Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie w sprawie wrazen z plytami ECS'a

A mianowice chce kupic Durona 1000 i szukam niestety :( taniej plyty gl. i wacham sie miedzy ECS K7VZA (na via kt133a) lub ECS K7S5A (na SIS 735) czy mozecie mi cos doradzic w tej sprawie

a moze znacie jakas inna dobra plyta gl. w cenie ecs

Pozdrawiam

P.S. Jak nazbieram kasy to kupie Solteka SL-75-KAV i czy mozecie mi powiedziec co myslicie o tej plycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to zeby byla na SDRAM

i tam mam baaaaaaaardzo budzet ograniczony

Przeciez ddr sa drozsze o tylko 10%!!!

Czyli jak kupujesz 256 to za sdram placisz 260 pln a za ddr jakies 280pln (20 pln chyba nikogo nie zbawi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych dwóch ecs to tego starszego bardziej bym polecał k7vza ( ato tylko ze wzgledu na wiekszą stabilnośc od k7s5a) . Z k7s5a jest naprawde wiele problemow, szczegolnie jak montuje sie w nie Athlony (kiepsko dzialaja na magistrali 133 mhz, w twoim przypadku powinno byc llepiej..bochcesz wpakować w tą płyte duraka. ja też mam D1000 i wpakowałem go do SL-75 KAV (lepiej od razu ja kupić albo schuttla).. w pracy mam k7s5a w domku 75 kav i różnica jest piorunująca jesli chodzi o stabilnośc na + dla solteka. przecytaj wczesniejsze posty o ecs, była nawet ankieta, "czy polecacie ecs??" Ja odradzam ecs..

Lepiej od razu dopłacić troszke więcej $ i miec spokój ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz shuttle na kt133A, cena kolo 300 jak dobrze pamietam. Problemy z k7s5a zaczely sie wraz ze zmiana ukladzika przez ecs (bodajze byl to rezystor) - na ocworkbench bylo o tym. Wczesniejsze rev (do 3 i kawalek 3) dzialaly oki a teraz to juz tylko sa 4-ki i wyzej (nalepka na slocie PCI).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gumi

wez zrob tak:

sprzedaj 256sdram za 230zl(ja tyle wziolema za moje) kup za 150zl 128mb DDR i bedziesz mial jeszcze 80zl ktore sobie dolozysz do lepszej mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...