Skocz do zawartości
Milo

Maxtor 120 GB 8 MB cache dlaczego tak głośno??

Rekomendowane odpowiedzi

Więc mam nastepujacy problem pojechałem do sklepu kupić nowy dysk byłem zdecydowany na Caviara 120 GB 8 MB cache lecz sprzedawca powiedział zebym go nie brał ponieważ strasznie się psują polecił mi Maxtora.Ok zakręciłem dysk ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa i do moich uszu dobiega lekkie buczenie mysle sobie ok może przejdzie :wink: .Zrobiłem partycje instalacja windy stery i teraz tak dysk buczy jest to odgłos denerwujący przy dłuzszej pracy na kompie i do tego chrupie nawet czesto.Mój dotychczasowy dysk to Fujitsu 20GB na łozyskach oliwnych i on tez chrupał ale nie buczał tak jak ten, i teraz nie wiem czy to wina dysku czy on po prostu tak chodzi a chłodzenie moje procka nie nalezy do najcichszych bo mam jakiegos tam Coolera Mastera poradzcie coś!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam maxtora jak w podpisie i jest cichutki! jak zablokuje na chwile wszystkie wentyle w budzie (bez boków) to czasami da się usłyszeć lekkie chrupanie ale to nie przeszkadza. Może masz wadliwy gdzieś czytałem opinie na temat 80GB i jedni pisali że cichutkie a drudzy że strasznie głośne. Czytałem też opinie 2 osób że jak im głośno chodził dysk po zakupie to zgłosili się do serwisu i im podobno wymienili bo coś było z HDD nie tak(hałas)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi