Skocz do zawartości
arczowsky

Kilka pytań odnośnie r9200 :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ostatnio zakupiłem r9200 128bit/128mb od sapphirka. Włożyłem do kompa, działa, instaluje stery (omegi na catach 3.9), zapuszczam marka 2k1. Wynik - 2856 pkt. Po kilku dniach spędzonych na wykręceniu karty, wkońcu doszłem do częstotliwości : GPUMEM 320582. Po takim wykręceniu otrzymałem wynik - 3042 pkt. :) Moje konkretne pytanie brzmi Czy mógłbym coś jeszcze zrobić aby było więcej (wiem taki lamski proc i pamiątki :D), konkretnie chciałem odkupić od kumpla Pentium III 900 MHz, czy to by coś dało? :D Dziękuje uprzejmie za odpowiedzi

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc.kumpel ma płytke taka sama jak ty i taki sam celeron tylko na 810 idzie i wiecej nie.radeon taki sam od hisa tylko 64mb i na swierzym win nie udało sie wyciągnąc wiecej jak 2300pkt. to chyba wina tej płyty.

a swoją drogą ten bios to 1.8?? mozesz mi go przesłac na maila??tam mam 1.0 i mozna by go bylo wrzucic :lol:

bede wdziczny.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moj starszy ma r9200 i pIII 666 i 512 ram i smieci jakies i na tym w 3d2k1 ma 6000 punktow ....

A ja na to: Nie wierzę :wink:

Patrz na te wyniki ( najlepsze z Compare 3d2k1 ) i będziesz wiedział z kąd mu się wzieły :)

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7495435

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7281536

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7485906

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie normalny wynik dla proca ok. 600mhz to wlasnie 5000. pod warunkiem ze karta tyle wyciagnie. sam mialem prawie tyle na moim 400@617 i gf4. wyniki po 2-3 tys sa smieszne. z moja karta na durku 650@728 wynik ok 5700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie normalny wynik dla proca ok. 600mhz to wlasnie 5000. pod warunkiem ze karta tyle wyciagnie. sam mialem prawie tyle na moim 400@617 i gf4. wyniki po 2-3 tys sa smieszne. z moja karta na durku 650@728 wynik ok 5700

A czy Ty w ogole czytasz o czym jest ten post??. My nie mowimy o Ti 4200. tylko o Radeonie 9200. A te obie karty to inna epoka wiec nie masz co ich porownywac. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moj starszy ma r9200 i pIII 666 i 512 ram i smieci jakies i na tym w 3d2k1 ma 6000 punktow ....

sorki że nie odpowiadałem :) taaa... a świnie latają :D

a swoją drogą ten bios to 1.8?? mozesz mi go przesłac na maila??tam mam 1.0 i mozna by go bylo wrzucic

No problem :D tylko czym zgrać? AWBBios'em?

pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, coraz bardziej żałuję zakupu radeona. ciągle problemy bo ato optymalizacje sterów (choć ati sięwypiera :lol: ), inny wtyk do tv-out'a, stare gry nie chcą chodzić itp. no i podkręcalność R8500 :lol: katastrofa.

jeszcze tydzień nie minął a ja tęsknię za GF3. trzeba przeboleć i będzie lepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi