to pastą - na SB też by się przydał radiator) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Do Marcina jak masz spmw i nie idzie przy 1.8 na 2300mhz, nie katuj, odeslij, kilka jest do [gluteus maximus] (mam zwroty i od reki wymieniam)... dostaniesz proc na 2.5ghz :) ...słowo. A z takimi rzeczami pisze sie do mnie :) Oczyścić wydmuchać nie kombinowac stan jak wyslalem i expresem dostaniesz juz sprzet marzeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Potwierdzam, tez mam problem z osiagnieciem stabilnego 2300Mhz, rozmowa z krostrym i w poniedzialek odsylam procesor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 no ja mam tą pierwszą serię która ma lecieć na 2500Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Do Marcina jak masz spmw i nie idzie przy 1.8 na 2300mhz, nie katuj, odeslij, kilka jest do [gluteus maximus] (mam zwroty i od reki wymieniam)... dostaniesz proc na 2.5ghz :) ...słowo. A z takimi rzeczami pisze sie do mnie :) Oczyścić wydmuchać nie kombinowac stan jak wyslalem i expresem dostaniesz juz sprzet marzeń. No i to mi sie podoba ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 RPMW nie idzie?!?!?! hm.. no tu juz mnie zastrzeliles.. wyznsze napiecia abit bardzo zaniza ustawienia biosu, wygrzej go ciutke na 2v pozniej 1.93v (real 1.856-1.872) powinien isc spokojnie z palcem w 4 lterach.. te 1.8v to przesadzony opis to przyznam szczerze ale to wszystko wina cholernego codeshita (swietej pamieci padl w niedziele lacznie z abitem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Tylko szkoda ze trzeba odsylac itd :( Troszke sie zaplacilo za ten procek a teraz jeszcze raz za wysylke ale i tak warto czekac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Do Marcina jak masz spmw i nie idzie przy 1.8 na 2300mhz, nie katuj, odeslij, kilka jest do [gluteus maximus] (mam zwroty i od reki wymieniam)... dostaniesz proc na 2.5ghz ...słowo.no wlasnie mam ten model :( ,fajnie ze wymienisz wysle maila i uzgodnimy szczegóły A z takimi rzeczami pisze sie do mniesorki ale tak jak pisałem wczesniej nie mialem absolutnie zadnego zamiaru posądzać kogoś o oszustwo ani inne rzeczy, post załozony wyłacznie w celu uzyskania informacji jak proce lecą u innych uzytkowników :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 a dlczego mam nie wymieniac? walcz o swoje a nie odpuszczasz jak cos jest nie tak, jak ja bym dostal taki proc sam bym pojechal i wydlubal kolesiowi oczy a na dodatek wsadzil mu klawiature w D...... :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 kurde teraz sie zakrecilem musze sprawdzić ta serie bo mam tą wersję z fioletowo-czerwonawym rdzeniem to chyba RPMW przy 1,65V na ile powiniem iść ten procesor maksymalnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 hm... nie mam pojecia na niskich napieciach roznie ida powinien ok 2200 przy fsb400, najnizej 2200 stabilnie mialem 1.584 (odblokowane 512c) a najwyzej chyba 1.68... no nie liczac wybrykow natury, na ktore dopiero teraz natrafilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Moj AXDC2000DUT3C 9889886280260 AQXDA 0323RMW bardzo kiepsko, mialo byc 2.5ghz, a nie ma nawet 2.4ghz, na 2370 (tyle sie krecil moj stary proc) i 1.85V (wyzsze napiecie nie podobalo sie prockowi) bledy w prmie po minucie...no zawiodlem sie, ale dobrze ze Krostry to powazny facet i odda mi kase jak mu odesle :) szkoda troche bo myslalem ze sobie poszaleje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Tym co obiecalem wysylam na wymiane 2.5GHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 A ja kupilem od krostrego rowniez 0323 RPMW i dziala u mnie na 2250Mhz na 1.57V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 A ja kupilem od krostrego rowniez 0323 RPMW i dziala u mnie na 2250Mhz na 1.57V Ladnie !!! A jak idzie na 1.85V maksymalnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Jeszcze nie probowalem. Na razie czekam na mojego radeonka 9800pro, ktory przyjdzie do nie dopiero we wtorek. Wtedy pobawie sie w O/C i 3D Marki. Na razie 2.25Ghz na 1.57V mi starcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 dostalem na wymianę proca od krostrego i teraz jest super ,narazie 2150 przy 1,55 V /real/ , ale jest w tym procu ogromny potencjał ukryty :) seria to RPMW czekam tylko na bloczek do WC i bedzie jazda na maksa tak wiec mozna spokojnie zaufać krostremu a wpadki kazdemu sie moga zdarzyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Też mam proca od krostrego :D Pierwszy jaki dostałem to był wypadek przy pracy i 2,4GHz da tego proca to było tylko marzenie ale po wymianie dostałem taką siekierę ze aż mnie z nóg powaliło znaczy się 11x233MHz przy 1,85v REAL (w biosie 1,875v) po prostu masakra :D Więcej FSB nie polecę bo mój ram mówi ni chu….. ale i tak jest BARDZO zadowolony :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60946 <--- przeczytajcie .. Bez najmniejszego problemu poszedl by przynajmniej na 2600 mhz przy 1,9v (realne 1,85v) ale temparatury.. Zreszta poprostu przycztajcie topic.. Nadal nei rozumiem tych temperatur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Hm.. jakby patrzeć na wasze wyniki, mój Thorton średniowo wychodzi - 2300 MHz przy 1.7V, mam rację? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 tez to kupilem mam nadzieje ze ladnie bedzie chodzil:) bo jak nie to mam niedaleko i bedzie zle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Ja nie narzekam 8) . Wprawdzie trochu przepłaciłem (pozdro dla ULUBIONEGO :wink: ) ale warto było: Może wiecie dlaczego CPU-Z błędnie podaje v-core (8RDA)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Co ty masz za chlodzenie? Ja nadal nie rozuemim czemu u mnie takie temperatury... :cry: :cry: :cry: Zebym w stresie mial 60 stopni przy 12x200 przy 1,75v??? Na zalmanie 7000a-cu i arctic 5? A jest taka mozliwosc ze moja plyta zle czyta temperature? Ale to bylo by dziwne ,bo na niepodkreconym mialem po 40c i 45 w stresie :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Może wiecie dlaczego CPU-Z błędnie podaje v-core (8RDA)?To jest napięcie z NB. Ale dlaczego tak podaje, to nie 'wiecie'. W tych płytach połowa odczytów jest do góry nogami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Chłodzenie wodne ofkoz (średnio udana podróbka bloku morphlinga, MJ1000, łada). Z góry odpowiadam- stabilności nie sprawdzałem- tylko SuperPi. Proc raz włożony do kompa- dla sprawdzenia. Teraz czeka na swoją kolej- "męczę" duronia 1400 (również od ULUBIONEGO sprzedawcy 8) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...