Lklocek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 D niedawa przez ponad rok byłem szczesliwym posiadaczem radeonka 8500 od firmy HIS :D Co do tej karty to mam o niej bardzo piątka :P opinie :D Ostatnio jesnak prawie za darmo (koszt ponizej 50 zeta) miałem okazje wymienic ją na radka 8500 od SUPERGRACE'a nio i tak tez zrobiłem. Dodam tylko ze ten supergrace to karta VIVO (dostałem nawet oryginalny kabelek) :D No ale do rzeczy::: Chodzi mi o to ze na tej karcie są umieszczone pamięci HYNIX 3.3 ns 8O Wszystkie radeony jakie widziałem miały 3.6 albo nawet 4 (wersje LE to nawet 6 widziałem(firmy nie podam)) :D I co za tym idzie chyba troche lepiej mogą pochodzic te pamieci :D i pytanie czy ktos juz spotkał sie z taka karta :?: :?: :?: :?: :?: Chetnie bym sie dowiedział jakis szczegółów 8) narazie nie miałem czasu bawic sie w kreconko ale zamierzam to lada dzien zmienic :D karta w sumie moze przejsc wszystko bo zamierzam kupic cos koło 9800se a ta jest za dobra wiec jej nie sprzedam :P (aczkolwiek niekoniecznie odrazu ja spale) :oops: jak ktos ma jakis pomys co mozna z niej wyciągnąc, a co lepiej jakim sposobem to jestem otwarty na propozycje 8) 8) Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 co z niej i wyciagnac i jakim sposobem ? krec ja do oporu ;) softu jest wiele ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lklocek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 HEHE ile to siemoze zmienic w ciągu 3 godzin 8) 8) Zabrałem sie za nią co nieco no i cos zwaliłem :oops: Zna sie ktos na tych rezystorkach smd???? Bo własnie takiego jednego wyparowałem z mojego radeona :wink: :wink: Powiedzmy ze podczas badania napiecia nawentylku popełniłem błęda w sztuce :oops: :oops: :oops: Ale to nie wazne :oops: cos mi sie zdaje ze wentylator na nim juz nie ruszy 8) No chyba ze da sie tam cos wlutowac 8) tylko co :?: Jak pozycze cyfrówke to zrobie zdjecie znikającego rezystorka :P moze ktos bedzie wiedział na ten temat :lol: bede wdzieczny :lol: Całe szczescie ze karta jeszcze chodzi no ale bez chłodzenia musiałem opuscic drzen z 290 do 231 bo nizej mi sie nie dało :oops: :oops: :oops: (nawet3dmarka teraz nie chce widziec na oczy :twisted: ) A co do tego krecenia Gie-eN-Zet to wiem ze jest duzo softu :roll: chodziło mi bardziej o jakąs głebszą info o tych kosciach moze jakic V-modzik :?: tak mi cos weszło ostatnio do głowy :D :D Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 masz chyba najbardziej kolorowe posty na forum :lol: co do v-moda ... przejrzyj TEN temat - moze znajdziesz cos co cie zaciekawi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 dziwny masz problem :> podłącz wentylek bezpośrednio z zasilaczem..... na moim radenie 8500 od power colora karta chodziła z wyłączonym wiatrakien na 275/275 i się nawet 1 nie zawiesiła czy cos tam ale grzeć to się grzała mocno :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 no podłacz do zasiłki albo do mobo wiatrak i po kłopocie tylko kabelki trza przedłużyć .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lklocek Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Nio co do karty to juz ok. okazało sie ze to nie był rezystor tylko kondensator :? No ale karta działa załozyłem wiekszy wentyl bo radiator to jest duzy i idzie na 300 8) narazie wiecej nie prubuje. teraz pomecze sie z Vmodem :D A propo to chciałbym sie zorientowac jaka sprawa jest z biosem. na karcie jest oryginalny i pewnie trz by go było zmienic 8) Na biosach w grafice jeszcze sie nie znam wiec jakby ktos podrzucił jakis łopatologiczny opis (chyba sie to radedit nazywa ) to bede bardzo wdzieczny :) pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...