Skocz do zawartości
birdman

przyszłość socket A

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie jestem na etapie wymiany plyta pod athlona i zaczolem sie tak zastanaiwac: czy jest sens inwestowac jeszcze w platforme socket a, skoro moj barton chodzi na 2320mhz a na nowej plycie dobiej go do jakich 2,5ghz; no ale co dalej?? czy bede jeszcze jakies nowe proce na ta platforme?? czy to juz koniec i calkowite przezucenie sie amd na proce z seri 64??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na S A wyjdzie jeszcze sporo procków i warto w to inwestować za kilka lat kupisz sobie 64 bity jeszcze poczekaj bo taki procek kosztuje 2000zł 8O 8O 8O cena jak z kosmosu więc za 2 latka ja sobie kupie za jakieś 300zł procka w tedy cena będzie wpożo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na S A wyjdzie jeszcze sporo procków i warto w to inwestować za kilka lat kupisz sobie 64 bity jeszcze poczekaj bo taki procek kosztuje 2000zł 8O  8O  8O  cena jak z kosmosu więc za 2 latka ja sobie kupie za jakieś 300zł procka w tedy cena będzie wpożo :D

A możesz powiedzieć jaki procek ma wyjść pod socket A bo ja o żadnym nie słyszałem? Athlon64 3000+ kosztuje coś ok 1200zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Megabyte to jest tak ze znajac życie i firme AMD to wypuszczą procka np: Durona 2500Mhz ktorego da sie przerobić na BARTONA :lol: i Bartona którego przerobią na Athlona 64 i to z cał a pwenoscia a jak nie (w co wątpie) to nasi wschodni sąsiedzi coś juz wymyślą :) Tak czy tak napewno jakiś cud wypuszczą a Athlon 64 Hmm... Tym bym sie zbytnio nie Podniecał czas leci a Amd bedzie musiało coś kombinować żeby dotrzymac pola Intelowi a napewno procek za 1200 lub 2000 im w tym nie pomoże.Takze spokojnie nie zostawią nas Socketowców A na lodzie i bedą twożyć dalej jakieś procki tak jak napisałem wyżej :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Megabyte to jest tak ze znajac życie i firme AMD to wypuszczą procka np: Durona 2500Mhz ktorego da sie przerobić na BARTONA :lol:  i  Bartona którego przerobią na Athlona 64 i to z cał a pwenoscia a jak nie (w co wątpie) to nasi wschodni sąsiedzi coś juz wymyślą :) Tak czy tak napewno jakiś cud wypuszczą a Athlon 64 Hmm... Tym bym sie zbytnio nie Podniecał czas leci a Amd bedzie musiało coś kombinować żeby dotrzymac pola Intelowi a napewno procek za 1200 lub 2000 im w tym nie pomoże.Takze spokojnie nie zostawią nas Socketowców A na lodzie i bedą twożyć dalej jakieś procki tak jak napisałem wyżej  :twisted:  :twisted:

A słyszałeś że AMD ma wypuścić niskobudzetowe proce z zablokowanymi 64bitami. Czyli beda działac jak zwykłe AXP jednak beda wykorzystywac podstawke A64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...