Johny_85 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem 2 katod UV (33cm) oraz 2 katod UV (11cm). Proszę pomóżcie mi, jakie jest najlepsze rozmieszczenie katod? Mam obudowę big tower (Chieftec Dragon). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 :/ sam nie mozesz wywnioskowac jak bedzie najlepiej ? imho dwie dluzsze... jedna na gorze druga na dole a dwie mniejsze po lewej stronie .. jedna nizej (obok plyty) druga wyzej (nad zasilaczem) wtedy bedzie cala buda pod wplywem UV acha, i jeszcze mozesz dac lustro na dol albo gdzies indziej zeby sie to swiatlo odbijalo i docieralo wszedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Pobaw się troche pokombinuj. Aż znajdziesz najlepsze miejsce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 A można mieszacz katosy tj. d ojednego inwertera jedna mała i druga duża? A propo umieszcze nia małej po lewej stronie, jest problem bo drzwi się nie chca domykac:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Jedna na góże a druga na dole :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 a jakie sa ich kolory??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Lukk: Johny napisał już, że UV, czyli fioletowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Ja proponuje dwa kolory zielony i fioletowy, żółty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Ja proponuje dwa kolory zielony i fioletowy, żółtyOj, Misiu, Misiu. Widze, że coś nie dokładnie czytasz wątki :? Bo kolega się pytał jak rozmieścić, a nie jaki kolory wybrać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Nie no Johnny_85 mnie rozwala tymi postami :D Kurna jak sie to czyta to sie plakac chce :D czlowieku, nie ma znaczenia jak podpniesz katodki do inwerterow, one i tak maja takie samo napiecie zasilajace :D Jak to Sunbeam to cos kolo 620V :D Wlasnie mi dzisiaj inwerter przypalil palca :D Co do rozmieszczenia, to ja dalbym tak: obie duze jedna na dole budy druga w pionie a dwie male gdzies z przodu pod panelm przednim na przyklad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Oj SpiderMAN, co ty taki ciety na mnie???? A jak tam twoje chłodzonko, cos staneło w miejscu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Oj SpiderMAN, co ty taki ciety na mnie???? A jak tam twoje chłodzonko, cos staneło w miejscu? Nie zmieniaj tematu :P Tylko kombinuj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 dobra to ja powoli zaczynam mojego moda obudowy:) Spiderman, w jaki sposób masz zamontowaną szybe w obudowie? To są jakies specyficzne nity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 dobra to ja powoli zaczynam mojego moda obudowy:) Spiderman, w jaki sposób masz zamontowaną szybe w obudowie? To są jakies specyficzne nity? Przyjzyj sie dobrze chlopie :P Jakie nity :P :?: To sa srubki fi 3mm z nakretkami :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 DO SPIDERMANA A jaki jest wg. Ciebie najlepszy sposób umieszczenia okienka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 DO SPIDERMANA A jaki jest wg. Ciebie najlepszy sposób umieszczenia okienka? Chyba zamocowania? :D Jesli Ci chodzi o mocowanie, to ja wole przykrecic, ale klejenie tez ma swoje zalety :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Ja będę chyba uszczelkował, a jak nie wyjdzie to zrobię to tak jak ty:) i jeszcze mysle na zrobiniu przezroczystego DVD, robiłes to kiedys? Jak tak to jak?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Ja będę chyba uszczelkował, a jak nie wyjdzie to zrobię to tak jak ty:) i jeszcze mysle na zrobiniu przezroczystego DVD, robiłes to kiedys? Jak tak to jak?:PNie robilem i nie zamierzam, na www.moded-kompz.net jest guide jak to zrobic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 hehe :D dżony ja mam na silikona szybe i jest git dobry silikon nie jest zly ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Cześć. Poniżej zamieszczam fotke z moją obudową. Osądźcie rozmieszczenie katod:) W trakcie projektowania jest okienko w boku obudowy, a w poźniejszym czasie również na TOPie. Jeszcze rozważam wycięcie okienka w DVD. W okienku na Topie zamieszczę wentyl (thunderblade red LED). RESZTA pod koniec miesiaca bo w tym się niestety nie wyrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 ja bym zamienił tą katode co jest na gorze z tą w srodku, mialbys lepiej oswietlony caly sprzecik ps. kable....... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 U góry będzie rezerwut z destylowana i UV zielonym. A jeśli chodzi o kable to porządek będzie przed instalka WC. Dziś jadę do Castoramy po Multiszlifierke:). Bok będę ciął w przyszłym tygodniu. Efekt bedzie ukazywany stopniowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Cześć chłopaki. Powiedzcie mi czy jak jeszcze umieszczę 2 grille UV na wentylch (na tych z tyłu) i plexi UV na PSU to nie będzie to przesadzone?? Oto grille: http://www.sunbeamtech.pl/products/Product...uble%20ccfl.htm a to na PSU: http://www.sunbeamtech.pl/products/product...-psu%20mods.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Johny_85: Ja bym dał tylko grila na wentylator od PSU. I ewentualnie obudowe z plexi na PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...