allshaq Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Juz wykrecilem mojego Thortona @ Barton na 14x 166, czyli 2338Mhz na 1.625V. No i wlasnie: w BIOSIE ustawilem 1.625V, a CPU- Z i CPU cool pokazuja mi 1.57V. Ktoremu odczytowi wierzyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Panie krostry. A te T-Bredy 1800+ mają zablokowane mnożniki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Z zablokowaniem mnoznika w 1800+ (noworoczny sprzet) jest tak jak ze wszystkim "zablokowanymi" nie wiedziec czemu niektóre nie sa... ALE LEPIEJ NAPISZE TAK SA ZABLOKOWANE (bo zalicze wpadke jak z tym 2.5GHZ) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 A nie mógłbyś ich posprawdzać??? Wtedy mógłbyś wystawić aukcję z odblokowanymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Krostry wymienil mi procka :) Teraz spokojnie dziala 200x12 1.7V a temp na V11+ HIGH to okolo 40 stopni w stress :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 o cholera... Niezle... 1,7v... eh U mnie 12x200 chodzi przy realnym 1,725 (walsnei testowalem ) i mam 50 stopni w stresie ,ale podobno moja plyta o 10 stopni zawyza.. Mam Zalmana 7000A-Cu i AS5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Pinky & CHECK - chyba nie myslicie, ze na 2400Mhz macie 40 zlbo 50 stopni w stress... Faktem jest, ze plyty zanizaja temperature. Pinky masz Abita NF7S- on nie ma odczytu temp. z jadra procesora, tylko z diody pod prockiem. Wiec raczej nie masz tych 40 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 No i? :) Wczesniej mialem o wiele wyzsza temp wiec teraz sie ciesze :) Dolozylem teraz wiatrak 30cm z boku budy i dalem procka na 2450mhz 1.75V ( mniej nie probowalem ) i puscilem kilka razy 3dmarka, temperaturka wynosila 37 stopni :) Nie narzekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Pinky & CHECK - chyba nie myslicie, ze na 2400Mhz macie 40 zlbo 50 stopni w stress... Faktem jest, ze plyty zanizaja temperature. Pinky masz Abita NF7S- on nie ma odczytu temp. z jadra procesora, tylko z diody pod prockiem. Wiec raczej nie masz tych 40 stopni... Mowie ze moja grubo zawyza.. A Ty gadasz ze zaniza.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 CHECK- LOL !! Naprawde myslisz, ze masz tyle stopni??? Wsadz tego proca do plyty glownej, ktora ma odczyt temp z diody w procku i wtedy sprawdz jaka bedziesz mial naprawde temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ja mam odczyt z diody w procku .. Hehe Właściwości czujnika Typ czujnika ITE IT8712F, National LM90 Dostęp do czujnika ISA 290h, SMBus 4Ch Nazwa płyty głównej Chaintech 7NIF / 7NJL / 7NJS Series Temperatury Płyta główna 31 °C (88 °F) CPU Diode 50 °C (122 °F) Wentylatory Procesor 2557 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.73 V +2.5 V 2.74 V +3.3 V 3.28 V +5 V 4.81 V +12 V 12.16 V -12 V -13.02 V VBAT baterii CMOS 2.72 V DIMM 2.75 V AGP 1.50 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 CHECH, na jakim chlodzeniu? pewnie jeszcze BOX'owym :D :D :D :D a moze sam radiator :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 KROSTRY ROXX :lol: 2000+@2600+ 200x10 1.375V ( 1.34V real ) prime95 bez bledow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Krostry wymienil mi procka :) Teraz spokojnie dziala 200x12 1.7V a temp na V11+ HIGH to okolo 40 stopni w stress :D hmm........ :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Hehe + wiatrak 30cm przy otwartej budzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 CHECK- twoja mobo ma odczyt temp z diody procka i mowisz jeszcze, ze zawyza temperature??!! Podaje dobra temperature. To dioda pod socketem zaniza temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 CHECH, na jakim chlodzeniu? pewnie jeszcze BOX'owym :D :D :D :D a moze sam radiator :lol: Zalman 7000A-Cu i Arctic Silver 5 CHECK- twoja mobo ma odczyt temp z diody procka i mowisz jeszcze, ze zawyza temperature??!! Podaje dobra temperature. To dioda pod socketem zaniza temp. Jak ludzie miezyli miernikiem i porowynywali z tym co plyta pisze ( wlasnie ten model chaintecha) to bylo -10 stopni.. Czyli 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 hmm, CHECK - zwracam honor, Z7000 robi swoje, i to na 1.725V, 50 stopni moze byc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Hehe + wiatrak 30cm przy otwartej budzie ;)hmm, pinki, sam wiesz ze przy prawdziwym pomiarze to jest niemozlie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Pewnie jak by mial pomiar z diody to bylo by 60 stopni.. :? Niestety musze zupdatowac bios bo ten nei obsluguje Duala 400 mhz :( Duzo daje ten dual i 512kb l2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Troszeczke daje. Ale skoro daje chociaz troszeczke to chyba tylko glupi by tego nie wykorzystal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Pochwalcie sie na ile max wykreciliscie (stabilnie) procki od krostrego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Troszeczke daje. Ale skoro daje chociaz troszeczke to chyba tylko glupi by tego nie wykorzystal :) ale dodatkowy cache = wiecej *C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Troszeczke daje. Ale skoro daje chociaz troszeczke to chyba tylko glupi by tego nie wykorzystal :) ale dodatkowy cache = wiecej *C U mnie po przerobieniu durona na Athlona - temp spadła o 3 stopnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Eee no ja nie wiem co jest! Czy to naprawde dobra temperatura dla thortona 2400 mhz z zalmanem 7000A-cu i AS5 = Idle 53 stopnie full load= 58 stopni!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 jak napiecie 1.75 czy mniej to za duza! chyba ze nie masz zadnego wentyla w budzie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 No wlaśnie mam .. Tak wyglada rozklad ... No kuźwa co moze być nie tak!!!??! POMOCY!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambit24 Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 A ja kupilem AXP 2000+ i jest ok mam 12,5 x 166 bo wiecej plyta nie daje tj. ASUS A7V8X. Jutro ide do kolegi wsadzic go w GIGABYTE na N2. Niestety 512 nie do odblokowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 No i co ..? Nie wiecie co jest ze mam takie beznadziejne temperatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 sprobuj zalozyc jeszcze raz, moze nierowno dociska, lub za malo/duzo pasty dales.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...