RS Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 qrka mam tegoz titana na poczatku mial 2900 obrotow a teras mam 3550 8O whats up ? i co znaczy cyferka 3 w nazwie Titan d5tb(3) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Mam tego Titanka i ma własnie gdzies 3550 z hakiem :) tylko cos ostatnio zaczoł mi głosniej chodzic :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 widocznie twoj titan dostal siakiegos przyspieszenia (cos w stylu turbiny ew NOS'u :D ) a tak serio to mi sie wydaje ze titan fabrycznie chodzi cos kolo 3550 obr a co do tej cyferki 3 to chyba to jest wersja tego titana (cos takiego jak nastepna wersja windowsa) chyba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 ja mialem caly czas ok. 3300 dopoki nie zmienilem wentyla na Sunona :) PS. RS nadal czekam na zdjecia zywca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 i z sunonem lepiej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 w sumie z 1, gora 2 stopnie lepiej, ale chodzi caly czas na 12V. Niby powinien byc glosny, ale jest w sumie ciszej niz na orginalnym, bo halas z orginalnego wicherka byl w wyzszych tonach, a ten jest w nizszych a to jest mniej uciazliwy odglos (jak dla mnie), a od kiedy wczoraj dalem kompa na podloge musze sie wsluchac, zeby go uslyszec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 qrka mam tegoz titana na poczatku mial 2900 obrotow a teras mam 3550 8O whats up ? i co znaczy cyferka 3 w nazwie Titan d5tb(3) ? A nie zmieniłeś w między czasie przypadkiem zasilacza, albo płyty? MOże teraz dostaje minimalnie więcej napięcia i dlatgo jest szybszy... U mnie ma ok. 3200 obrotów, ale podobno niektóre mają 3200, inne 3500 i tak już jest. 3 to oznaczenie wersji, różniły się one między innymi jakością wykonania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja na Titanie mam prawie 3700 8O . Skubany popierdzela jak głupi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 meczylem taki coolerek u kumpla, taki sobie, zalozylem na niego 2 przeciwbierznie krecace sie wentylatorki 80mm.... to halasowalo jak su27 na 19V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 a ni wystarczylo uzyc wyshookiwarki, wszystko to bylo jush porushone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 qrka mam tegoz titana na poczatku mial 2900 obrotow a teras mam 3550 8O whats up ? i co znaczy cyferka 3 w nazwie Titan d5tb(3) ? cyferka oznacza versje (chodzi tu o mocowanie) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 przy 12 V mam 12,56 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 a ja zauwazylem cos dziwne u siebie na Titanku nie wiem czy to normalne ale jak zblizam reke do wentylatora to rosna obroty o jakies do 3300 - normalnie 2900-3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 uwazaj zeby ci palcow nieucielo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 u mnie ma 3330 obrotow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 a ja zauwazylem cos dziwne u siebie na Titanku nie wiem czy to normalne ale jak zblizam reke do wentylatora to rosna obroty o jakies do 3300 - normalnie 2900-3000 Normalne. Bo cooler wtedy mieli bez powietrza i ma mniejsze opory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 przy 12 V mam 12,56ale co masz 12,56V ??? jezeli tak wlutuj w przewody wentylatora stabilizator napiecia LM7812 (okolo1.5zl) wtedy napiecie bedzie = 12V (chyba ze spadnie na wejsciu ponizej 12 wtedy na wyjsciu tez bedzie nizsze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 uwazaj zeby ci palcow nieucielo :lol:ty sie nie smiej, parenascie dni temu wlozylem tak nieszczesliwie palca w Sunona 12V, ze mi go rozcielo :/... i polala sie krew :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 przy 12 V mam 12,56ale co masz 12,56V ??? jezeli tak wlutuj w przewody wentylatora stabilizator napiecia LM7812 (okolo1.5zl) wtedy napiecie bedzie = 12V (chyba ze spadnie na wejsciu ponizej 12 wtedy na wyjsciu tez bedzie nizsze) Chyba przy 12,56 na wejściu nie będzie 12. Stabilazator obetnie mu jakieś 1,2-1,4V (ma w sobie jeden tranzystor mocy na którym są dwa spadki po ok. 0,6-0m7V). Prościej będzie szeregoo do zasilania zwykłą diodę prost. wpiąć. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Odkręc sitko z wentyla zobaczysz że obroty spadą. I jest troche cichszy czyż to nie dziwne. a spadek 7812 to1.7 V jest jest jeszcze rezystancja w środku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ... a spadek 7812 to1.7 V jest jest jeszcze rezystancja w środkuczyli co jak wlutuje sobie w kable wentylatora stabilizator 7810 to na wyjsciu nie bedzie 10V ? czy moze chodzi o to ze napiecie na wejsciu musi byc przynajmniej wyzsze o wartosc "spadku" na stabilizatorze - przyklad zeby bylo 12V na wyjsciu przy 7812 to na wejsciu musi byc co najmniej 13.7V (zakladajc ze spadek wynosi 1.7V) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 2900-3000 (48*C) + przełącznik gdzie spada do 10V i obr. ma 2300-2400 53*C) + softcooler i można w nocy spać. Z softcoolerem ma jakieś 32*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 qrka mam tegoz titana na poczatku mial 2900 obrotow a teras mam 3550 8O whats up ? i co znaczy cyferka 3 w nazwie Titan d5tb(3) ? Najlepiej poszukać w wyszukiwarce już dośc sporo o tym było. Tutaj masz link do postu o mutacjach TTC-d5tb http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4957...ht=titan+d5tb+3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...