Neo's Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 wiem ze to nie jest glownym tematem tweak.pl ale.... jaki jest najlepszy program pocztowy(nie outlook)... i zeby mial duzo bajerów :P pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 "najlepszy" to kwestia gustu ... o jakie bajery ci chodzi ? - ma odbierac maile i ... ? ja uzywam The Bat'a! i jestem zadowolony ... do OE nie wroce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Jak dla mnie to Thunderbird (n!Kurier Poczty). Darmowy, wygodny, ma filtr niechcianej poczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Takze polecam TheBat, 3 konta + grupy dyskusyjne i zadnego problemu.. Do Outloka juz nie wroce nigdy. TheBat rzadzi i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Korzystając z narzędzia :?: :?: :?: (cenzura), dostępnego w sieci, przeprowadziliśmy prosty i krótki test na najpopularniejszych klientach poczty pod Windows (pod ten właśnie system kierowany jest wspomniany program). Polegał on na próbie "podejrzenia" haseł, kryjących się pod serią "gwiazdek" pola z hasłem. Wyniki są następujące: - Outlook Express - poddał się - Opera M2 Mail - nie - Mozilla Kurier Poczty - nie - The Bat! - tak. Co do OE nie mieliśmy, już przed rozpoczęciem testu, żadnych wątpliwości, wszak niski w nim poziom bezpieczeństwa jest powszechnie znanym faktem. Zaskoczył trochę The Bat!, który ma przecież zgoła inną opinię - niezwykle bezpiecznego klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Korzystając z narzędzia :?: :?: :?: (cenzura), dostępnego w sieci, przeprowadziliśmy prosty i krótki test na najpopularniejszych klientach poczty pod Windows (pod ten właśnie system kierowany jest wspomniany program). Polegał on na próbie "podejrzenia" haseł, kryjących się pod serią "gwiazdek" pola z hasłem. Wyniki są następujące: - Outlook Express - poddał się - Opera M2 Mail - nie - Mozilla Kurier Poczty - nie - The Bat! - tak. Co do OE nie mieliśmy, już przed rozpoczęciem testu, żadnych wątpliwości, wszak niski w nim poziom bezpieczeństwa jest powszechnie znanym faktem. Zaskoczył trochę The Bat!, który ma przecież zgoła inną opinię - niezwykle bezpiecznego klienta. A jakie ma znaczenie, że za pomocą snadboy's revelation nie można podejrzeć haseł do M2 i n!Kuriera, gdy zrobi to 10 innych programów (sam mam ze 3), które z kolei nie podejrzą haseł do outlooka i Bata... I jakie ma znaczenie, że ktoś z domowników/współpracowników, zazwyczaj potencjalnie nieszkodliwych, za pomocą tego czy innego programu może podejrzeć hasło do tego czy innego programu, gdy te hasła wędrują sobie (zazwyczaj) nieszyfrowane do serwera (gdzie po drodze nierzadko dostępne są dla 'fachowców')? BTW. Bata można zabezpieczyć tworząc użytkowników; wtedy żeby wogóle wejść do programu trzeba podać hasło, którego nie da się "odgwiazdkować". A zalogowany użytkownik nie ma dostępu do kont reszty userów, więc nie podejrzy hasła. Panowie zlamili tym testem. A co do właściwego pytania: - TheBat jest chyba najlepszym klientem poczty, i ma masę 'bajerów'; 75% nie wykrzystasz. Nie jest darmowy - M2 - wbudowany w operę i - jak mówią operowcy - można go albo kochać, albo nienawidzieć. Ja go oglądałem, nie użyałem. Fajny jest, ale nie wiem nic o rzeczach, które mogłyby wyjść w użytkowaniu. Darmowy, banner w Operze. - n!Kurier/Thunderbird. Proste, działa, brakuje kilku ważnych dla mnie opcji. Darmowy - IncrediMail, Eudora, Pegasus - znam 'z widzenia', sam obejrzyj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 The Bat'a nie znam, ale skoro tak chwalicie to przetestuję go. n!Kurier/Thunderbird. Proste, działa, brakuje kilku ważnych dla mnie opcji.Możesz napisać czego wg. ciebie brakuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 A ja tam choinki ostatnio używam i spokojnie wystarcza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 paulo - o ilę się nie mylę, nie było dyspozytora serwera, tj, zarządzania wiadomościami na serwerze bez pobierania ich, pobierania samych nagłówków, etc. Teraz nie jest mi to potrzebne, ale kiedyś było, i to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 paulo - o ilę się nie mylę, nie było dyspozytora serwera, tj, zarządzania wiadomościami na serwerze bez pobierania ich, pobierania samych nagłówków, etc. Teraz nie jest mi to potrzebne, ale kiedyś było, i to bardzo. 708649[/snapback] a mozna to robic w the bat! ? jesli tak to jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 dayus - http://www.thebat.pl/podrecznik/TB_acnt_dispt.php W Thunderbirdzie pobieranie nagłówków też jest. Czy było 1,5 roku temu - nie pamiętam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanilla Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Hej, Chciałabym sobie zainstalować The Bat, a do tej pory miałam OE (ale przez opróżnienie folderu 'temp' na jednym z profili to program sie skopał tylko na tym profilu i już nie działa! 'folder musi zawierac co najmniej jeden znak'... jakoś tak) Mam Windows XP i 3 profile, jeżeli zainstaluję The Bat to każdy profil będzie musiał z niego korzystać? Czy moge tylko na jednym korzystać z The Bat, a na dwoch pozostalych z Outlooka? :) I jest mozliwosc jakiegoś 'przeniesienia' z OE poczty otrzymanej gdziekolwiek? Tak, zeby jej nie stracic? Po prostu czy jest gdzies na dysku folder z tymi mailami ;)) Mam nadzieje, ze zrozumieliscie o co chodzi i prosze o szybka odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) @paulo - mozna w thunderbirdzie zrobic podglad zalaczników (*.jpg) w mniejszych rozmairach, tak jak to jest w "The Bat!", bo jak narazie tylko tego mi brakuje. ---edit--- juz to sprzezylem z irfanview,ale wolalbym miec podglad jeszcze w Thunderbirdzie, takich malych obrazków Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Wątpię, żeby dało się to zrobić, ale poszukaj trochę może coś jednak znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanilla Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 To znowu ja ;] Mam zainstalowanego TB! i w niektórych mailach zamiast obrazków pojawiają się czerwone krzyżyki. Czytałam na thebat.pl, że te obrazki po prostu nie są dołączone do emaila, tylko umieszczone tam na serwerze. Ok, niby dla bezpieczeństwa, ale te emaile mam z zaufanych stron, a utrudnia mi bardzo takie niewyświetlanie ich. Można to jakoś obejść, bo nie usmiecha mi sie zapisywanie każdej poczty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ja korzystam z "Mozilal Thunderbird" - szybki, wygodny, elastyczny i darmowy. Naprawdę polecam..Co do "choinki" - tylko pod shellem przeciez ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 szybszy jest the bat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelika Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 zdecydowanie Thunderbird :D fajny programik i duzo bajerow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...