Skocz do zawartości
WirMaX

Mój Projekt FlameBoy C.D. !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Wpełni domowa robota :)

Napiszcie co sądzicie :D

Tak wyglądał prze modem:

Dołączona grafika

A teraz wygląda tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wszystko co trzeba było wyciąć wyciąłem wyrzynarką!

Do tego różnego typu papiery ścierne

Brzegi blach wygładzałem wiertarką z kamieniem szlifierskim, oraz zwykłymi pilnikami. Wszystko wykonane w domu. Z podpórkę do cięcia wykorzystałem skrzynkę do wina :)

Oto koszta jakie mniej więcej poniosłem:

Wszystko praktycznie kupiłem w Castoramie.

Obudowę pomalowałem farbą w spreju hamerrite ciemno niebieski młotkowy 2x24zł

Plexi, szkło akrylowe czy jak kto woli również zakupiłem w castoramie za 24 zł

o grubości 3mm 120cm x 50cm i

Katody są UV CoolMate za 69 zeta oraz dwa niebieskie coolery Cooler Mastera za 39 zł sztuka kable włożyłem w węże :), takie do sprężarek powietrznych, różne ich średnice znalazłem w castoramie i zakupiłem jeszcze kilka innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ł, ale nie będe pisać.

Łącznie wydałem około 300-350 zł (warto było:) )

Plexi przykleiłem do obudowy za pomocą silikonu uniwersalnego bezbarwnego. Ścianki obudowy z grubsza przejechałem papierem ściernym, nie do samej blachy.

Dzięki poukładaniu kabli we wnętrzu obudowy i dołożeniu dwóch wiatraków

temperatura w środku obudowy spadała o aż 7 stopni Celsjusza a dzięki sylikonowi i

plexi cały tower jest cichszy!

Więcej zdjęć na mojej stronie www.wirmax.republika.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

powiem, ze roznica przed i po jest piorunujaca..

podoba mi sie twoj mod..

.. to chyba dlatego ze uwielbiam ten niebieski kolorek :)

.... niezly wzor okna, hmm.. okna?? :P niewiem jak to nazwac

...... proponuje jeszcze naped pod kolor zaslepek 5'25 pomalowac

......... ogolnie calkiem dobrze, tak trzymac!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no no bardzo ładnie i schludnie wykonane ;)

Róznica jest ogromna ;)

Wzór unikalny ;)

Noi to co bardzo mi ię spodobało to tył ta, plexi z wiatrakiem extra wyszła ;) kto wie moze tez zrobiem cosik w takim stylu kiedyś, oile nieopatentujesz tego :D ihihi ogólne wrażenie jest dobre ;)

Trzymaj tak dalej ;)

pozdro Mario ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawy wzorek, choc moze odrobinke za duzo tych "wypustow" :) ale jak wiadomo, kazdy robi tak, zeby to jemu sie podobalo :)

troszke szkoda, ze widac napedy z boku.

wykonanie bardzo dobre. ogolnie ladny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prawie całą wywaliłem :)

A właśćiwie to wyciołem choć było cholernie ciężko. Bardzo łatwo blach sie wygina zwłaszcza na tych zaokrągleniach. Musiałem mieć dobre podparcie. Pomogła mi w tym skrzynka od wina odwrócona do gory dnem gdzie jest "kratownica" (z restą morze to być równierz od piwa :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawie to wyglada :D

Ale pomalowalbys rowniez ten naped CD bo do budy przed modem to on kolorem pasowal, ale do obecnej to juz nie bardzo :wink:

Poza tym zastanowilbym sie czy nie warto by bylo pomalowac zaslepek na ten ciemniejszy granat co jest na front panelu?

Tak czy inaczej gratuluje udanego moda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym wycinałeś otwór w plexi na wentylator[/qutoe]

Pierw odrysowałem se ładne koło, potem wziołem wiertarke i porobiłem do okoła mnustwo dziur, a następnie pilnik aby wyrzucic( tak aby nie pękło) "odwiercony" środek, a na samym końcu kamień szlifierski aby nadać ładny okrągły kształt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu15go napisał

Czym wycinałeś otwór w plexi na wentylator

Pierw odrysowałem se ładne koło, potem wziołem wiertarke i porobiłem do okoła mnustwo dziur, a następnie pilnik aby wyrzucic( tak aby nie pękło) "odwiercony" środek, a na samym końcu kamień szlifierski aby nadać ładny okrągły kształt :)

Oppsss :oops: [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak wycinałem otwór wiertarką w metalu to wyszło tak że można by zrobić nowy temat "dziura do wentyla :lol: :lol: :lol: :lol:

Blacha się cała powyginałe otwór był paskudny aż się :oops: zrobiłem

A w plexi tnie się lepiej niż w metalu :?: Nie ma problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne okno, naprawdę. 

Tylko... moim skromnym zdaniem do tego "hotrodowego" klimatu nie pasuje taki kolor, a szczególnie ten niebiański na zaślepkach (przypomna mi troche "klimat" szkolnych korytarzy :) ) Radziłbym coś bardziej "jadowitego" :D

Hmm Bardziej "jadowitego" dobre, tylko ze za bardzo nie wiem jakie to jadowite :). Narazie nic nie moge ruszac bo szkoła mi sie zaczeła. ALe moze w weekend dam rade cosik zmienic. Moze macie pomysł na kolorek zaslepek i cdromu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak wycinałem otwór wiertarką w metalu to wyszło tak że można by zrobić nowy temat "dziura do wentyla  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: 

Blacha się cała powyginałe otwór był paskudny aż się  :oops:  zrobiłem

A w plexi tnie się lepiej niż w metalu :?:  Nie ma problemów

Prawie rzadnych z tym ze trzeba uważać z wierterką, powoli i spokojnie bez mocnego nacisku, bo jak wiertło pujdzie za szybko to plexi łatwo pęka. I nie jechałem na specjalnie niskich obrotach tylko zwykłą wiertarką Celmą :). Troche śmiesznie sie topiło ale mozna palcem oderwać "stopione farfocle" i jest ładna dziurka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ...

W metalu to tez mam małego patenta. A mianowice wyrzynarka :)

Troche ciężko zakręca sie, ale daje rady, w koncu Tak wyciołem te pół-okrągłe kształty płomieni. Brzeszczot strasznie sie grzał, ale na dworze było -5 jak cołem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto poprawiona wersja

Pomalowałem cały środek na Czerwony Fluorescencyjny co pozwoliło mi wykorzystać lepiej katody UV. Niema w środku żadnycz czerwonych diód czy katod. Jest to zasługa farby. W realu wyglonda znaczne lepiej, bo komorka nie wyrabia :(. Jak bade miał cyfrowke wojka to moze badzie lepiej.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi