Skocz do zawartości
Goofy

Znikający dźwięk...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem z kartą dźwiękowa wbudowaną w chipset kt133. Mianowicie podczas gier ( tylko w tych zauważyłem) : Undying i Warcraft 3 już na samym początku w menue słyszę muzyczke i dźwięki a po chwili głośniki zamierają i cisza. Nawet po wyjściu z tych gier do windowa nie mam dźwięku nawet z winampa. Co może być przyczyną, sprawdzałem kilka różnych wersji sterów ze strony via ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielce sprytne rozwiązanie. Jak nie działa dźwięk, to zamiast próbować to rozwiązać, to najlepiej kupić nową kartę. Dlaczego nie poleciłeś mu od razu SB Live! ?

A dźwięk na karcie muzycznej z tej płyty (pewnie SB Pro, albo coś w tym stylu) powinien działać normalnie. Znajomy ma również płytę KT133 i używa dźwięku zintegrowanego, i mu działa. Pewnie wina sterów/ ustawien, spróvuj w ustawieniach gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem stwazaja sterowniki ja tak mialem i mam, jedyny system pod ktorym to sie nie kszani to XP dzialam teraz pod 98 i zalatwilem to nastepujaco 4in1 > dx8.0 > drv(jakies stare!!) > dx8.1 nie instaluj dx ja tylko przectawialm jak ja to robilem na swoim pc i dzala teraz idalnie bo w zasadzie stary ster powinien rozwiazac sprawe ale jak pewie wszyscy wiedza windows=magia (np. zmiana klawiatury prz ins kart riva128 :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ten problem ze starą płytą. Należy zaistalować sterowniki via 4in1, potem sterowniki do karty dzwiękowej a na końcu Directx :). I jak w tej kolejności zaistalujesz to na bank będzie chodziło. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ten problem ze starą płytą. Należy zaistalować sterowniki via 4in1, potem sterowniki do karty dzwiękowej a na końcu Directx :). I jak w tej kolejności zaistalujesz to na bank będzie chodziło. :)

no chyba niezawshe :D

po pierwsze to nie mam zamiaru ( na razie) wymieniać karty. A po drugie jak wyłączę audio legacy to czy nie zostanie wyłączona całkowicie karta dźwiękowa ?

nie, ja mam wylaczona :D i dzwiek mam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...