bartek_bart Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 witam serdecznie!! mam takie pytanko czy któraś z płyt głownych na kt 600 posiada otwory wokół socketu ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 abit KV7, nie wiem czy asus ma ale wiem ze epox 8KRA nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a ktora cie interesuje ?? bo jezeli abit... to wchodzisz na strone abita... na konkretny model plyty... i sprawdzasz ... czy sa otwory.. Czy to taka wielka sztuka ?? Czy moze dobierasz plyte ze wzgledu na otwory?? Abit NF7-S ma kaaaapitalne otwory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Abit asus i Aopen ale do OC nadaja sie tylko Abit i MSI - chyba ze chcesz robic Vmody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 nie no nie wybieram plyty ze względu na otwory :P ale chce kupic durona i go kręcic a zalezy mi na jakims dobrym a zarazem bardzo cichym chłodzonku a do tego dobry byłby zalman 7000 alcu ( wczesniej myślałem o glacialtech silent breeze II jest podobnu bardzo cichutki a i według pclab niezle wypada jezeli chodzi o chłodzenie ) ale tak po przeczytaniu bardzo wielu topiców zaczynam wątpic czy ten glacial da sobie rade dobrze chłodzic podkręconego durona dlatego tak zaczynam sie rozglądac za płytką z otworami i raczej na 100% ma to byc mobo na kt600 . w nforce nie opłaca sie juz na dzien dzisiejszy pchac bo wydajnosc jest marginalna nad kt600 a i tak za jakies 1 - 1.5 roku trzeba bedzie sie przesiąsc na AMD 64 takze nie ma to sensu bo kt600 z pełnym wyposazeniem to koszt około 300-340 zł a na te 1,5 roczku spokojnie wystarczy. tylko niestety płytka o której mysłałem czyli epox 8kra2i jak widze to nie ma otworów a do asusa nie mam przekonania jakos nie lubie tej firmy. mysłałem nad kv7 i nawet chciałem ją kupic ale sporo było negatywnych opini tu na forum o niej. blisko socketu są mosfety i moze sie nie zmiescic. sam nie wiem co juz mam kupic z tego kt 600 :( pozdro!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Ja do tej pory bylem przekonany do kv7 ale w zwiazku z problemami dostaniem tej plyty coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac nad kupnem MSI LSR i dokupieniem zapinki na WC do plyty bez dziorek MSI ma podobne ustawienia w biosie i w testach wypada lepiej niz abit ale w czasie sesji i tak nie bede mial czasu na zabawe wiec wstrzymam sie jeszcze z zakupem przez miesiac i moze wtedy abit stanieje i wreszcie pojawi sie w sklepach - na razie maja o tylko w cenniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Abit NF7 ma otwory wokół socketu, jest wydajniejszy od KT 600, ma wszystko to czeog potrzeba (np dual channel - który zawsze doda te kilka procent), możliwość zablokowania PCI/AGP na dowolnym poziomie, ogromne możliwości w zakresie regulacji napięć, Timingów ram itd - a kosztuje 350 zł. Płyta o wiele lepsza niż kt600 - a w podobnej (lub takiej samej cenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Ja do tej pory bylem przekonany do kv7 ale w zwiazku z problemami dostaniem tej plyty coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac nad kupnem MSI LSR i dokupieniem zapinki na WC do plyty bez dziorek MSI ma podobne ustawienia w biosie i w testach wypada lepiej niz abit ale w czasie sesji i tak nie bede mial czasu na zabawe wiec wstrzymam sie jeszcze z zakupem przez miesiac i moze wtedy abit stanieje i wreszcie pojawi sie w sklepach - na razie maja o tylko w cenniku ja nie zauważyłem problemu z kupnem kv7 jest na benchmark.pl za 345zł na sirius.pl ok 360 zł a na popland.pl jest za 329zł :wink: wiem o tym ze msi lepiej wypadło w testach ale ta róznica jest niewielka do tego myslałem ze jakis nowy bios podniesie wydajnosc płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Abit NF7 ma otwory wokół socketu, jest wydajniejszy od KT 600, ma wszystko to czeog potrzeba (np dual channel - który zawsze doda te kilka procent), możliwość zablokowania PCI/AGP na dowolnym poziomie, ogromne możliwości w zakresie regulacji napięć, Timingów ram itd - a kosztuje 350 zł. Płyta o wiele lepsza niż kt600 - a w podobnej (lub takiej samej cenie). wiem ze jset wydajniejszy ale w grach wieksz wydajnosc na poziomie 20 fps przy np 100-150 fps i tak jest nie zauwazalna. a sam dual nie robi wielkiego show wydajnosc kilka % wieksza a do tego płyty wybredne co do pamieci. kt 600 ma dzielnik dla pciagp takze osiągniecie fsb200 nie stanowi problemu. a kt 600 w cenie 350zł ma raid sata i fire wire którego nforce nie ma w tej cenie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 w cennikach to ona jest wszedzie ale niestety maja ja tylko tam gdzie zaszaleli z cena i wystawili ja 350 ja jeszcze nie oszalalem i nie mam zamiaru placic za nia wiecej niz 310zl ew pare groszy wiecej - poczekam az spadnie do ceny epoxa czy solteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 witam serdecznie!! mam takie pytanko czy któraś z płyt głownych na kt 600 posiada otwory wokół socketu ?? :? tak 3 modele - Abit KV7 - Asus A7V600 - Soyo KT600 Dragon Ultra niestety ta najlepsza niedostepna w Polsce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...