Skocz do zawartości
DEAD TOMATO

RADEON 9200 i brak koloru na TV

Rekomendowane odpowiedzi

pisze tego posta w imieniu znajomego ktory nie ma netu, ostatnio robilismy weekendowy maraton filmowy na komputerze kolegi (radek 9200, sterowniki najnowsze 4.1 o ile pamietam) no i efekt byl taki jak w tytule posta ..czyli brak koloru..moze niezupelnie obraz bialoczarny ale prawie , prawie ..nie jestem specem od ATI (sam mam Gf 4200 i zadnych problemow, uzywam TvToola 9.5.xx) moze trzeba gdzies cos wlaczyc , moze to banalnie proste , jesli ktos cos wie to prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dead tomato załoze sie ze puszczałes sygnał do tv przez chincza :D a co za tym idzie masz przejsciówke svideo=>chince :D jesli tak i w opcjach masz dobrze to na 100% masz złą przejsciowke :!: :twisted:

miałem podobnie na poprzednim 8500 i mało karty nie zwróciłem. okazało sie przejsciówke kupiłem bo przy karcie nie mialem i 2 miesiące w plecy 8)

sprawdz to. najlepiej jesli dołapiesz kabel z modelu Vivo(nie koniecznie9200)taki z 4 koncówkami :D

musi działac :!:

napisz czy sie udało

pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wejść w ustawienia wyjścia TV-OUT i zmienić NTSC ja też tak miałem jak miałem Radka. Tylko to i będzie kolor, :) jeśli nie będzie musisz zmieniać na PAL-01 lub PAL-02 i tak dalej w dół listy. Któreś na pewno zaskoczy :) i stanie się jasność znaczy kolor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naciskach na właściwości ekranu później ustawienia. Naciskasz na zawansowane. Naciskasz na zakładkę RKRAN i tam powinno być MONITOR i TV i jak naciśniesz na napis TV to wejdziesz do ustawień wyjścia. I tam zmienisz z w Formacie i będzie działać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi