Skocz do zawartości
szpaker

Pisanie znaków matematycznych

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jakie "znaki matematyczne" masz na myśli:

- w Wordzie najprostsze znaki znajdziesz w Wstaw / Symbol lub

- musisz mieć zainstalowany edytor równań Microsoft Equation (składnik pakietu Office), daj Wstaw / Obiekt / Microsoft Equation

- Excel - nie jestem pewien, ale symbole wstawia się z kombinacji klawiszy

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zakladac nowego tematu - ale mam taki problem:

dostalem kilkanascie dokumnetow Worda do wydrukowania - sa to zadania maturalne z matematyki i zawierja pelno wzorow matematyczychy Microsoft Equation. Ale problem jest taki ze jak otwieram te pliki to ze wzorow robia sie "krzaki" - byle jakie znaki :( - Mam Worda 2003 - na Wordzie 2000 dziala normalnie i nie wiem co zrobic - czy potrzebna jest jakas specjalna czcionka? Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiscie doinstalować NARZEDZIA EDYCJI RÓWNAŃ z pakietu MS OFFICE.. gdzies tam są... w tym drzewku w górnej czesci :)

lub rozwiązanie dla niepełnosprytnych.. wycinanie gifów z innego programu i wklejanie do worda :lol: (co czasami ma sens :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiscie doinstalować NARZEDZIA EDYCJI RÓWNAŃ z pakietu MS OFFICE.. gdzies tam są... w tym drzewku w górnej czesci :)

lub rozwiązanie dla niepełnosprytnych.. wycinanie gifów z innego programu i wklejanie do worda :lol: (co czasami ma sens :) )

hmm... jakbys przeczytal to co napisalem to bys wiedzial ze mam dokument tekstowy gdzie mam krzaki:

www.blacky2005.republika.pl/mata.JPG

i chce to otworzyc zeby bylo OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi