M79 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Witam, postanowilem wyposazyc mojego desktopa w karte wifi, aby udostepnial notebookowi internet. Niestety sygnal potrafi zerwac sie po 5 metrach, jak zejde kondygnacje nizej to o surfowaniu z notebooka moge praktycznie zapomniec. Probowalem w nim wbudowanej karty intela, jak i pcmcia dlinka i jest to samo, wiec podejrzewam, ze to moja karta desktop wifi jest taka slaba. Ma ona odkrecana antene, planuje przykrecic inna, ale sie na tym nie znam i nie wiem jaka? Dookolna, kierunkowa? Chce po prostu by byl silny sygnal w domu jednorodzinnym+ogrod.... please help (moze jakies linki?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Te antenty, o których wspomniałeś raczej nie pasują do karty radiowej, w której mała antenka jak w komórce. Kierunków, dookólna, szczelinowa itp. to są anteny, które przykręca się do Access Pointów. Są za duże, żeby je trzymać w mieszkaniu. Mają spory zasięg (nawet 20 kM). Myślę, że te małe antenki, które są w domu powinny wystarczyć do 50 metrów. Jeżeli tyle nie wyciśniesz to oddaj na gwarancję 8). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Jeśli juz kupować chcesz anteny to najtansze sa panelowe. Zdaje sie ze od 59 zl widzialem. Dangerox ma racje wez lepiej oddaj tamten sprzet, bo na oryginalnych antenkach powinno to dzialac bez najmniejszych przeszkod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...