Skocz do zawartości
Marlo

Szach.. Mat.. Potoki sprawne czy do bani??

Rekomendowane odpowiedzi

Moja watpliwosc ksztaltuje sie tak oto:

Kupilem sobie w sklepie Radka 9500, 64 DDR, 128bit, pamieci Infineon 3.0ns, kupilem go troche za predko, bowiem moglem pokombinowac i sprobowac zalatwic pewnego modowalnego ale goscie w sklepie mowili, ze sie moduja to zawierzylem i walnalem sobie.

Majac oczywiscie nadzieje ze 8 potokow bedzie smigac mi pieknie zainstalowalem stery Omegi i dzialam, co wiecej zabawe zaczalem na Win98, podobno na nim mod nie dziala ale nie bylo wiekszych problemow i zarowno Aida jak i Rivatuner pokazywaly ze jest 8.

No wiec oczywiscie co robie.. odpalam 3D Marka.. no i zaczynaja sie schody.. mala szachowniczka.. kolorek ma taki lekko przezroczysty, czasem jej nawet nie widac ale jednak jest wiec lekkiego zawodu doswiadczylem

Ale co sobie przypominam nagle.. gralem przeciez troche wczesniej w Underground i wszystko bylo ok.. a mod juz zostal tez wtedy zrealizowany

Czegos zatem nie rozumiem.. jesli potoki sa niesprawne, to z tego co udalo mi sie zorientowac powinny byc one obecne w kazdym momencie wyswietlania tej samej grafiki natomiast u mnie sytuacja jest nastepujaca:

3D Mark 2001 i 2003 zawsze pokazuja szachy, Uderground zaraz po odpaleniu kompa na 8 potokach uruchamia sie normalnie, smiga ze milo i nie mozna doswiadczyc najmniejszego bledu w wyswietlanym obrazie aczkolwiek...

czasem przy jego uruchomieniu sa szachy!!! restart.. i nie ma

podobna sytuacja jest np. z Call of Duty... choc sa gry ktore maja szachy zawsze

Czy ktos jest w stanie wytlumaczyc mi zrodlo pochodzenia takiej sytuacji??

Dlaczego w tej samej grze raz sa przeklamania a raz ich nie ma??

Dzis zainstalowalem WinXP.. sytuacja nie zmienila sie z tym, ze na desktopie widac gdzie niegdzie przeklamania w ikonkach, w win98 nie bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu masz uszkodzone potoki i nic na to nie poradzisz, to ze nie zawsze masz szachownice moze wynika ze sposobu działania karty tj samego chipu i poszczególnych jednostek. To tylko takie moje gdybanie ale dosć prawdopodobne ze tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...