Skocz do zawartości
Szulik

Proste pytanie do użytkowników obudów Chiefteca

Rekomendowane odpowiedzi

Czy spód obudowy jest płaski, czy są tam jakieś zagłębienia? Zależy mi na płaskim spodzie gdy w moim starym enlighcie dysk wraz z z radiatorami położony na dnie nie jest zbyt stabilny.

Jeśli ktoś zdecyduje sie mi pomóc to niech z łaski swojej napisze jeszcze model swojej budy.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

PS. Próbowałem uzyskać taką informację na chieftec.pl ale bezskutecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki plaski to calkiem nie jest - jak wyciagniesz te ustrojstwa w ktorych siedza szyny/sanki to zostana niewiekie "oczka" do ktorych byly one przymocowane

dodatkowo (zalezy od modelu) z przodu na dole moze byc troche ciasno a to przez te dziwne plastiki obok dolnego koszyczka na wentylator

http://images10.newegg.com/productimage/11...-125-221-05.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Rozumiem, że producent na spodzie umieścił akcesoria do montażu napędów 5'25 i podczas pierwszej instalacji te elementy zdejmuje się. Czy tak?

Jeszcze jedno pytanie: czy wiatrak z przodu na dole montuje się do obudowy czy potrzebny jest do tego koszyk, który w moim wypadku moze kolidowac z hdd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1 - na dnie masz prowadnice w ktorych siedza szyny/sanki (8 szt. jezeli MiddleTower) normalnie wyciagasz tylko potrzebne szyny/sanki ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby wyjac wszystko (rowniez prowadnice)

ad 2 - jak widac (albo i nie) na zdjeciu do ktorego dalem odnosnik - koszyczek na wentyl i ten plastik z "kwadratowymi" otowrami to 2 odrebne rzeczy - zawsze mozesz ten plastik odczepic

ad 3 - wentyle mozna zamontowac i bez koszyczka ale trzeba troche pokombinowac - ja mam 2 wentyle w moim ANTEC'u, oba sa z tylu pod zasilaczem jako wyciag i oba nie w koszyczkach ale na "kolkach" z gabki (efekt 0 wibracji) - gdzies na Modyfikacje dawalem opis i linki do strony SilentPCReview z ktorej zaczerpnalem pomysl (ale nie wywalalem grillow bo i tak sa duze otwory wiec 2 wentyle na 5V dzialaja optymalnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi