MarkPL Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Dokladnie chodzi mi o cos takiego - zablokowanie portu w iptables Mam Neostrade ( zmienne IP ) i 3 komputery w sieci Mam uruchomiana usluge na porcie 955 ( w serwerze ) ale z pewnych wzgledow ta usluga ma wywolanie na porcie 40 i na serwerze jest przekierowywana na port 955 Ale teraz jak ktos sie laczy z zewnatrz to podlacza sie faktycznie do portu 955 ( chociaz "klient" wywoluje na porcie 40 ) ( zrobilem odpowiednie przekierowania w iptables ) Ale najgorsze jest to ze jak "klient" wpisze wywolanie na porcie 955 to tez dziala - jak to zablokowac zeby nie zablokowac calej uslugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eru Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 wiesz.. to odpal usługę na porcie 995 ale bindowaną tylko lokalnie, i zrób tunel 40 -> 995 lokalny pomocny przy tym będzie Ci program stunnel można też zrobić za pomocą ssh (opcja -L ) jeżeli chesz robić te połączenie w zaszyfrowany sposób ;) miłej zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eru Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 wiesz.. to odpal usługę na porcie 995 ale bindowaną tylko lokalnie, i zrób tunel 40 -> 995 lokalny pomocny przy tym będzie Ci program stunnel można też zrobić za pomocą ssh (opcja -L ) jeżeli chesz robić te połączenie w zaszyfrowany sposób ;) miłej zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...