ptaku666 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Mój GeFroce2 mx400(bez TVOUT) 64MB jest firmy PIXELVIEW i ma bios w wersji 3.11.01.30.03, w internecie na stronie www.nvidia.com.pl znalazłem nowy bios w wersji 3.11.01.37.00. I jest taki problem ze nie wiem który jest własciwy, bo jest ich tam az 4 z tą samą wersją, róźnią sie tylko przyrostkiem "bt" , "ch" , "ph" , "sm". Prosze o pomoc w tej sprawie. A pozatym zmiana BIOS-u na nowszy wpłynie na wydajnosc karty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 na wydajnosc raczej nie wplynie. Moze na stabilnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Mój GeFroce2 mx400(bez TVOUT) 64MB jest firmy PIXELVIEW i ma bios w wersji 3.11.01.30.03, w internecie na stronie www.nvidia.com.pl znalazłem nowy bios w wersji 3.11.01.37.00. I jest taki problem ze nie wiem który jest własciwy, bo jest ich tam az 4 z tą samą wersją, róźnią sie tylko przyrostkiem "bt" , "ch" , "ph" , "sm". Prosze o pomoc w tej sprawie. A pozatym zmiana BIOS-u na nowszy wpłynie na wydajnosc karty ?? Te koncowki oznaczaja rodzaj ukladu do wyjscia TV na karcie. Sprawdz we wlasciwosciach sterownika co masz i takim flasciach!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Ja wogóle nie mam TVOUT wiec doszłem do wniosku ze musze sfleszowac bios z koncówką "sm". Tylko teraz jest nastepny problem, jak w NVFLASH zapisac stary bios a wgrac nowy ??? Jakie to bedą komendy?? Prosze o pomoc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 sprobuj z sm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Ja wogóle nie mam TVOUT wiec doszłem do wniosku ze musze sfleszowac bios z koncówką "sm". Tylko teraz jest nastepny problem, jak w NVFLASH zapisac stary bios a wgrac nowy ??? Jakie to bedą komendy?? Prosze o pomoc .odczyt: nvflash -bstary.rom zapis: nvflash -fsmg2mx-4.rom (http://www.x-bios.3dgames.ru/files/nvidia/gf2mx400/new31137/smg2mx-4.zip) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Ja wogóle nie mam TVOUT wiec doszłem do wniosku ze musze sfleszowac bios z koncówką "sm". Tylko teraz jest nastepny problem, jak w NVFLASH zapisac stary bios a wgrac nowy ??? Jakie to bedą komendy?? Prosze o pomoc .odczyt: nvflash -bstary.rom zapis: nvflash -fsmg2mx-4.rom (http://www.x-bios.3dgames.ru/files/nvidia/gf2mx400/new31137/smg2mx-4.zip) Te komendy sa błedne, nie działają :( Jak masz jakies pomysly to pisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 bt - to układy bt ch - układ chrontela ph - układ philipsa sm - bez wyjscia tak przyszłosciowo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 gdy chce juz sciagac stary BIOS na dyskietce wyskakuje mi ze cos tam ERROR EPPROM czy cos takiego. O co w tym chodzi, POMCY !!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ja tez mam ERROR EPPROM :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 do zgrywania sloozy dump bios taki programik a wogoole o nagrywaniu biosooof bylo wszystko sooper opisane na dzikim odkrecaniu - poszukaj tam - pisalo nawet jak sprawdzic bios czy dziala przed wgraniem go do karty - przy pomocy programu bgabios polecam te artykooly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 poco chcesz ten bios zmieniac?? jezeli ci wszystko stabilnie chodzi to poco eksperymentowac, zle ci ta karta dziala?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja wogóle nie mam TVOUT wiec doszłem do wniosku ze musze sfleszowac bios z koncówką "sm". Tylko teraz jest nastepny problem, jak w NVFLASH zapisac stary bios a wgrac nowy ??? Jakie to bedą komendy?? Prosze o pomoc .odczyt: nvflash -bstary.rom zapis: nvflash -fsmg2mx-4.rom (http://www.x-bios.3dgames.ru/files/nvidia/gf2mx400/new31137/smg2mx-4.zip) Te komendy sa błedne, nie działają :( Jak masz jakies pomysly to pisz Do zgrania stergo biosu użyj dumpbios.... kiedys na m64 probowalem rózne biosy z bt, ph, chr sm i wszystkie o dziwo działaly.. :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 bt - to układy bt ch - układ chrontela ph - układ philipsa sm - bez wyjscia tak przyszłosciowo :) a gdzie connexant? czy mi się wydaje, czy ja mam na karcie chip connexanta??? tyle że ja mam GF4Ti4200 albo czy bt( BookTree) to nie connexant??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja wogóle nie mam TVOUT wiec doszłem do wniosku ze musze sfleszowac bios z koncówką "sm". Tylko teraz jest nastepny problem, jak w NVFLASH zapisac stary bios a wgrac nowy ??? Jakie to bedą komendy?? Prosze o pomoc .odczyt: nvflash -bstary.rom zapis: nvflash -fsmg2mx-4.rom (http://www.x-bios.3dgames.ru/files/nvidia/gf2mx400/new31137/smg2mx-4.zip) Te komendy sa błedne, nie działają :( Jak masz jakies pomysly to piszCo jak co, ale te komendy nie są na pewno błędne chłopcze! :x Zapewniam, że twoje problemy nie są związane ze złą składnią nvflasha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...