soltys Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Za: :arrow: wyzsza podkrecalnosc (na mojej max 225-230Mhz) :arrow: lepsze napiecia (moja plyta bardzo slabo trzyma, pewnie dlatego ze nie ma dodatkowego zasilania na 12V) Przeciw: :arrow: brak SoundStorm :( :arrow: pierdzielenie sie ze sprzedaza i wysylkami Co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Jak dla mnie taka wymiana nie ma sensu - nawet rev. D Solteka byly dosc problematyczne, a pierniczenie sie z wymiana, do tego na plyte bez SS wydaje mi sie bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Za: :arrow: wyzsza podkrecalnosc (na mojej max 225-230Mhz) :arrow: lepsze napiecia (moja plyta bardzo slabo trzyma, pewnie dlatego ze nie ma dodatkowego zasilania na 12V) Przeciw: :arrow: brak SoundStorm :( :arrow: pierdzielenie sie ze sprzedaza i wysylkami Co o tym sadzicie? bezsensu wymiana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ok, dlatego sie pytam, jesli mozecie to wiecej argumetow prosze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 a ja bym zmienial :D fsb240+ z palcem w nosie,ale trzeba pamietac ,ze do tej plyty trzeba miec podejscie odpowiednie bo czasem udaje ze umarla :wink: tak BTW SS to dla mnie tylko dodatek i ja jakos nie widze roznicy wzg. SB Live :wink: wiec niema co plakac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Vip, ja nawet SB Live nie mam :( wiec musial bym dac 150zl za karte muzyczna, chyba sobie daruje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 nio i chyba slusznie,bo ten zintegrowany grajek jest nedzny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Za: :arrow: wyzsza podkrecalnosc (na mojej max 225-230Mhz) :arrow: lepsze napiecia (moja plyta bardzo slabo trzyma, pewnie dlatego ze nie ma dodatkowego zasilania na 12V) Przeciw: :arrow: brak SoundStorm :( :arrow: pierdzielenie sie ze sprzedaza i wysylkami Co o tym sadzicie? Dla mnie wymiana bez sensu. Powody: 1.Faktycznie możesz osiągnąć FSB 240 . to jest o całe 10 FSB więcej. da ci 100 punktów w markach. w grach odczujesz różnice 1 FPS. 2.Dużo gorszy dzwięk w Solteku. 3. Dzwięk mocno obciążający proca. ( przy słuchaniu muzy 8 % w grach różnica znaczna . z moich doświadczeń w NFS różnica 7 FPS. co może zaważyć o płynności.) 4. jak wspomniał VIP płyta czasem jest "grymaśna" To są moje powody dla których bym nie wymienił na Solteka. Twoje powody mogą być inne: np..chęć zaszpanowania przed kumplami. FSB 240 to nie 230 :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 aaa tam,w dzisiejszych czasach to mozna szpanowac fsb 260+ bo 250 juz chyba na nikim nie robi wrazenia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 1 powod za : przy modowaniu budy soltek wygloda miod malina , w przeciwienstwie do epoxa ktory wygloda jak by pochodzil z lat '90 ubieglego stulecia :wink: (jesli o wyglad chodzi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 chyba ze ktos nie ma zamiaru zrobic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 1 powod za : przy modowaniu budy soltek wygloda miod malina , w przeciwienstwie do epoxa ktory wygloda jak by pochodzil z lat '90 ubieglego stulecia :wink: (jesli o wyglad chodzi) jenen woli ogórki a drugi ogrodnika córki. ty wolisz żółty a ja wole ... no nie lubie zółtego bo to kolor kobiecy itd. porównywalny do różowego :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 jenen woli ogórki a drugi ogrodnika córki. ty wolisz żółty a ja wole ... no nie lubie zółtego bo to kolor kobiecy itd. porównywalny do różowego :wink: :wink::lol: mama ci to powiedziala ? czarny tez pewnie kobiecy bo przeciez elegancki i duzo kobiet ma w tym kolorze suknie wieczorowe , podobnie zielony bo sa w nim stroje kampielowe itd. napisz mi jaki jest naprawde MĘSKI kolor zebym czasem jakiejs gafy nie popelnil jak wyjde w niebieskich dzingsach na ulice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ej, to na jaka inna plyte moge moja zmienic, moim kolegom tez tak napiecia lataja! vCore sobie spada z 1.825 do 1.76 :( 12V - 12.65V :( i to jest wina plyty, bo nie tylko mnie tak spada na zasilaczu Chieftec 360W wiec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ej, to na jaka inna plyte moge moja zmienic, moim kolegom tez tak napiecia lataja! vCore sobie spada z 1.825 do 1.76 :( 12V - 12.65V :( i to jest wina plyty, bo nie tylko mnie tak spada na zasilaczu Chieftec 360W wiec... Boshe.... to +12 mierzyles miernikiem?? Przeciez +12 bierze sie prosto z zasilacza, wiec co ma do tego plyta? Jedyne co to skwaszone odczyty z mobo. A undervolting proca jest obecny na wiekszosci plyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ej, to na jaka inna plyte moge moja zmienic, moim kolegom tez tak napiecia lataja! vCore sobie spada z 1.825 do 1.76 :( 12V - 12.65V :( i to jest wina plyty, bo nie tylko mnie tak spada na zasilaczu Chieftec 360W wiec... Boshe.... to +12 mierzyles miernikiem?? Przeciez +12 bierze sie prosto z zasilacza, wiec co ma do tego plyta? Jedyne co to skwaszone odczyty z mobo. A undervolting proca jest obecny na wiekszosci plyt. Dokładnie kolega ma racje . Zasiłka ci nie wytrzymiuje. bo wysokie 12 V to objawy słabej zasiłki. odkręć proca i zobacz czy ci 12 V spada. chociaż u ciebie 12Vjest w normie. ja na swojej konfiguracji + FORTON 300W napięcia mam takie: Stres: 12- 12.02V 5- 4.85V idle: 11.98V 4.90V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Na twoim miejscu wymienił bym dysk twardy bo to on jest słabym ogniwem w twojej konfiguracji. Pozdra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 12V miernikiem to cos kolo 12.8 :( to jest ponoc wina plyty, rev 2.1 bardzo slabo trzyma vCore i 12V, moi koledzy maja tak samo :( ktora wersja epox'a ma jeszcze Sound Storm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Na twoim miejscu wymienił bym dysk twardy bo to on jest słabym ogniwem w twojej konfiguracji. Pozdra. wiem wiem, niedlugo zmieniam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Na twoim miejscu wymienił bym dysk twardy bo to on jest słabym ogniwem w twojej konfiguracji. Pozdra. wiem wiem, niedlugo zmieniam ;) o ile wiem to chyba RDA+ ma tylko soundstorma. moze wymień na RDA+ rev 2.2 bo ta trzyma napięcia bardzo dobrze. ( sprawdzane na 2 egzemplażach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 chyba tak zrobie...tylko ze qrde, tam gdzie kupilem nie maja juz tych plyt...oddam im i co? kase mi oddadza czy jak? a tak apropo rev 2.2, gdzie mozna ja tanio kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Sołtys a czym ty mierzysz te napiecia ??? ze mowisz ze ci lataja na plycie ? ? ? Bo ja tez mam epoxa i przy starcie np pokazuje mi temp 48C po czym po 5-10 min pracy pokazuje 38C i wogole lata ta temp jak dzika wiec moim skromnym zdaniem jezeli patrzysz na wyniki z MBM albo jakiegos innego cudactwa to DARUJ SOBIE ZMIANE CZEGOKOLWIEK PS. Epoxy wogole maja cos z tymi czujnikami zamotasupłane :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 hmm, mierzylem miernikiem! a Ty masz rev 1.1 wiec moze jest lepiej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a jak moge vCore miernikiem zmierzyc? a druga sprawa - cos w tym jest bo nie moge nastwic napiecia powyzej 1.875! plyta bootuje sie z domyslnymi ustawieniami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 huh... czlowieku zrozum ze za +12V nie odpowiada plyta, jedyne wytlumaczenie jakie mogie znalezc to takie ze jak wiesz Twoj Epox ciagnie V dla proca z linii +5V - jesli jest ona mocno obciazona, to automatycznie podbijana jest +12V. Zastanawia mnie tylko to ze Chieftec nie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 czyli zasilacz wymienic? ps. ale jest pewien problem, moj kolega ma ta sama plyte i zamiast Chieftec'a Fortrona i ma podobne spadki :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 czyli zasilacz wymienic? ps. ale jest pewien problem, moj kolega ma ta sama plyte i zamiast Chieftec'a Fortrona i ma podobne spadki :evil: Nie jestem pewien, bo Chiefteci maja jedne z najwyzszych amperazy na +5V, wiec tak jak napisalem wydaje mi sie to bardzo dziwne, gdyby zasilka nie wyrabiala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 pol biedy z tymi napieciami mi w stresie vCore spada z 1.825 na 1.76 i to uniemozliwia OC :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 pol biedy z tymi napieciami mi w stresie vCore spada z 1.825 na 1.76 i to uniemozliwia OC :( to ja już nie rozumiem 8O 2.4 Ghz to małe OC ? pomijając to wszystko... 360 W w zasiłce to też nie rewelacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ale moj procek pociagnal by 2475, tyle chce zrobic, ale do tego potrzeba 1.9 lub 1.925V :( a co do 360W to zalezy na jaki konfig, moj max 330 ciagnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...