Skocz do zawartości
jacek_del

P4 2,26 MHz (FSB 533 MHz)

Rekomendowane odpowiedzi

idz sobie do podstawowych zagadnien, co?

jak nie masz nic do powiedzenia, to nie odpowiadaj madralo.

zastanawiam sie nad zamiana swojego P4 2.0 na P4 2.26, ale pomyslalem, ze moze poczytam jakies opinie na temat tego procka od uzytkownikow tego forum, w koncu po to zostalo ono zalozone.

tymczasem albo zablokowano mi topic albo odzywa sie ktos niezadowolony z zycia i udziela zlote rady. naprawde suuper.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujac po swoim, moge ci powiedziec, ze na standardowym radiatorze, na miekko powinienes wykrecic 150x17=2.63GHz.

Mozesz ryzykowac dalej, lecz wskazane byloby wstawienie lepszego radiatora. Ogolnie mozna wycisnac 166x17=2.82GHz.

Z reszta pytania takie sa bez sensu. Nie nalezy ich zadawac, lecz brac sie za krecenie. Duzo zalezy od konfiguracji sprzetu (plyty,pamieci oraz zasilacza), ale skoro jeszcze go nie masz, to udzielilem ci takiej wstepnej informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info chlopaki.

przypuszczam, ze ciezko bedzie trafic na sztuke, ktora sie zakreci powyzej 3.0 GHz przy standardowym i cichym chlodzeniu.

widze, ze raczej nie oplaca mi sie zamieniac. pewnie sensowniejszym rozwiazaniem bylaby wymiana na 2.40B GHz lub 2.53 GHz - korzystniejzy mnoznik do krecenia. no, ale taka zamiana mi sie tanio nie trafia, wiec pozostane na razie przy swoim staruszku 2.0 GHz @ 3.0 GHz.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi