Skocz do zawartości
uSh!

Thermaltake Xaser III + Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie co sadzicie po pierwsze o tej obudowie, wiem ze pewnie jest zajebista :) ale jaki bylby realny spadek temperatury na moim sprzecie? A po drugie chcialbym poznac jakies opinie na temat tego zasilacza. Z gory dzieki za wszystkie komentarze :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowy Chieftec'a z tego co przegladalem kosztuja ~500zl ale nie maja wiatraczkow w zestawie :(. Jezeli chcialbym kupic 6 wiatraczkow do obudowy (nie jakis po 12zl) to pewnie by wyszlo to jakies 700zl w sumie z obudowa. A Xaser ma jeszcze okno i panelik :D. Dzeieki za upewnienie mnie co do wyboru zasilacza. Jest w ogole ktos na forum kto ma ta obudowe i moglby powiedziec jakie sa roznica w temperaturach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inne pytanie :) o jakim modelu Chieftec'a jest mowa?? Aha no i jak z poziomem halasu w Xaser III? A co do objetosci to napewno obie te obudowy sa wieksze od mojej - ModeCom Impact (z <span style="color:red;">[ciach!]</span>owym PSU) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

posiadam taki zestawik jak w temacie i:

- spadek rzedu kilu stopni (w moim przypadku zrezygnowałem z niego , wole cisze)

- buda jest całkiem spora w srodku ( ma loginie zaprojektowane mocowania)

- wyposarzenie budy jest rewelacyjne ( w chieftecku można o takim pomażyć) panel + 7 wentyli+ okno

- wygląd to kwestia gustu a o nich sie nie dyskutuje ;)

co do zasilacza to cos w moim zestawie się grzeje :) ale zapewniam jest dużo lepszy od szajsogena :) i cichy

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh niestety nie mam tyle kasy na obudowe ... :x

Bede miec gdzies tak 350-max 400 bez zasilki. Planuje Cheifteca MA-01BL-D - 547 zl z zasilaczem. Wzialbym bez, bo mam swojego ;] No i rzeczywiscie szkoda, ze nie ma tych wiatraczkow w srodku w zestawie, trzeba bedzie dokupic. A to znow dodatkowy wydatek... Ehh juz nie wiem co robic ;] Tego Thermaltake`a raczej nie dorwe za 400 zl. Moze uda sie 500-550 uzbierac...

Musze sie dobrze uczyc, dostane wiecej kasy :P

UPDATE :

Jak patrze na ta obudowe ... to jest MIDI tower ?? Ja potrzebuje BIG tower ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy ze az tak strasznie halasuje :/ ?

cisza pojecie wzgledne

dla jednego cisza oznacza " kompa nie słychac" patrzymy wtedy na diody czy włączony :)

druga opcja coś tam szumi (słuchać przepływ powietrza a nie wentyle !! )

na razie jestem w drugiej opcji (vulcano 11 wyprowadza mnie z równowagi przy 1600obr.) zaznaczam jeszcze raz że wentyle z budy puszczone poniżej połowy swoich obrotów są niesłyszalne tzn nie słychać szumu przepływającego powietrza :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi