Skocz do zawartości
Fireman

Wybór monitora CRT 17` (maybe iiyama?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was wszystkich

Rozglądam się za monitorkiem do domu, będzie służył do oglądania DivX, gier, noi pisania softu oraz prac do szkoły...

Noi nie wiem co by tu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> chciałbym się zmieścić w granicy 1000zł. W grę raczej wchodzą Monitory Cyfrowe 17 cali(CRT). Jak na razie mam dwóch kandydatów:

17" Iiyama Vision Master Pro (HM704UTC) Silver Blue

17" Iiyama Vision Master Pro 413 (HM703UT)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Obecnie pracuje na dwoch monitorkach : Nec 991SB FE i Sasmsung 757DFX i do 1000 zl polecalbym Ci ten drugi monitor - swietna ostrość, ładne kolory, niezła geometria, tryb podbicia jasności, wysokie pasmo video - oczywiscie najlepiej porównać pare egzemplarzy tego samego modelu i wybrać najlepszy. Co do monitorków o których piszesz - to bardzo dobra firma, jednak ostatnio często zdażają sie ferelne ogzemplarze w danej partii.

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Przemyśl taki wariant jak ja sam zastosowałem: kupiłem monitor EIZO, na Allegro za jedyne 300 PLN (w sprawdzonej firmie). Do tego karta G200 Matrox'a za 150 PLN. Mam "żyleta" obraz 2D, czyli 100 Hz/1024x768. Do grania to sie nie nadaje, ale cała reszta - super. Zostaje Ci 550 PLN na np. nagrywarkę Combo. No, chyba, ze MUSISZ grać... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No grać nie muszę, ale czasem...

Co do monitora to nie jestem w tej dziedzinie wtajemniczony, ale w sumie to iiyama daje jak z reszta kazdy po 3 lata gwary wiec jak seria bedzie cos nie tak sie wymieni :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale analizując inne monitory to ten (iiyama) oferuje najwyższe odświeżanie tj. według Komputronika no bo tam wystawiają je według maksymalnej rozdziałki przy 85hz noi iiyama ma 1480X1024 a inne przy tym odświeżaniu oferuja 1280X1024, sądze iż ta iiyama przy 1280X1024 będzie miała coś mniej niż 100Hz? Nie wiem czy dobrze kalkuluje, ale zaraz lukne na site`a od producenta to się zobaczy...

no ten monitor co u metal`a to akurat nie dostępny u mnie jest, ale ten drugi co pisałem to przeciez jego młodszy model :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi