Skocz do zawartości
ryba

home made modding :D:D

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie bo lekko zabieram sie za zbieranie funduszy na mod, ale zamierzam kupic calkiem nowa obudowe(da rade bez zasilki ??) i mam teraz lekki dylemat co zastosowac zeby wysztko ladnie wygladalo ale nie wkladac w to fortune, np kupic troche bajerkow i porobic samemu w domq all tak jak kadoda rev. zel :D , a tak pozatym co to jest grawerowanie :(

P.S. whaz is das IMHO :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ryba, odrobina samodzielnosci - wrzucasz w szukajce "farba" i zaleje cie ilosc wynikow. np ten http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=594...highlight=farba, ale to tylko przyklad - temat warto podrazyc, zanim zniszczysz sobie obudowe (bo np okaze sie, ze farba rozpuszcza plastik)

update: zeby nie powiedziec, ze ten temat jest kilka pozycji nizej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche puzno piszesz swoje posty wiec moze troche juz organizm masz ostabiony masz moze jeszcze jakis pomysl ??  :D

Jak ty nie wiesz co to jest grawerowanie i zwrot IMHo, to ty stary lepiej nie bierz sie za modding :P

To nie jest zabawa dla dzieci :D :D :lol:

A tak powaznie to wszystko tutaj znajdziesz. Uwazem ten temat za bezsensowny!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, SAMODZIELNOŚĆ, wiekszosc ludzi tutaj OGLADALO NAJPIERW STRONY O MODOWANIU, SAMI ZASTANAWIALI SIE NAD POMYSLAMI I WKONANIEM, A POTEM CZYTALI ZEBY DOWIEDZIEC JAK WPROWADZIC SWOJE IDEE W ZYCIE a to ze tobie sie tak nie chce SWIADCZY TYLKO O TWEJ PROZNOSCI / BRAKU SAMODZIELNOSCI

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, SAMODZIELNOŚĆ, wiekszosc ludzi tutaj OGLADALO NAJPIERW STRONY O MODOWANIU, SAMI ZASTANAWIALI SIE NAD POMYSLAMI I WKONANIEM, A POTEM CZYTALI ZEBY DOWIEDZIEC JAK WPROWADZIC SWOJE IDEE W ZYCIE a to ze tobie sie tak nie chce SWIADCZY TYLKO O TWEJ PROZNOSCI / BRAKU SAMODZIELNOSCI

pozdrawiam

It's Truee

W pełni sie zgadzam i popieram!!!

Topic bez sensu SZUKAJ ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko "ladnie piknie" ale po jaka cholere po raz n-ty jakis user (a niektorzy z nich to nawet newbie...) pisze, ze topic bez sensu??

Fakt, wejscie to ten pan mial srednie, a i pytanie problematyczne ;) jednak to nie znaczy, ze cala jedna strona repostow to jezdzenie po nim jak po lysej kobyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko "ladnie piknie" ale po jaka cholere po raz n-ty jakis user (a niektorzy z nich to nawet newbie...) pisze, ze topic bez sensu?? 

Fakt, wejscie to ten pan mial srednie, a i pytanie problematyczne ;) jednak to nie znaczy, ze cala jedna strona repostow to jezdzenie po nim jak po lysej kobyle...

moze jak inni zobacza to pomysla i dojada do tego, ze zamiast byc zjechanym przez innych, lepiej bedzie jak poszukaja sobie sami. jak sam wiesz, tego jest na forum full :!: :evil: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum jest tego full, baza przeladowana itp wiec czy nie prosciej zglosic posta, zawolac moda i po herbacie?

To nie donosicielstwo, kapownictwo itp (zeby mi tu zaraz jakis "gufniasz" z czyms takim nie wyskakiwal) ale przysluga wyswiadczona wszystkim userom naszego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum jest tego full, baza przeladowana itp wiec czy nie prosciej zglosic posta, zawolac moda i po herbacie?

To nie donosicielstwo, kapownictwo itp (zeby mi tu zaraz jakis "gufniasz" z czyms takim nie wyskakiwal) ale przysluga wyswiadczona wszystkim userom naszego forum.

no to wyobraz sobie, ze teraz kazdy bedzie prosil o to, bo nie bedzie mogl lub nie bedzie mu sie chcialo szukac :| no i co wtedy... :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ty nie wiesz co to jest grawerowanie i zwrot IMHo, to ty stary lepiej nie bierz sie za modding :P

co ma jedno do drugiego ? ? 8O 8O 8O :? - co ma slowo MODDING do slowa IMHO ??? 8O 8O

ahaaa - juz rozumiem - slowa "IMHO" uzywaja tylko modderscy mastachy ktorzy wszystko juz potrafia , ktorzy wogole sa super i maja 100 pomyslow na minute i wogole sa ochhhh achhhh .... :evil:

ja pier..... :? jak juz masz zamiar tak mowic , to pokaz jakis poziom swoich prac , bo jak na razie jest marny, bo zeby ta Twoja "madrosc" sie nie odwrocila przeciwko tobie :/ ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ma jedno do drugiego ? ? 8O 8O 8O :? - co ma slowo MODDING do slowa IMHO ??? 8O 8O

ahaaa - juz rozumiem - slowa "IMHO" uzywaja tylko modderscy mastachy ktorzy wszystko juz potrafia , ktorzy wogole sa super i maja 100 pomyslow na minute i wogole sa ochhhh achhhh .... :evil:

ja pier..... :? jak juz masz zamiar tak mowic , to pokaz jakis poziom swoich prac , bo jak na razie jest marny, bo zeby ta Twoja "madrosc" sie nie odwrocila przeciwko tobie :/ ...

jaki lol :lol: :lol: :lol: buhahahahahhahah :lol: ty chyba nie wiesz kto to jest spiderman :?: "to pokaz jakis poziom swoich prac , bo jak na razie jest marny" polewa :D :D :D heheheheheh :D chodzi o to ze imho to kazdy forumowicz powinien znac bo tego sie na codzien w rozmowie uzywa :D a do moddingu to sie nic nie ma ten skrot, a kto powiedzial ze sie ma :?: peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jak szukam pomyslow to wpisuje na google case modding(albo pochodne) i szukam sobie przez 2h czasem przewalasz sie przez 2 tony smieci i nic a czasem odrazu cos wpada w oko . pozniej to juz kwestja jak wdrozyc to wzycie (swoja bude) wycieczka do castoramy itp. duzo pomyslow (nie napisalem ciekawych ale jest ich duzo ) jet tu:

http://www.coolcasegallery.net/ccg/index.p...page=10&order=1

nie wiem czy bylo pytnie od czego zaczac ale jezeli bylo to:

-okno(toya 45zl lub dwie :twisted: ) uszczelka i plexi

-malowanko 4 spreye (jednego koloru) ew. lakier(baza klar itp.) sprezarka pistolet ew. leciec z buda do lakiernika w momecia jak bedzie jakis interesujacy nas kolor i calkiem przypadkiem postawic bude w miejscu gdzie sie pomaluje .

-bajery kupne: (katoda , siakis przyjemny panel , okragle kabeli ) wszysko mozna zrobic samemu

- nie wiem co jeszcze........ napisz jakies konkretne pytanie bo w tej chwili jest to temat w stylu co trzeba zrobić żeby było dobrze (ale co jak po co i wjakiem sensie) :?

co do IMHO tzn. Moim skromnym zdaniem lub bardziej doslownie chodz nie bardzo po polskiemu w mojej skromnej opinii .

[update] Da sie kupic bude bez zasilki chociazby tu www.chieftec.pl

[update2] jest tez druga troche mniej przyjemna odpowiedz taka ze wiekszosc ludzi miesiacamy dopracowuja swoje obudowy mysli kombinuje (sami wymyslaja technike wykonania danego "bajeru") a ty patysz sie... no wlasnie nie bardzo wiem o co ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi