Sou Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Kupilem dzis kompa i cos za bardzo nie chce dzialac konfig: asrock k7s8xe kingstony333 256 duron 1400 WD800JB 80gb 8mb 7200 pixelview fx5200 ultimate no wiec wszystko ladnie ( chyba ) zlozylem i sprawa wyglada tak ze wrzucam cd rom z XPekiem odpalam kompa wszystko fajnie wlacza sie instalacja jakies sterowniki znajduje i gdy konczy znajdywac sterowniki pokazuje sie czarny ekran z migajacym _ i tyle ;] potem wrzucilem 2ga plytke z windowsem xp no i ten tak samo tylko ze po sekundzie sie pojawia juz okno ( formatowanie wybieranie dysku itd ) jedziemy dalej i gdy wrzuca na dysk pliki to pojawia sie pierwszy blad ze jednego nie moze znalesc na cd;] jakis ipsyscostam ;] no wiec wrzucam [plytke ta 2ga z winda laduje sobie plik wywala ze mu brakuje innego ale wtedy wkladam ta wlasciwa i instalacja idzie dalej :) potem restart pojawia sie windowsowa juz instalacja ta konkretna;] no i szuka sterownikow dla sprzetu i w pewnym momencie dysk i cd staje a po jakiejs chwili wywala dziwny blue screen w ktorym pisze kerner costam costam error i ze jelsi sie powtorzy blad skontaktuj sie z dystrybutorem i takie tam ;] no i wale restart i ciagle to samo :/ jak chcialem win 98 zainstalowac to w pewnym momencie instalacji pisze cos ze z dyskiem nie tak ( juz nie pamietam co dokladnie ale tez nic konkretnego ;] ) i sie nie chce instalowac:/ jak probowalem dyskietka startowa sformatowac dysk to stworzyl podstawowa partycje dos 10gb i uznal ze wiecej miejsca na tym dysku nie ma :o w biosie go widzi normalnie jako 80gb... moze ktos wie o co w tym wszystkim chodzi ? moze cos zle formatuje dysk czy cos? czesto tego nie robie wiec moge jakis glupi blad popelniac;] teraz pisze z nowego kompa ale ze starym dyskiem i systemem ;> czekam na szybka odpowiedZ!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 oddaj tam gdzie kupiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 jak chcialem win 98 zainstalowac to w pewnym momencie instalacji pisze cos ze z dyskiem nie tak ( juz nie pamietam co dokladnie ale tez nic konkretnego ;] ) i sie nie chce instalowac:/ jak probowalem dyskietka startowa sformatowac dysk to stworzyl podstawowa partycje dos 10gb i uznal ze wiecej miejsca na tym dysku nie ma :o w biosie go widzi normalnie jako 80gb... Fdisk z Win98 niepoprawnie obsługuje tak duże dyski. Zalóz partycje podając wielkość w procentach to będziesz mogł wykorzystać całą pojemność dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 no tak ale to mi nic nie da;] bo nie zainstaluje windy ;D moze cos zle na plycie ustawilem? ale na XE nie ma co zle ustawic;] teraz mam podlaczony do niej swoj stary dysk i dziala;] wezme jutro tego WD do kumpla i sprawdze jak u niego sie instaluje... jak nie bedzie sie dalo to pewnie do wymiany;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Sou, postaraj się zmienić tytuł wątku w taki sposób, żeby przekazywał jakąś konkretniejszą informację o Twoim problemie. (Przycisk "zmień" w pierwszym poście). Tytuł "Dziwne dziwy nie z tej ziemi ;D" takiej informacji nie przekazuje, jest więc nieregulaminowy. Do nowych/rzadko nas odwiedzających użytkowników- WAŻNE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Mozliwe ze pamieci sa uszkodzone. Kumpel tak miaj jak spalil jedna kostke z 2x256mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 no wiec wszystko ladnie ( chyba ) zlozylem i sprawa wyglada tak ze wrzucam cd rom z XPekiem odpalam kompa wszystko fajnie wlacza sie instalacja jakies sterowniki znajduje i gdy konczy znajdywac sterowniki pokazuje sie czarny ekran z migajacym _ i tyle ;] ... potem restart pojawia sie windowsowa juz instalacja ta konkretna;] no i szuka sterownikow dla sprzetu i w pewnym momencie dysk i cd staje a po jakiejs chwili wywala dziwny blue screen w ktorym pisze kerner costam costam error i ze jelsi sie powtorzy blad skontaktuj sie z dystrybutorem i takie tam ;] no i wale restart i ciagle to samo :/ u mnie było coś takiego jak sie bawiłem podkręcaniem :twisted: Wchodzisz do biosu dajesz default (czy jakoś tak), jak by coś jeszcze nie śmigało to reset przez zworke albo. i sprawdzasz, czy idze :wink: . Jak nie to nie to.... hmmmm... nie wiem, może cos mi jeszcze do głowy przyjdzie (gdy dasz default powinno byc OK :wink: ) może jeszcze zmień pamięć jak :roll: nie będzie działać potem wrzucilem 2ga plytke z windowsem xp no i ten tak samo tylko ze po sekundzie sie pojawia juz okno ( formatowanie wybieranie dysku itd ) jedziemy dalej i gdy wrzuca na dysk pliki to pojawia sie pierwszy blad ze jednego nie moze znalesc na cd;] jakis ipsyscostam ;] no wiec wrzucam [plytke ta 2ga z winda laduje sobie plik wywala ze mu brakuje innego ale wtedy wkladam ta wlasciwa i instalacja idzie dalej :) ... u mnie normalka zrypana płytka (dwie płytki instalacyjne), fart, że nie może odczytac jakiegoś tam *.jpg (mało ważny plik) Spisujesz ten plik i ścieżke (w jakiej powienien być na płytce) robisz to co tu TU jak chcialem win 98 zainstalowac to w pewnym momencie instalacji pisze cos ze z dyskiem nie tak ( juz nie pamietam co dokladnie ale tez nic konkretnego ;] ) i sie nie chce instalowac:/ Jak masz NTFS to zmień na na FAT??? (może :? ) jak probowalem dyskietka startowa sformatowac dysk to stworzyl podstawowa partycje dos 10gb i uznal ze wiecej miejsca na tym dysku nie ma :o Tak jak kolega wyżej :roll: PS ale sie zasiedziałem 8O prawie 6 rano 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Son-Goku no wiec potem go skrecilem na ten 1,4 i to samo robil ;] partycje byly FAT co do plikow to dzieki :) aha co do pamieci to kingstony popsute? nie sadze ale moze:/ wczoraj po jakies godzince jak brat wpadl i probowal cos robic to juz nawet na tym nie podkreconym procku instalacja sie wywalala na kazdej plytce w tym samym momencie:/ ja widze takie mozliwosci 1 cdrom mam walniety i poprostu zamiast w odpowiedbnim momencie zadzialac to tefo nie robi ( a te przypadki kiedy sie odpalilo to poprostu cdrom zareagowal;] ) 2 cos z dyskiem :/ 3ram no ale 1wsza mozliwosc chyba odpadnie bo po wsadzeniu starego dysku ( 1,4gb :P ) instalacja windows normalnie sie odpala... co do 2giej mozliwosci to brat wzial dysk i sprobuje go w innym kompie odpalic i instalacje windy zapuscic... jesli bedzie to samo to sprawa jasna:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 wlasnie do mnie brat dzwonil... na innym kompie normalnie instaluje windwe... aha jeszcze jedno ;] nie wiem czy pisalem ale na starym dysku instalacja normalnie sie zaczynala ( chyba jednak pisalem ) wiec plytki sa chyba dobre? zwazywszy na to ze ludzie z nich instalowali systemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Mozliwe ze pamieci sa uszkodzone. Kumpel tak miaj jak spalil jedna kostke z 2x256mb.Nie wiem czy mnie znasz ale ja tak mialem :) - Nic ja stawiam na pamieci :) - (w zaleznosci od checi u mnie migal albo _ albo czerwony prostokacik ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilgoldberg Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 qmpel qpil pobodny zestaw tyylko ze proc to byl jakis antek i mial aki sam problem okazalo ise ze to byla wina pamieci jednak on mial jakies no name pamieci , jednak wez pozycz jakies inne pamieci i sprawdz czy wszystko idzie dobrze zawsze mozna sprobowac zycze powodzenia !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 a co do cd-romu - to przegraj pliki instalacyjne na dysk , jak nie potrafisz w dosie to poszukaj norton commandera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 no wiec udalo mi sie nienormalnie zainstalowac windows zainstalowalem go najpierw ze starego dysku ( wiecie o co chodzi ;] ) i wszystko ladnie sie zainstalowalo tylko przy odpalaniu kompa mialem do wyboru 98 albo XP a jak odpialem stary dysk to nowy sam z siebie sie nie odpalal bo uznawal ze nie am na nim systemu;] no wiec wsadzilem plytke z xpekiem i zaczalem go instalowac i dziwnym trafem tam gdzie zawsze sie wywalal ( przed wlaczeniem okna "nacisnij ENTEr aby zainstalowac nowy xp"itp ;] ) teraz sie nie wysypal :) no wiec sformatowalem ta partycje na ktorym byl niebootojacy sie sam windows;] i zaczalem instalowac nowego... no i sie wysypal zno w tym samym momencie co pisalem w pierwsyzm poscie ( przy instalowaniu sprzetu czy cos;] ) wiec wzialem podpialem stary dysk odpalilem i w wyborze dalem XP ;] no i odpalil mi instalacje xpka ( kontynuacje przerwanej ) i o dziwo w tym momencie w ktorym sie zawsze wykladala instalacja teraz sie nie wylozyl tylko cos zapisal na dysku starym ( kilka razy diodka mrugnela i zgrzytnal ;] ) i instalacja poszla talej ;> no i jak juz all sie zainstalowalo to po odpieciu starego dysku okazalo sie ze na nowym dzila windows tylko sie wiesza 2 minutu po wlaczeniu ;] teraz podpialem stary dysk odpalilem go dalem zeby XP wlaczyl i sie nie zawiesza... co o tym myslicie? kumpel kiedy mowil ze jak mial ram zdupczony to po instalacji windy mu sie komp wieszal... moze to to ? no ale jesli to czemu ze starym dyskiem sie nie wyklada? aha blad wyskakujacy podczas instalowania sprzetu wyglada tak _________GRANICA EKRANU_________ komputera. KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR costam costam o skontaktowaniu sie z producentem itd itp cos o tym zeby w biosie wylaczyc bufor dysku i cos jeszcze jesli to nie pomaga ***STOP:0x0000007A(0xE1022408......) ***WIN32k.sys - ADRES BF92600B base at BF800000 .... a tutaj cos o tym ze zrzucil pamiec itp i zeby zrestartowac kompa czy cos;] ______________________ niezly syf:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...