gulises Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Jak w topicu. Na co warto załorzyc dodatkowe radiatorki poza NB i SB. Do czego sie moze przydac, bo kupiłem sobie klej termo i mam kilka fajnych zbednych radiatorkow ... na mosefy juz mam przygotowane. PS. Raptor ty chyba miales dosc porzadnie oklejoną płyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Mofsety i ew. PLL'e. Zamiast kleju możesz użyć dwustronnej taśmy termoprzewodzącej. W razie padu płyty możesz zdjąć i nie ma śladu nie będzie problemów z reklamacją. Jak przykleisz to możesz już nie oderwać samego radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Zależy od płyty. Co się grzeje na A7N8X Deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Cytat Zależy od płyty. Co się grzeje na A7N8X Deluxe A tutaj co sie grzeje w 8RDA i GF3 Ti500 :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 generalnie zaraz po NB i SB trzeba schlodzic mofsety i to w sumie wystarcza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a co to sa za dwa duperele obok obok gniazda AGP od strony zapinki ?? bo one sa dosc gorace . na mosefy przygotowalem radiatorka od P4 boxwowego :D , oczywiscie obciety . Czy gorace mosefy moga miec cos do FSB ?? i gdzie znajde tasne dwustronna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Cytat a co to sa za dwa duperele obok obok gniazda AGP od strony zapinki ?? bo one sa dosc gorace . na mosefy przygotowalem radiatorka od P4 boxwowego :D , oczywiscie obciety . i gdzie znajde tasne dwustronna ? Poszukaj w Sirius.pl powinni mieć na bank. Na giełdzie też możesz dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fishman= Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a na "ile" dobrze te tasmy przewodzą cieplo? w porownaniu do kleju lub nawet pasty?... i jakie temp wytrzymuja, bo dosc male mosfety potrafia sie na prawde mocno grzac...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 w siriusie niemoge znalesc. czy cos takiego moze byc? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20568403 bo mnie to wyglada na zwykłą tasme :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Cytat a na "ile" dobrze te tasmy przewodzą cieplo? w porownaniu do kleju lub nawet pasty?... i jakie temp wytrzymuja, bo dosc male mosfety potrafia sie na prawde mocno grzac...... Taśma ma tylko tę przewagę, jak pisałem wyżej, jeśli padnie Ci płyta i będziesz chciał oddać ją na gwarancję to radiatora przyklejonego na klej nie oderwiesz (chyba, że z chipem) a na taśmę tak i to bez śladu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Fishman= Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 ale rozumiem ze nie jest to zwykla tasma dwustronna, tylko specjalna - o duzej przewodnosci cieplnej....?? bo po co by bylo przyklejac tasme, ktora slabo przewodzi a do niej radiator. To by dzialalo jak termos, ktory gromadzi cieplo - pod tasma, bo do radiatora dochodzilo by malo energi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Cytat w siriusie niemoge znalesc. czy cos takiego moze byc? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20568403 bo mnie to wyglada na zwykłą tasme :roll: taśme termoprzewodząca to tylko od naszego Rosia ( dział sprzedam przyklejony na samej górze topic ) szybko tanio pewnie ( wim sam kupiłem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Cytat w siriusie niemoge znalesc. czy cos takiego moze byc? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20568403 bo mnie to wyglada na zwykłą tasme :roll: czemu epox'a rev 2.2 sprzedajesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a czemu nie ? płyta nowka , nie smigana , ze sklepu :-) a tasme juz zamowilem u Rosia. tylok niewiem czy doczekam ... bo kupiłem juz klej , najwyrzej dam 3/4 pasty , 1/4 kleju tak by sie tylok trzymalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Obklej jak leci wszystkie scalaki na mobo i będziesz happy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...