Skocz do zawartości
soltys

Oplaca sie Epox 8rda+ rev2.1 na Soltek SL-75FRN2-L rev D?

Rekomendowane odpowiedzi

Za:

:arrow: wyzsza podkrecalnosc (na mojej max 225-230Mhz)

:arrow: lepsze napiecia (moja plyta bardzo slabo trzyma, pewnie dlatego ze nie ma dodatkowego zasilania na 12V)

Przeciw:

:arrow: brak SoundStorm :(

:arrow: pierdzielenie sie ze sprzedaza i wysylkami

Co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie taka wymiana nie ma sensu - nawet rev. D Solteka byly dosc problematyczne, a pierniczenie sie z wymiana, do tego na plyte bez SS wydaje mi sie bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za:

:arrow: lepsze napiecia (moja plyta bardzo slabo trzyma, pewnie dlatego ze nie ma dodatkowego zasilania na 12V)

Przeciw:

Co o tym sadzicie?

bezsensu wymiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym zmienial :D

fsb240+ z palcem w nosie,ale trzeba pamietac ,ze do tej plyty trzeba miec podejscie odpowiednie bo czasem udaje ze umarla :wink:

tak BTW SS to dla mnie tylko dodatek i ja jakos nie widze roznicy wzg. SB Live :wink: wiec niema co plakac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za:

Przeciw:

Co o tym sadzicie?

Dla mnie wymiana bez sensu. Powody:

1.Faktycznie możesz osiągnąć FSB 240 . to jest o całe 10 FSB więcej. da ci 100 punktów w markach. w grach odczujesz różnice 1 FPS.

2.Dużo gorszy dzwięk w Solteku.

3. Dzwięk mocno obciążający proca. ( przy słuchaniu muzy 8 % w grach różnica znaczna . z moich doświadczeń w NFS różnica 7 FPS. co może zaważyć o płynności.)

4. jak wspomniał VIP płyta czasem jest "grymaśna"

To są moje powody dla których bym nie wymienił na Solteka.

Twoje powody mogą być inne:

np..chęć zaszpanowania przed kumplami. FSB 240 to nie 230 :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 powod za :

przy modowaniu budy soltek wygloda miod malina , w przeciwienstwie do epoxa ktory wygloda jak by pochodzil z lat '90 ubieglego stulecia  :wink:  (jesli o wyglad chodzi)

jenen woli ogórki a drugi ogrodnika córki. ty wolisz żółty a ja wole ... no nie lubie zółtego bo to kolor kobiecy itd. porównywalny do różowego :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jenen woli ogórki a drugi ogrodnika córki. ty wolisz żółty a ja wole ... no nie lubie zółtego bo to kolor kobiecy itd. porównywalny do różowego :wink:  :wink:

:lol: mama ci to powiedziala ?

czarny tez pewnie kobiecy bo przeciez elegancki i duzo kobiet ma w tym kolorze suknie wieczorowe , podobnie zielony bo sa w nim stroje kampielowe itd.

napisz mi jaki jest naprawde MĘSKI kolor zebym czasem jakiejs gafy nie popelnil jak wyjde w niebieskich dzingsach na ulice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej, to na jaka inna plyte moge moja zmienic, moim kolegom tez tak napiecia lataja! vCore sobie spada z 1.825 do 1.76 :(

12V - 12.65V :( i to jest wina plyty, bo nie tylko mnie tak spada

na zasilaczu Chieftec 360W wiec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej, to na jaka inna plyte moge moja zmienic, moim kolegom tez tak napiecia lataja! vCore sobie spada z 1.825 do 1.76 :(

Boshe.... to +12 mierzyles miernikiem?? Przeciez +12 bierze sie prosto z zasilacza, wiec co ma do tego plyta? Jedyne co to skwaszone odczyty z mobo. A undervolting proca jest obecny na wiekszosci plyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe.... to +12 mierzyles miernikiem?? Przeciez +12 bierze sie prosto z zasilacza, wiec co ma do tego plyta? Jedyne co to skwaszone odczyty z mobo. A undervolting proca jest obecny na wiekszosci plyt.

Dokładnie kolega ma racje .

Zasiłka ci nie wytrzymiuje. bo wysokie 12 V to objawy słabej zasiłki. odkręć proca i zobacz czy ci 12 V spada. chociaż u ciebie 12Vjest w normie.

ja na swojej konfiguracji + FORTON 300W napięcia mam takie:

Stres:

12- 12.02V

5- 4.85V

idle:

11.98V

4.90V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu wymienił bym dysk twardy bo to on jest słabym ogniwem w twojej konfiguracji.

Pozdra.

wiem wiem, niedlugo zmieniam ;)

o ile wiem to chyba RDA+ ma tylko soundstorma.

moze wymień na RDA+ rev 2.2 bo ta trzyma napięcia bardzo dobrze.

( sprawdzane na 2 egzemplażach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sołtys a czym ty mierzysz te napiecia ??? ze mowisz ze ci lataja na plycie ? ? ? Bo ja tez mam epoxa i przy starcie np pokazuje mi temp 48C po czym po 5-10 min pracy pokazuje 38C i wogole lata ta temp jak dzika wiec moim skromnym zdaniem jezeli patrzysz na wyniki z MBM albo jakiegos innego cudactwa to DARUJ SOBIE ZMIANE CZEGOKOLWIEK

PS. Epoxy wogole maja cos z tymi czujnikami zamotasupłane :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh... czlowieku zrozum ze za +12V nie odpowiada plyta, jedyne wytlumaczenie jakie mogie znalezc to takie ze jak wiesz Twoj Epox ciagnie V dla proca z linii +5V - jesli jest ona mocno obciazona, to automatycznie podbijana jest +12V. Zastanawia mnie tylko to ze Chieftec nie wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli zasilacz wymienic?

ps. ale jest pewien problem, moj kolega ma ta sama plyte i zamiast Chieftec'a Fortrona i ma podobne spadki  :evil:

Nie jestem pewien, bo Chiefteci maja jedne z najwyzszych amperazy na +5V, wiec tak jak napisalem wydaje mi sie to bardzo dziwne, gdyby zasilka nie wyrabiala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...