piotr.y Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ludzie szukam i szukam i nie wiem co oznacza ten srót przy podawaniu airflow wentyli ?? CFM ?? i jak to przeliczyc na m3/h ?? już nie wiem co robic a mi to dość potrzebne z góry dzięki wszytkim za odpowiedź piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 to jest jednostka przeplywu powietrza: cubic foot / minute czyli na polski: stóp sześciennych na minute. Już zapomniałem ile ma dokładnie stopa. Byś musiał sprawdzić w piekrwszej lepszej encyklopedii. Chyba dalej wiesz jak to przeliczać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 ok dzieki teraz sobie poradzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Przelicznik byl podawany kiedys na forum. Mozesz tez sam go sobie wyliczyc. Casami jeszcze firmy podaja i CFM i m3/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 przyjmujac, ze jedna stopa to 0,3m to: 1cfm = 1,62m^3/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 liczyłem w min :) i wyszlo 1 CFM = 0,027 m3/min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 liczyłem w min :) i wyszlo 1 CFM = 0,027 m3/min dokladnie tak jak mowisz. jak pomnozysz to razy 60 (bo tyle min jest w h) to wyjdzie to co ja podalem :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...