Skocz do zawartości
Diodi

Drukarka HP deskjet 3650 - napełnianie...

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem ostatnio drukarke HP deskjet 3650 i wynikł problem z napełnianiem. Kardridż z tuszem jest wyposarzony w mikro chip :-(

Czy istnieje jakiś program lub sposób aby zresetować pamięć tego chipu.

Znalazłem troche materiału na ten temat tylko rzaden nie tyczył się modelu 3650 :-(

Proszę o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to ja już się pogubiłem zaczerpnołem więcej informacji z sieci i okazało się że podobno choć wersje są sprzeczne, że chip umieszczony na kardridżu jest tam nie po to aby nie napełniać kardridża a dlatego bo głowica drukująca jest zintegrowana z kardridżem...

Wyczytałem też że zamienne kardridże można napełniać ale tylko do 4 razy i lepiej wymienić kardridż na taki ze świerzą głowicą...

:!:

Teraz to prosił bym o kontakt lub wypowieć kogoś kto posiada ten model lub zna się na rzeczy :idea: na temat jak to jest z tym chipem??? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za linki właśnie je przeglądam... :!:

A co do tego napełniania... no punkt widzenia zalerzy od punktu siedzenia z twojego, pytanie mogło wydawać się niedorzeczne :oops: bo wszyscy wiedzą że drukarki napełniać się da ale... no właśnie ten cholerny chip mi to uniemożliwia. Metoda z zaklejaniem styków nic nie pomogła a nie wydaje mi się że coś robie źle z drugiej jednak strony czytałem wypowiedzi posiadaczy HP 3650 jedni twierdzili że metoda działa i jest git itd. a inni twierdzili że sie nic nie da zrobić...

Podsumowując napełnić jakotak znaczy sie tusz wlać to ja umiem :) tylko jak zrobić rzeby to wszystko grało :?: ... gdzie ja popełniam błąd...

To narazie tyle... Jeszcze raz dzięki... Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carno z innego tematu dowiedziałem się że (tak mi sie coś przelotem rzuciło w oczy) też posiadasz HPka czy twój sprzęt wyposarzony jest w ten wredny chip na pojemniku z tuszem :?: jeśli tak to napisz jak sobie z tym radzisz :!: a jeśli nie masz tego chipa to naprawde powinieneś się cieszyć... :D Narq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi