Skocz do zawartości
Apoc

R9500PRO FIC shit czy pech ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nieszczesliwym posiadaczem tej karty graficznej...

problem polega na odswiezaniu monitora...

mam ustawione na 75 Hz i przy rozdzielczosci 1024 lataja mi paski ...

czasami lataja czasami nie...

wydalem za niego kupe kasy 2 miechy temu... i chcial bym aby nie bylo zadnych problemow...

od tygodnia sie cos dziwnego z nia dzieje...

np. wczoraj mi windows dziwnie dzialal... tzn. wszystko wolno chodzilo.. strony sie wolno zamykaly... etc...

a dzisiaj windows padl zainstalowalem na nowo...

i te paski zyc mi nie daja...

da sie tego jakos pozbyc ?? dodam ze karta nie byla podkrecana...

a tak wogole jakie sterowniki pod nia najlepjej zainstalowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wyrzej napisałem ze na 300w zasilaczu codegenie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> podobno wystarczy Ati 8500le mi paski waliło a co dopiero 9500pro zmien zasiłke na jakąs firmowke i wtedy sprawdz albo porzycz od jakiegos kolesia na chwilke i sprawdz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaa, tak to jest jak ludziska chcą wydajności a nie potrafia zapewnić podstaw stabilnego działania kompa. 300 W Codegen to o kant wszystkiego najgorszego mozna otłuc. I niech ktos powie inaczej... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tez mam radka 9500pro tylko ze bulid by ati, nie napisales gdzie masz te paski, u mnie np. paski pojawiaja sie podczas ladowania(tam gdzie wyswietla proc, ile ram, wersja bios itp.) sa to biale poziome paski, lecz one nie zawsze sie pokazuja, mialem zasilacz 300w no-name jakis tam, tak wlasnie myslalem ze to wina zasilki, wiec wymienilem na tracera 400w, (nie mailem kaski) a paski jak byly tak sa, no ale kilka dni pozniej w nietypowa noc zakrecilem mocno procesorem i owe paski sie ukazaly tylko ze pomnozone wiele razy, i wywnioskowalem iz przyczyna jest zbyt duze przetaktowywanie procesora, moge sie mylic oczywiscie, no ale takos jakos mi sie wydaje, niedlugo karte zaniose do kolesia i zobaczymy co na jego kmpioe sie porobi, aha karta jeszcze nie przechodzi testu 3dmarka2001(wiesza sie na "nature"), a 2003 przechodzi loozacko, i niewiem o co chodzi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam fica i wszystk odziala w pozadku mialem co prawda problemy z wiatraczkiem ale juz jakies 3 miechy temy przesmarowalem go pozadnym smarem i do tej pory chula jak trzeba :)) APOC musiales trafic na uszkodzony egzemplarz a bylo ich troche wlasnie z firmy FIC ja gdy dostalem pierwsza 9500 pro fica mialem uszkodzone agp ale wymienili mi i jest wszystko ok

i jak pieknie sie kreci fic'i sa chyba pod tym wzgleden jednymi z lepszych 9500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój FIC jest przekręcony jak w podpisie. Ale myśle że pamięci pujdą dużo więcej tylko z radjatorami, ustawiłem je kiedyś przypatkowo na 670MHz i odpaliłem gre, po pewnym czaasie wyskoczyły arfe. malutkie dotknołem pamiątek i gorące. Więc jak zapodam radjatorki powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi