Vadeer Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 takie szybkie pytanie: czy silikon akwarystyczny przewodzi prad? domyslam sie ze nie ale tak na wszelki wypadek bo nim przyklejam diodki a i druga kwestia: na necie znalazlem taki schemat podobny jak tamten ale juz z modulem T. no i tak patrze na ten pierwszy schemat i widze ze jest wejscie i wyjscie uziemienia. czy to wyjscie uziemienia jest wymagane? jesli tak to czy moge poprostu zatoczyc petle i powrocic do tego uziemienia wyjsciowaego z molexa? moze jeszcze dzisiaj wrzuce pierwsze fotki mojego dziela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 czy silikon akwarystyczny przewodzi prad?nie no co ty ;] o i tak patrze na ten pierwszy schemat i widze ze jest wejscie i wyjscie uziemienia. czy to wyjscie uziemienia jest wymagane? konkretnie to jest masa, "wyjscie" jest do polaczenia z masa wentylatorow podlaczonych do tego sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ale ja glupi jestem. a w zasadzie jestetm tak pochloniety robota ze glupoty gadam :wink: w sumie to inaczej mam to zrobione bo mase podlaczylem do wentyli bezposrednio z molexa. i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem (no ale z molexa i tak wychodzi kabelek na podzespoly ale bedzie sie konczyl powiedzmy na diodzie) a i kolejne pytanie: podobno uklad LM jest pod napieciem: czy moge dac jeden radiator na 2 uklady? (jeden moze byc wlaczony a drugi nie np) co do zdjec to niestety beda ale w tygodniu bo aparat pozyczylem ale nie mam softu i kabelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=713938#713938 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 podobno uklad LM jest pod napieciem: czy moge dac jeden radiator na 2 uklady? (jeden moze byc wlaczony a drugi nie np) zgadza sie, koncowka radiatora w kazdym z ukladow scalonych (w tym i przy lm317t) jest albo pod jakims napieciem albo polaczona na stale z masa, na jeden radiator mozna dac tyle ukladow ile ci sie podoba i o ile pozwalaja na to warunki pracy ukladow ale pod warunkiem ze beda odizolowane od radiatora podkladka mikowa i pasta termoprzewodzaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 co to jest podkladka mikowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 izolator wykonany z miki. ponadto nalezy rowniez pamietac ze srubki rowniez musza byc odizolowane. tez sa do tego odpowiednie uformowane plastikowe "koleczka". wszystko mozna kupic w sklepach z czesciami elektronicznymi (przynajmniej w wiekszosci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...