Czarnuch Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Mam radka szafir 9100 slyszalem rozne zdania co do tego jakie sa do niego najlepsze sterowniki jedni mowia catalysty 2.5 inni ze 3.2 jeszcze inni ze omegi na catalystach 3.7 , jakie jest wasze zdanie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 najszybsze są 3.2 Cat'y ale to sa troche starsze drivery i różnie z nimi może sie dziać. Szybkie również są 3.7. A najmniej problemowe z tego co wiem są 4.1 dopracowane nieźle. Co do Omeg dużo osób je chwali itp... ja sie niestety zraziłem :/. NA Catalystach w MOHAA i SH grajac przez net miałem po 80fps ,po zainstalowaniu Omeg wydajność spadła i to mocno do 30-40fps :/ nie wiem może trafiłem na felerne stery lub z tą grą coś nie tak ale zraziłem sie do omeg i cały czas jade na catalystach ,obecnie używam 4.1 i mi sie bardzo podobają :D narazie 0 problemów ,VPU recover działa! i czasem sie przydaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TecKilla Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ja od dluzszego czasu uzywam omeg na cat3.7 i karta smiga miodzo! wiele osob pisze ze do tych kart najszybsze sa caty 3.2 ale jesli chodzi o catalysty to u mnie serie od 2.5-3.4 dziwnie sie krzacza w opengl... obraaz paskudnie skacze, brak plynnosci etc. nie weim czym to jest spowodowane :? btw testowal ktos te ostatnie omegi na9100? nie wiem czy wartyo je instalowac bo opinie sa podzielone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja jade na tych omegach.. w 3 dmarku troche słabsze od 3.1 (te z grudnia) ale za to NFSU jakoś lepiej chodzi.. ogólnie jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TecKilla Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ->dzaxon co zrobiles ze masz tak ladnie podkreconego tego herca?? ja jade na std wiatraczku i bez radiatorkow na pamieciach i max to 290/280 a przydaloby sie troche wiecej powera :wink: ... moze masz jakis ciekway link... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 wiesz co ja nic z nim nie robiłem... trafiłem fartem na fajny model.. mam tylko dwa wiatraczki 80mm puszczone na niego co pozwoliło mi podnieść z 303 na 308! synhro.. duzo ciekawych linków i informacji jest dziale kartygraficzne Vmod herculesa 8500.. sam vmoda nie robiłem.. bo chce sprzedać karte.. ale myśle o dodatkowym chłodzeniu na pamieciach..moze to coś pomoże.. zapraszam do dyskusji w wątku o v-modzie herculesa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja uzywam aktualnie 2.5 bo wydajnoscia nie ustepuja praktycznie 3.2, a w gierkach NFS Underground i Toca Pro Race jest 15% plynniej I kolorki jakby pelniejsze byly dzaxon - te mhz to pewnie puste, slabe timingi masz w biosie i tyle mialem to samo na biosie 1009 i to bez dodatkowego chlodzenia Zmien sobie biosa na 7004 to zobaczymy czy 295/295 bedziesz mial stabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Popieram 3.7. Jakoś z nimi nie miałem problemów. Tekstury się nie wywalały. Z 4.1 np. w Wormsach czasem się krzaczy. Nie patrzę na 3d marki bo dla mnie 50-100 pkt w jedną czy drugą stronę nie ma znaczenia. Stery mają poprawnie wyświetlać obraz i już. Jak poprawią wydajność o 200-500 to będę się zastanawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...