Skocz do zawartości
Casio

Zalman 7000 Cu na Epoxie 8rda3+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wczoraj nabyłem Zalmana 7000 i mam parę pytań do posiadaczy tego coolera.Otóż zakładam jego na Bartona 2500+ i tu właśnie mam problem,chodzi o te podkładki gumowe na procku.Czy muszę je zdjąć czy niema takiej potrzeby i co myślicie o copershimie czy bedzie potrzebny czy też zbyteczny ?????.Jeszcze jedno,do jakiej granicy dokręcać śruby mocujące cooler do podstawek na płycie????.W wypadku braku copershima chyba trzeba bardzo uważać przy dokręcaniu żeby niezniszczyć procka,niewiem czy zachować jakiś powiedzmy luz czy dokręcić do oporu oczywiście bez przesady.Bardzo proszę o wypowiedzi i z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.Chciałem podzielić się wrażeniami.Założenie coolera niebyło takie proste ale udało się po 2 godzinach pracy[hehe].Problemem była zapinka ,okazało się że trzeba ją trochę chlasnąć bo zachodzi na kondensatory + zmiana radiatora na fabryczny na northbridge gdyż założony wcześniej też Zalmana był zawysoki i zawadzał o cooler.Temperatura spadła wiecej niż 10 st.Zaznaczam że procek ma podniesione napięcie do 1.70v i wykręcony jest na 2800.Rano nieuwierzyłem własnym oczom 34st--marzenie.Copershim został zdjęty a śruby dokręciłem na maxa.Także choć trzeba się trochę napracowac przy montażu COOLER jest warty polecenia.Dziękuję za pomoc..

* NIECH ŻYJE ZALMAN*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi