Skocz do zawartości
Snooze

abit nf7 nfroce2 +bartek 2500 +256 ddr ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie ddr polecacie do tego ?? Wogole to mam straszny problem bo czekam juz na ten zestaw 1.5 tygonia i podobno nie ma w hurtowni w kraku (lol)? W poniedzialek ide zamowic do innego sklepu ale wrocmy do meritum. Bartek jest przystosowany do ddr333 ale jezeli puszcze go na FSB200 to bedzie chodzil spox z 400 akurat nie ?? Bo to sie przez 2 dzieli jesli sie myle to mi wyjasnicie bo nie jestem mocnyn w tych sprawach sdr pozdrawia ;P Ile daje czas dostepu ? Bo CL2 czy CL2.5 to chyba czas dostepu nie ?? Jakie to ma obicie w testach/grach ?? W tym sklepie w ktorym zamaiwam sa takie pamiatki T-TwisterBOX 256 400 CL2 274PLN TwinmosBOX 256 400 CL2.5 191.90PLN kingstony 256 333 200PLN - nie wiem jaki czas dostepu. Jesli chodzi o kase to tak mniej wiecej 200PLN Upierac sie moze najlepiej zeby mi kingstony 400 sprowadzili tylko czy cl2 czy czl2.5 bo pewnie w cenie bedzie duza roznica...Zgory dziex za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz duala to bierz infineona (na infineonach) 400mhz CL3

mi na NF7 chodza na 2-2-2-5 przy 400Mhz 2.9V

Kazdy ci poda inna pamiec, ja polece ci infineona ktos inny kingstona.

Sam nie kupisz sam nie sprawdzisz to nic nie bedziesz wiedział :wink:

To tak jak z tym abitem niby taki dobry,super,extra, a wcale taki nie jest.

Kup to na co masz hajs i nie zadawaj takich pytan bo zawsze dostaniesz rozbiezna odpowiedz.

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita NF7 i 256MB DDR400 Seitec, które chodzą na 220MHz (440DDR) przy CL 2.5, czyli przyzwoicie.

Sprzęt ma około miesiąca i jest na niego gwarancja.

Bartona też mogę Ci załatwić nówkę prosto z hurtowni w dobrej cenie.

Płyta 350zł.

Pamięć 160zł.

Proc 380 OEM/450 BOX.

Takie cos jutro bede mial wiec juz mam problem z glowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja poradze ci cos innego mianowicie :

DDR = HYNIX 4.3 400Mhz CL3 z tym ze te pamieci kreca sie do jakis 550Mhz na normalnych napieciach (~2.9V) i mozna timingi poopuszczac :) moje chodza na 420 synchro z prockiem i 2.7v z timingami 2-2-2-6

1x256 = 195 zl u tego samoego goscia...

2x256 = http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20749133 <-- sprzedaje to jeden z uczestnikow tego forum wiec zawsze mozesz sie jeszcze dogadac i dopytac co i jak poustawiac i zawsze pomaga ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi