Vasago Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Witam wszystkich Forumowiczow. Od dawna przeglądam forum Tweaka i tak sie niestety sklada,ze moj pierwszy post to prosba o pomoc. Otoz w ramach zaliczania sesji musze napisac mala gre. Myslalem ze zalicze cala reszte w miare szybko i w ostatnim tygodniu posiedze sobie z podrecznikiem do C piszac to cudo. Niestety oblana ustna matma i niezaliczona algebra(nalozyla sie z innym przedmiotem) sprawily, ze zamiast uczyc sie programowania siedze z nosem w calkach i macierzach. Sama gra jest prosta i pochodzi z listy zadan,ktore dostalismy do wyboru. Dlatego mam nadzieję, że jest to jakies typowe zadanie i byc moze ktos juz kiedys cos takiego pisal i moglby podeslac efekt swojej pracy. Bylbym niezwykle wdzieczny bo chodza ploty, ze po tym tygodniu moga byc problemy z oddaniem. Opis: Gra przeznaczona jest dla 2 graczy. Zaczynajac od pewnej calkowitej liczby, kazdy z graczy wybiera cyfre 1,2 lub 3,odejmujac ja od poczatkowej puli. Przegrywa osoba, ktorej do wziecia pozostanie ostatnia jedynka. W role jednego z graczy ma sie wcielic komputer,a poczatkowa liczbe wybrac gracz. Byc moze ktos ma na dysku cos takiego? Ewentualnie moglby udzielic jakichs rad co do struktury programu? To moj pierwszy semsetr programowania i jestem niestety zielony. Z gory dzieki za kazda okazana pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 jak w c++ to moge napisac (tylko musze sie zmobilizowac :]) bo to jest kilka minut roboty. Jak cos to pisz na priva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Udalo mi sie juz znalezc dobra dusze,ktora wyciagnela mnie z klopotow. Nie mniej serdeczne dzieki za odzew p3dzi0r :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam, Jestem adeptem sztuki programowania w C++, chcialbym zaczerpnac opini na temat napisanego przeze mnie rozwiazania w/w zadania, w jaki sposob, stworzyc pozory sztuczniej inteligencji kompa? czy tyle ila ja zrobilem jest dostateczne? Z gory dzieki za konstruktywna krytyke! =>Program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...