klimekxy Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Witam wszystkich jestem w posiadaniu Tulipanka1.3@1,52-standardowe napiecie (1,5) wszystko hula pieknie przy FSB 117 chcąc ciągnąć wyżej musze zmienić dzielniki (CPU;SDRAM;PCI) wtym momencie jest 3-3-1 chąc zmienić na 4-3-1 lub na jakiekolwiek inne ustawienie komp nie wstaje-musze resetować Bios. Czy ktoś może mi powiedzieć co zrobić z tym zrobić ??? (i pytanie z innej beczki na ile można wykrecić celka 1,3 seria SL5ZJ- i przy jakim napięciu?? czy drutmody (zwiekszajace defaultowe napięcie) dotyczące Celków 1,2 również odnoszą się do 1,3 Z góry Dzięki za wszelką pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ustaw dzielnik na : 4-4-1 nigdy niemialem takiego problemu wiec trudno cos powiedziec, moze cos w bios-ie zle ustawiles? najpierw ustaw wszystko default a potem dzielnik 4-4-1 procka 1.3 to bedziesz mial problemy wykrecic wiecej niz ~1600MHz (ale moge sie mylic bo niekrecilem Tulipana 1.3), no chyba ze montujesz Peltiera to co innego. jesli chodzi o "drutmoda" to zadziala na bank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Z tymi dzielnikami to sobie na razie podaruje, puki co chodzi stabilnie 1,3@1524 przy FSB 117(118) 1,5 V. przy fsb 123 co daje 1602 przejdzie 3dmarka2k1 ale co z tego jak filmy w divixie się pierniczą :( tak więc zostaje mi 1,5-nie jest źle) Kupie jakiegoś Tulipanka 1,2 i wycisne z niego ostatnie poty. jako ciekawostkę moge powiedzieć że temp w spoczynku to ok45 a w stresie 48-max 50(cooler Silent Breeze462II)-wiem żadna rewelacja ale co za pasywność (chyba że czujnik się sp... ;) Wszystkim którzy mi próbowali pomóc wielkie dzięki------>a szczególne podziekowania dla Uchmanka---->gość poświęcił sporo uwagi Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 no i ustrzeliłem byka na Allegro Tulipanek 1.2 Seria ciekawa SL656 MALAY chodzi na 12 * 131 pamięć 512MB CL3@CL2 - przechodzi prime 95 i 3d marka bez błędów przy napięciu 1,65v dalsze podnoszenie FSB powoduje niestabilną pracę. Aha i czujnik sie chyba pieprzy bo temperatura w spoczynku to 56 a w stresie ok 59 na wiatraku Silent Breeze II - jaja pańskie !!! 8O na mbo jest ok 40' dziwne te temperatury :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 No temp. troche dziwne. Zobacz lepiej czy nie masz czasami zle zamontowanego coolera lub zle posmarowanego pasta. W sumie masz niezla serie tego procka. Powinien isc wiecej. Podnos napiecie do 1.8V ale tylko jak sie upewnisz, ze ta temp. to falsz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Chyba już wiem co z tymi temperaturami - odkryłem winowajce to ten pożyczony Gf 2 mx po chwili robi sie wokół niego taki żar że szkoda gadać...chłodzenie pasywne (takie malutkie że szok). A co do podnoszenia napięcia to chyba tak zrobie, ale tu będzie potrzebny mod. poszukam gdzie jest to dokładnie opisane i tak zrobię. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...