Fireman Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Witam was wszystkich Rozglądam się za monitorkiem do domu, będzie służył do oglądania DivX, gier, noi pisania softu oraz prac do szkoły... Noi nie wiem co by tu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> chciałbym się zmieścić w granicy 1000zł. W grę raczej wchodzą Monitory Cyfrowe 17 cali(CRT). Jak na razie mam dwóch kandydatów: 17" Iiyama Vision Master Pro (HM704UTC) Silver Blue 17" Iiyama Vision Master Pro 413 (HM703UT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Czesc Obecnie pracuje na dwoch monitorkach : Nec 991SB FE i Sasmsung 757DFX i do 1000 zl polecalbym Ci ten drugi monitor - swietna ostrość, ładne kolory, niezła geometria, tryb podbicia jasności, wysokie pasmo video - oczywiscie najlepiej porównać pare egzemplarzy tego samego modelu i wybrać najlepszy. Co do monitorków o których piszesz - to bardzo dobra firma, jednak ostatnio często zdażają sie ferelne ogzemplarze w danej partii. Pozdrawiam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URAN Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Cześć! Przemyśl taki wariant jak ja sam zastosowałem: kupiłem monitor EIZO, na Allegro za jedyne 300 PLN (w sprawdzonej firmie). Do tego karta G200 Matrox'a za 150 PLN. Mam "żyleta" obraz 2D, czyli 100 Hz/1024x768. Do grania to sie nie nadaje, ale cała reszta - super. Zostaje Ci 550 PLN na np. nagrywarkę Combo. No, chyba, ze MUSISZ grać... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 No grać nie muszę, ale czasem... Co do monitora to nie jestem w tej dziedzinie wtajemniczony, ale w sumie to iiyama daje jak z reszta kazdy po 3 lata gwary wiec jak seria bedzie cos nie tak sie wymieni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ja mam tą iiyamę hm703ut a vision master pro413 i szczerze polecam ten monitor! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 No ale analizując inne monitory to ten (iiyama) oferuje najwyższe odświeżanie tj. według Komputronika no bo tam wystawiają je według maksymalnej rozdziałki przy 85hz noi iiyama ma 1480X1024 a inne przy tym odświeżaniu oferuja 1280X1024, sądze iż ta iiyama przy 1280X1024 będzie miała coś mniej niż 100Hz? Nie wiem czy dobrze kalkuluje, ale zaraz lukne na site`a od producenta to się zobaczy... no ten monitor co u metal`a to akurat nie dostępny u mnie jest, ale ten drugi co pisałem to przeciez jego młodszy model :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...