Skocz do zawartości
RS

Obroty Titan d5tb

Rekomendowane odpowiedzi

widocznie twoj titan dostal siakiegos przyspieszenia (cos w stylu turbiny ew NOS'u :D ) a tak serio to mi sie wydaje ze titan fabrycznie chodzi cos kolo 3550 obr a co do tej cyferki 3 to chyba to jest wersja tego titana (cos takiego jak nastepna wersja windowsa) chyba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie z 1, gora 2 stopnie lepiej, ale chodzi caly czas na 12V. Niby powinien byc glosny, ale jest w sumie ciszej niz na orginalnym, bo halas z orginalnego wicherka byl w wyzszych tonach, a ten jest w nizszych a to jest mniej uciazliwy odglos (jak dla mnie), a od kiedy wczoraj dalem kompa na podloge musze sie wsluchac, zeby go uslyszec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrka mam tegoz titana na poczatku mial 2900 obrotow a teras mam 3550 8O 

whats up ? i co znaczy cyferka 3 w nazwie Titan d5tb(3) ?

A nie zmieniłeś w między czasie przypadkiem zasilacza, albo płyty?

MOże teraz dostaje minimalnie więcej napięcia i dlatgo jest szybszy...

U mnie ma ok. 3200 obrotów, ale podobno niektóre mają 3200, inne 3500 i tak już jest. 3 to oznaczenie wersji, różniły się one między innymi jakością wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 12 V mam 12,56

ale co masz 12,56V ???

jezeli tak wlutuj w przewody wentylatora stabilizator napiecia LM7812 (okolo1.5zl) wtedy napiecie bedzie = 12V (chyba ze spadnie na wejsciu ponizej 12 wtedy na wyjsciu tez bedzie nizsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazaj zeby ci palcow nieucielo  :lol:

ty sie nie smiej, parenascie dni temu wlozylem tak nieszczesliwie palca w Sunona 12V, ze mi go rozcielo :/... i polala sie krew :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 12 V mam 12,56

ale co masz 12,56V ???

jezeli tak wlutuj w przewody wentylatora stabilizator napiecia LM7812 (okolo1.5zl) wtedy napiecie bedzie = 12V (chyba ze spadnie na wejsciu ponizej 12 wtedy na wyjsciu tez bedzie nizsze)

Chyba przy 12,56 na wejściu nie będzie 12. Stabilazator obetnie mu jakieś 1,2-1,4V (ma w sobie jeden tranzystor mocy na którym są dwa spadki po ok. 0,6-0m7V). Prościej będzie szeregoo do zasilania zwykłą diodę prost. wpiąć.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a spadek 7812 to1.7 V jest jest jeszcze rezystancja w środku

czyli co jak wlutuje sobie w kable wentylatora stabilizator 7810 to na wyjsciu nie bedzie 10V ?

czy moze chodzi o to ze napiecie na wejsciu musi byc przynajmniej wyzsze o wartosc "spadku" na stabilizatorze - przyklad zeby bylo 12V na wyjsciu przy 7812 to na wejsciu musi byc co najmniej 13.7V (zakladajc ze spadek wynosi 1.7V) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrka mam tegoz titana na poczatku mial 2900 obrotow a teras mam 3550 8O 

whats up ? i co znaczy cyferka 3 w nazwie Titan d5tb(3) ?

Najlepiej poszukać w wyszukiwarce już dośc sporo o tym było. Tutaj masz link do postu o mutacjach TTC-d5tb

http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4957...ht=titan+d5tb+3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...