novaq Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 jak mam sie połączyć z drugim kompem... jestesmy połączeni kablem... sieciówki takie same... na pewno wszystko w 100% sprawne... jak skonfigurowac połączenie w windowsie 98 ?? co trzeba zrobic, żebyśmy mogli grać przez ten kabel ?? pomóżcie bo w sprawie sieci jestem kompletna ciapa :(:(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Hmmm pierwsza sprawa jest taka aby sprawdzić czy przewód UTP jest skrosowany ( nie widziałem żeby było coś wspomniane o SWITCHU/HUBIE) Druga to wspólna grupa robocza np. WORKGROUP we właściwościach otoczenia sieciowego>identyfikacji Trzecie to adresy IP i maska. Na jednej maszynie we właściwościach protokołu TCP/IP wpisujesz np. 192.168.0.1 a w drugim 192.168.0.2 a maska podsieci np. 255.255.255.0 na obu taka sama Po tych zabiegach wszystko powinno działać. Ps. Proponuje również doinstalować usługe udostępnienia plików i drukarek Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 zPINGowaliscie sie ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novaq Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 a gdzie są te właściwości TCP/IP ?? napiszcie dokładnie krok po kroku jak możecie co mam zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Dokładnie to nie pamiętam bo od ponad 2 lat jade na xp'ku ale spróbuje z pamięci ci powiedzieć. Klikasz prawym myszy na otoczeniu sieciowym , wyskakuje ci okienko i w nim masz wypisane protokoły oraz usługi sieciowe. Jeżeli masz dobrze :wink: zainstalowaną sieciówke bez żadnych konfliktów to automatycznie zainstalował się protokół TCP/IP , przewiń liste usług na dół to na pewno będzie i klikasz na przycisk właściwości. I to wszystko jesteś we własciwościach TCP/IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 moze najpierw przeczytasz przyklejony :?: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=28934 i wyciagniesz ze srodka ten link :?: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=28450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...