Goofy Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Mam pewien problem z kartą dźwiękowa wbudowaną w chipset kt133. Mianowicie podczas gier ( tylko w tych zauważyłem) : Undying i Warcraft 3 już na samym początku w menue słyszę muzyczke i dźwięki a po chwili głośniki zamierają i cisza. Nawet po wyjściu z tych gier do windowa nie mam dźwięku nawet z winampa. Co może być przyczyną, sprawdzałem kilka różnych wersji sterów ze strony via ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 po pierwsze- fajny cytacik :D A tak w temacie to sproboj go wylaczyc w biosie i wstawic zwykly np.SB128, a jak to bedzie dzialalo to nie wiem co jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Wielce sprytne rozwiązanie. Jak nie działa dźwięk, to zamiast próbować to rozwiązać, to najlepiej kupić nową kartę. Dlaczego nie poleciłeś mu od razu SB Live! ? A dźwięk na karcie muzycznej z tej płyty (pewnie SB Pro, albo coś w tym stylu) powinien działać normalnie. Znajomy ma również płytę KT133 i używa dźwięku zintegrowanego, i mu działa. Pewnie wina sterów/ ustawien, spróvuj w ustawieniach gry... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ja tak mialem jakis czas temu-wylacz w biosie adio legacy device, czy siakos tak-powinno pomooc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 po pierwsze to nie mam zamiaru ( na razie) wymieniać karty. A po drugie jak wyłączę audio legacy to czy nie zostanie wyłączona całkowicie karta dźwiękowa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 problem stwazaja sterowniki ja tak mialem i mam, jedyny system pod ktorym to sie nie kszani to XP dzialam teraz pod 98 i zalatwilem to nastepujaco 4in1 > dx8.0 > drv(jakies stare!!) > dx8.1 nie instaluj dx ja tylko przectawialm jak ja to robilem na swoim pc i dzala teraz idalnie bo w zasadzie stary ster powinien rozwiazac sprawe ale jak pewie wszyscy wiedza windows=magia (np. zmiana klawiatury prz ins kart riva128 :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Ja miałem ten problem ze starą płytą. Należy zaistalować sterowniki via 4in1, potem sterowniki do karty dzwiękowej a na końcu Directx :). I jak w tej kolejności zaistalujesz to na bank będzie chodziło. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja miałem ten problem ze starą płytą. Należy zaistalować sterowniki via 4in1, potem sterowniki do karty dzwiękowej a na końcu Directx :). I jak w tej kolejności zaistalujesz to na bank będzie chodziło. :) no chyba niezawshe :D po pierwsze to nie mam zamiaru ( na razie) wymieniać karty. A po drugie jak wyłączę audio legacy to czy nie zostanie wyłączona całkowicie karta dźwiękowa ? nie, ja mam wylaczona :D i dzwiek mam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 u mnie na plycie z 266a , muzyka na Vortex2 pod Win Xp jest ten sam problem z Warcraftem 3 natomiast pod Win98Se wszystko pieknie chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Instalowałem wszystko właśnie w takiej kolejności jak radzicie. teraz ściągam najnowsze stery do muzyki (68mu200a) może to coś pomoże bo jak nie to ..........Może napisze do Via :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...