wampir Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 kurde , slq wyslalem juz do ciebie z 2 maile i cisza , chesz je spredac czy nie ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 U mnie teraz Twinmosy (kosci M.tec) chodza na 213 MHz w DUALU przy CL2-3-3-8 i to bardzo stabilnie.a byly proce gdzie dojechalem na nich do 468MHz ,a postowaly na magistrali 249MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 nie te 400 na m.cteca są na prawde bardzo doble ja miałęm ze 30 szt. i wszyskie szły koło 230 wiec jak dla mnie to najrozsadniejsze kości dzisiaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 nie te 400 na m.cteca są na prawde bardzo doble ja miałęm ze 30 szt. i wszyskie szły koło 230 wiec jak dla mnie to najrozsadniejsze kości dzisiaj :)Hmm z tym sie nie zgodze bo z nimi to loteria, ja miałem 6 sztuk na mtec i nie było mowy o pracy na abicie. Na epoxsie względnie (max fsb synchro przez pamieci miałem 205 - żenujące) a i tak do konca stabilnie nie bylo. Moim zdaniem hynix jest teraz najlepszy pod względem cena/wydajność/oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Nie wiem do jakiego wątka napisać, to niech bedzie tu. Szukam jakichś tanich 512MB DDR333/400, które przy 333MHz pójdą na timingach 6-2-2-2. Wydaje mi sie że najlepszym rozwiązaniem będą KingMax-y. Są w miare tanie, a powinny chodzić na takich ustawieniach. Co sądzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Moje kingmaxy miały max timingi 2,5-3-3-8. Podkręcalność ich niezła, w dualu mi szły na 460 a więcej to nie wiem bo mi płyta nie pozwala bo L12moda nie robilem jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 ja tez mam na mtecach jedna 333mhz druga 400 i obie chodza na 460mhz napiecie 2,77v ustawienia 11(chodza na 7 ale na 11 wydajniej)-3-3-2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOemotion Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 No ba...jak najbardziej dobre, u mnie chodza slodko jak miod, z 333 na 440 podnioslem, synchro z procem oczywiscie, kostki m.teca, przy 2.7V - bo tak wlasnie teraz chodza, sa ledwo letnie...tak ze polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 jakie masz oznaczenia na tych twinach 333 ? Jakie timingi przy tych 440 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOemotion Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 jakie masz oznaczenia na tych twinach 333 ? Jakie timingi przy tych 440 ? M.tec 0325D TTD7608F8E60B timingi na 440: 2,5-3-3-11 z tym ze zamiast 11 mozna spokonnie dac 7 i nadal jest pelna stabilnosc, ja jednak mam 11 bo z moich pomiarow wynika ze pamieci wtedy mja troszke wieksza wydajnosc niz przy nizszych...zreszta gdzies nawet o tym byl jakis artykul ....tak ze jest szybko, stabilnie i optymalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 A moglbys dac napiecie 2,9V i sprawdzic do ilu mhz dojdziesz stabilnie na ustawieniach 2 2 2 11 ??? Bylbym wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOemotion Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 hehe...no coz 2 2 2 11 to juz ostre zylowanie, no ale sprawdzilem i na tak szybkich timingach poszlo jedynie do 173MHz ..nie sprawdzalem kostek osobno., byc moze ktoras z nich poszla by na wiecej, ale nie chcialo mi sie wyciagac ;-P, na 2-3-3-11 chodza o wiele wyzej niz to 173 ale stwierdzilem, ze lepiej jednak zostawic 2,5-3-3-11 i meczyc je na magistrali 220 Mhz niz zyskac te minimalnie szybsze timingi, ktore praktycznei nie duzo wnosza, roznica miedzy 2 a 2,5 jest niewarta zanizania transferow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 ja dzisaj sie wzialem za porzadny oc moich twinmosow i poszly rewelacyjnie moim zdanie fsb223synchro , 7-3-3-2 @2.9v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 A te będą dobre - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21755839 ??? Potrzebuje pamiątek do FSB333 i maksymalnie wyśrubowanych ustawień, timingi 6-2-2-2 (lub 6-2-2-1.5) i wszystkie inne na najlepsze. Najlepiej też właśnie żeby były dwie kości, bo wtedy w BIOS-ie można ustawić opcję 2-bank, i wtedy większa wydajność. Niestety na jednej kostce wszystkie gierki i benchmarki sie od razu wywalają przy takim ustawieniu, a odczyt jest troche większy. Jeszcze te mam na oku - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21619474 . Ale słyszałem gdzieś że Hynixy nie lubią niskich timingów. Prawda to??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 hej ludziska, a co powiecie na temat niekompatybilności pamiątek TwinMoss za płytami EPoX 8RDA+? będę miał ponad 400 zł i zastanawiam się nad dobrymi pamiątkami DDR400 z CL przynajmniej 2.5 (nForce2 nie lubie CL3 jak wiadomo) coś polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOemotion Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 ja tam nie mam i nie mialem z Twinami na moim epoxie zadnych problemow, tak jak napisalem pare postow wyzej, kreca sie elegancko i szczerze je polecam. dzis wsadzilem mokre paluchy do srodka obudowy i zrobilem na tych kostkach dosc znaczne zwarcie 8O ...zaczelo piszczec, nastapil maly zwis ...wyjalem, wysuszylem, wlozylem i dziala :D jak dla mnie Twiny rzadza, takze na epoxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 hmm a co powiecie na te pamięci: - http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21750890 - http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21717947 zależy mi na cenie, chciałbym jeszcze kupić w tym miesiącu WhisperRocka IV, bo obecny Coolermaster trzeszczy i dziwnie się zachowuje, nie chce by padł :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOemotion Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 hmm a co powiecie na te pamięci: - http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21750890 - http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21717947 zależy mi na cenie, chciałbym jeszcze kupić w tym miesiącu WhisperRocka IV, bo obecny Coolermaster trzeszczy i dziwnie się zachowuje, nie chce by padł :-) http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21717947 <-- otoz te wlasnie polecam, bo sam takie mam :-) z 333 na 440 z palcem w ... nosie, TTD7608F8E60B chodza wysmienicie, koles na allegro w sumie nie duzo je przereklamowal :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 chyba te biorę :-) http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21826449 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOemotion Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 hmm no czlowiek nic nie pisze o ich OC, ale skoro zmienia je na 433, tzn ze albo nie ida zbyt dobrze, albo poprstu nie probowal nic z nich wyciskac ....kupisz - zobaczysz, najwyzej sprzedasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...