qqrydza Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=5001&a=1 Można zmienić tytuł tematu na velvet assassin. Mam również nadzieję, że już dłużej zwlekać z wypuszczeniem tego tytułu nie będą bo zapowiada się ciekawie. Podoba mi się zdanie: "Featuring some stunning realtime lighting and surreal visuals... :D Strona domowa. http://www.velvetassassin.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Wygląda chwilami na screenach fajnie ale jakoś tak...mało elementowo :wink: .Krzyżówka Stolen, Sniper Elite i Splinter Cella?Ooooooby :razz: .Z zaskoczeniem stwierdzam ,że kolorystyka przypomniała mi ....Metal Gear :wink: .Ciekawe czy dadzą radę, ciekawe.Byle nie dokićkali jakiś ufoków, zombiaków czy innych.Mam chęć pograć w coś ortodoksyjnie wojennego....Parabellum i MP-40(mylnie zwany Schmeiserrem) są ,laserów nie widzę i "broni obcych" więc jest nadzieja :razz: Motocykl na screenie 67 ma "słabe" koła hehe.Na bank doszlifują grę graficznie ale najważniejsze ,by wciągała klimatem. Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Motocykl na screenie 67 ma "słabe" koła hehe.Na bank doszlifują grę graficznie ale najważniejsze ,by wciągała klimatem. Masz rację ale ten screen jest z 2003r. :wink: Chyba już starczy tej polerki. Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) Coś cicho w temacie ;) Grał już ktoś ? Edit: I zmieńcie nazwę tematu. Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Motyw z bieganiem w samej koszulce podczas czegoś ala bullet time mnie zabił. http://www.youtube.com/watch?v=IQnjli6mXxQ&NR=1 Poza tym, to wygląda na takiego babskiego Hitmana. Czasem nawet z zagrywkami z Tombridera. Inteligencją NPC jak widać na filmiku również nie grzeszy. Istotnie gra powinna wyjść w tym 2005 czy nawet wcześniej. Szkoda, że taka trochę kaszanka wyszła, bo gra świateł nawet fajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Dla mnie gra jest świetna - Thief 3 połączony z Hitmanem. Majstersztyk. Szawel najpierw pograj, później się wypowiadaj. PROSZĘ MODERATORA O ZMIANĘ NAZWY WĄTKU NA "Velvet Assassin". Edytowane 2 Maja 2009 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Jak widać... "każda potwora znajdzie swego amatora". ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) @shooter, No więc grałem. Moje zdanie uległo zmianie... To jest kaszanka. Wyposażenia tyle co nic. Wszędzie masa upośledzonych NPC i wszystkie misje ograniczają się do "przejdź bez zauważenia, ewentualnie kogoś ubij". Oparte jest to na jakiejś tam fabule, ale sam gameplay nie powala. Może już mnie takie gry nie kręcą. Jednak chylę czoła za odważne pokazanie getta w Warszawie. Gdy zobaczyłem zwłoki dzieci pod ścianami ze śladami po kulach trochę poczułem realizm gry, ale to wszystko co mnie zaskoczyło. Generalnie gra powinna wyjść kilka lat wcześniej. Reszta jest milczeniem ;) Edytowane 2 Maja 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 @shooter, No więc grałem. Moje zdanie uległo zmianie... To jest kaszanka.(...).Całkiem przypadkiem trafiłem u kolegi na toto. Jego brat udoił i testował. Pograłem....i zgadzam się -kaszanka. Jestem weteranem podobnych gier ze wskazaniem na Splinter Cell. Grałem w Stolen, Hitmana(nie zachwycił mnie zresztą), ba -nawet w Oblivion wolałem się skradać najczęściej :rolleyes: . I muszę przyznać, że VA to knot. AI? Gdzie, gdzie? Przygłuchy, przyślepy, przygłupi Wermacht :lol: . Liniowość, bzdety z morfiną(kurde -czy ktoś wreszcie "pójdzie w realizm"?), zarzynanie pseudo dramatyczne szwabiaków(przesadzili nieco z eksponowaniem tych scen -nie chodzi o brutalność, a o proporcje), brak urozmaicenia -nuda i monotonia. Grafika? Taki Hitman z wyeksponowanym bloomem a'la Most Wanted ale daje radę i może się podobać. Postać główna jak z Mangi niemal czy chociaż niby mangowego Mirrors Edge :wink: . Wydumana na siłę agentka..ale ok -to w końcu gra. Dźwięk? Jest..i tyle. Pominięto całą gamę ambientalnych odgłosów przez co mi akurat brak odczucia przestrzeni w grze. Najgorsze, że to mi wcale na skradankę(na co liczyłem plus elementy taktyczne) nie wygląda tylko na jakiegoś moda "full opcja" do Blood Rayne :sad: Może już mnie takie gry nie kręcą.Mnie jednak tak ale nie ta -po prostu naiwniacka, zgrzebna produkcja. Ktoś pomyślał "damy laleczkę, nieco golizny, bullet time, zarzynanie nożem i brutalność II WŚ plus fajna grafa to się sprzeda". Bueee -liczyłem na grę nieco. Grałem w coś podobnego kiedyś -nie pamiętam tytułu ale tam był brytyjski skoczek za linią wroga. Równie duży "ładunek emocjonalny" <_< . Generalnie gra powinna wyjść kilka lat wcześniej.No cóż -i tak przy Splinter Cell czy nawet Hitmanie byłaby słabiakiem więc...wszystko jedno kiedy to puścili. Sumując -popsuli mi niemal tym bublem długi łyk(ooo)end. Właśnie "łyk" uratowało mnie przed zmuleniem przez grę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Dziwie sie ze ludzie tak sie pastwia nad ta gra. Udalo mi sie w nia pograc troche, moze nie jest to produkt wysokich lotow, ale nazywanie tego kaszanka lekko traci zlosliwoscia. Napewno jest to tytul jesli chodzi o zlozonosc gameplayu zubozony wzgledem tego co oferowal taki Splinter Cell albo Hitman czy nawet MGS2 lub starusienki Tenchu z PSX. Jesli ktos szukalby skradanki w ktorej wszystko jest uproszczone do absolutnego minimum - tytul jak znalazl :) Niemniej gra sie w to nawet bez zgrzytow, niektore lokacje utrzymane sa w ciekawym klimacie, miejscami mozna trafic na jakies wyzwanie jesli chodzi o przejscie etapu jako silent assasin. Jednym slowem , jak to mowia - na bezrybiu i rak ryba :) Wydaje mi sie ze w glowach sie niektorym poprzewracalo od tego dobrobytu i jak tytul nie jest kolejnym half lifem albo nie zabija grafika to musi to byc kaszanka odrazu. Gdybyscie nie sciagali tyle tytulow ze sklepow torrentowych moze byscie unikneli znudzenia kolejnymi produkcjami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 . Jednym slowem , jak to mowia - na bezrybiu i rak ryba :)...i nic więcej. To zresztą żaden argument obiektywny. Że kiedyś nie było czym zbytnio jeździć wcale nie oznacza, że "Maluszek" był autem choćby dobrym -właśnie rakiem był...jak ta gra. Wydaje mi sie ze w glowach sie niektorym poprzewracalo od tego dobrobytu i jak tytul nie jest kolejnym half lifem albo nie zabija grafika to musi to byc kaszanka odrazu. Gdybyscie nie sciagali tyle tytulow ze sklepow torrentowych moze byscie unikneli znudzenia kolejnymi produkcjami :PJak to do mnie(bo pod moim postem, w którym grę "pojechałem" plus słowo "kaszanka", którego użyłem) to zważ sobie z lekka na słowa -taka moja mała, spokojna prośba ok :wink: ? Nie widzę powodów dla których akurat Ty miałbyś wskazywać "proroczym" palcem na mnie czy kogokolwiek w "sprawie torrentów" <_< . Bez urazy ale ten temat był już na forum burzliwie omawiany nie raz i nie dziesięć, a użyty jako argument "czy gra jest dobra czy nie" to już podpada pod złośliwość w stylu "wam się nie podoba więc pewnie kradniecie z torrentów". A co do dobrobyty to dokładnie -wydaje Ci się, jak sam napisałeś, przynajmniej mi się nic nie poprzewracało do tej pory :lol: . I szczerze stareńki MGS czy Splinter Cell jedynka kopią zad tej gry z przymkniętymi oczami -mimo jej lepszej grafiki. Skradanka to specyficzny gatunek -ta gra nią nie jest. To raczej "zarzynanka z ukradka bezmyślnych stad". I nic tego nie zmieni -nie chciało im się i tyle. Kto nie lubi skradanek(a ich wielbicieli nie ma wielu) nie zagra z przyjemnością -grę nimi jednak mocno "czuć", a innych rozrywek w niej nie ma w zasadzie(marginalne). Dla fana skradanek(to ja :razz: ) za uboga i błazeńska wręcz(AI dajmy na to). Napisz może konkretniej co jest w grze dobre, co się może podobać skoro wytrwałeś przy niej jakiś czas. Może odkryłeś jakieś smaczki? Ludzie czytający wątek będą mogli zastanowić się czytając dyskusję na argumenty(ja wymięknę -zapominam grę dość szybko..mimo wygłodzenia na skradanie) czy grę kupić czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Ogólnie wam powiem że giera nie zaskakuje i zgadzam sie z mironem. Oczekiwałem czegoś więcej. Do mistrzów gatunku sie nie umywa. Trochę pograłem, może pogram dłużej ale rozgrywka trąci niestety o wtórność czyli zaczaj sie i zarżnij od tyłu. W innym wypadku gdy żołnierz cie zobaczy jest po ptokach. Nawet klimat II WŚ niewiele tu sie zdaje. To już wizualnie Chaos Theory wygląda 100x lepiej. Mogło wyjść fajnie gdyby był na to lepszy pomysł a wyszedł przeciętniak niestety Edytowane 6 Maja 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 jak cie zolnierz zauwazy to pakujesz mu kulke w głowe i czekasz na nastepnych ochotników na kolejne kulki. wydaje mi sie, ze gra na poczatku miala wygladac inaczej, zacniej :) przynajmniej tak wtedy wygladaly jej zapowiedzi. mielismy sabotować poczynania faszystów, a nie robic za velveta z dodatkiem asassin. niestety pare lat temu tworcy sie pogubili i poszli zła drogą. wielka szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Jeszcze nie posiadam broni, niewiele grałem bo mam tylko nóż hehe ;D Zapomniałem dodać że nic sie nie da zrobić ale właśnie nożem. Chyba że sie da ale ja nie wiem jak. Dokładnie tak jak napisałeś Sarkazm. Gra niestety przereklamowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 wciskasz Shift i mozesz dziabac nozem, ale to juz hardkor i dziala gdy jestes blisko wroga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Poznałem żołnierza III Rzeszy uprawiającego nietypowy i dość osobliwy, rzec by można ekscentryczny i wysublimowany sport. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - ":P" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Czy u was też myszka ma takie opóźnienia? Nawet przy 70 klatkach jest widoczne znaczne opóźnienie ruchów myszką :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...