Skocz do zawartości
Kaeres

Colin McRae Rally 4

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy wszyscy widzieli filmiki ze strony www.czasy.com

bardzo podejrzane sa niektóre jazdy, jak gość potrafi wyrobić na 6 biegu z prędkościa 150mil /h zakręt o końcie około 90stopni ... przecież to normalnie niemożliwe - do tego niejest to jezdnia a normalny piach - auto jedzie jakby przyklejone do podłoża - gośc poraktycznie przez 95% czasu jazdy jedzie na 6 biegu... prędkośc niemniejsza niż 150mil/h -gdybym ja miał takie opcje auta sam bym robił te czasy w USA poniżej 2:30 sek- konkretnie chodzi o film "axcel_jp1.avi (15.9 MB) " z Colina3 - mnie tam smierdzi wałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko chodzi dobrz na kazdych sterach.

Z tym zacinaniem zauwazylem, ze jak sie ma za wiele rzeczy powlaczane w windowsie.

Mialem GG, speedfan, DC++ (nic nie ssal akurat), antywirus,.....

to "plynnie skakalo" :P

Powylaczajcie GG i inne rzeczy, powinno pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WŁODI....Dziwne ze na 45.23 ci nie chodza , co prawda ja zainstalowalem pierw 53.03 ale puźniej przeinstalowalem na 45.23 i wsio chasa , nawet po gruntownej reinstalce od kopa zainstalowalem 45.23 i pieknie dziala :)

Ja też jestem właśnie po gruntownej reinstalce i od kopa zainstalowałem 45.23 a tu taki zonk z Colinem. Poza tym Ty masz czwóreczke a ja 2mx, a dla nich nalepsze stery to seria 30.xx,ale jeśli Colin chodzi mi na najnowszych to czemu mam ich sobie nie pozostawić? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko chodzi dobrz na kazdych sterach.

Z tym zacinaniem zauwazylem, ze jak sie ma za wiele rzeczy powlaczane w windowsie.

Mialem GG, speedfan, DC++ (nic nie ssal akurat), antywirus,.....

to "plynnie skakalo" :P

Powylaczajcie GG i inne rzeczy, powinno pomoc.

Mylisz się, teraz mam na pasku GG,dapa,zona i płynnie chodzi bez przycięć, tak więc to była wina sterów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie u wszystkich to tak musi dzialac. Moze masz inaczej SWAP ustawiony i nie masz problemow.

Warto sprobowac tym ktorym tnie.

A co ma SWAP do nierównomiernego chodzenia? Co innego jak ktoś ma 128MB ramu i mu przycina, bo dysk nonstop mieli, ale to nie jest wina SWAP-a. U mnie dysk i tak nie pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo podejrzane sa niektóre jazdy, jak gość potrafi wyrobić na 6 biegu z prędkościa 150mil /h zakręt o końcie około 90stopni ... przecież to normalnie niemożliwe - do tego niejest to jezdnia a normalny piach - auto jedzie jakby przyklejone do podłoża - gośc poraktycznie przez 95% czasu jazdy jedzie na 6 biegu... prędkośc niemniejsza niż 150mil/h -gdybym ja miał takie opcje auta sam bym robił te czasy w USA poniżej 2:30 sek- konkretnie chodzi o film "axcel_jp1.avi (15.9 MB) " z Colina3 - mnie tam smierdzi wałem...

zgadzam sie z Toba, dla mnie nie mozliwe jest przejechanie USA w czasie ok 2:30:00 bez walka - moj rekord to blisko 2:49:00 i to bylo naprawde szybko, no ja nizej juz chyba nie zejde - oczywiscie bez zadnych hamskich scinania zakretow itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!!

Chcesz wpaśc do mnie do domu abym ci pokazał jak to przejechac?

4h starałem sie zrobić ten rekord, a ty mi tu, ze śmierdzi wałem.

Przepraszam bardzo... !

Eh.. no normalnie tka mnie wkurzyłeś... setki godzin grania w colina 3, aby ktoś mnie posadzał o cheaty. Czizys. :|

Ja np. teraz mógłbym spokojnie wyzywać osoby mające w USA1 w CMR4 czasy poniżej 2:30. Hehe, ale wiem, że jest to mozliwe do zrobienia i staram się im dorównać.

Auto wygląda jak przyklejone.. powiem tak.. jazda tam była dosłownie na krawędzi, 10cm w jedna jak i w drugą storne i auto wypadało. 5km/h więcej i tez wypadało !! Trzeba mieć idealne wyczucie.. które ja po przerwie w graniu, chyba straciłem (mam nadzieję, że na krótko).

No i oczywiscie trzeba zapomniec o trzymaniu klawiszy skrętu. Czestotliwośc ich naciskania do w szczytowych momentach 3-4x na sekunde! Wszystko po to aby nie wpaśc w poślizg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz wpaśc do mnie do domu abym ci pokazał jak to przejechac?

4h starałem sie zrobić ten rekord, a ty mi tu, ze śmierdzi wałem.  

Przepraszam bardzo... !

Eh.. no normalnie tka mnie wkurzyłeś... setki godzin grania w colina 3, aby ktoś mnie posadzał o cheaty. Czizys. :|  

Ja np. teraz mógłbym spokojnie wyzywać osoby mające w USA1 w CMR4 czasy poniżej 2:30. Hehe, ale wiem, że jest to mozliwe do zrobienia i staram się im dorównać.

Auto wygląda jak przyklejone.. powiem tak.. jazda tam była dosłownie na krawędzi, 10cm w jedna jak i w drugą storne i auto wypadało. 5km/h więcej i tez wypadało !! Trzeba mieć idealne wyczucie.. które ja po  przerwie w graniu, chyba straciłem (mam nadzieję, że na krótko).

No i oczywiscie trzeba zapomniec o trzymaniu klawiszy skrętu. Czestotliwośc ich naciskania do w szczytowych momentach 3-4x na sekunde! Wszystko po to aby nie wpaśc w poślizg.

słuchaj - oglądnij sobie SWÓJ filmek i powiedz sam czy ta jazda niewygląda podejrzanie. Naprawde nie raz grałem w tę grę ale takiej przyczepności NIGDY niemiałem do podłoża CO TY... zrozum mnie choć trochę... oglądnij na spokojnie filmek - i powiedz czy taki lamer jak ja może sie połapać czy to jest na fakcie czy też jakiś CHEAT... jeżeli to prawda to zwracam szacuneczek - ja jestem lewy w tą grę sądząc po tym że niepotrafię wejść w zakręt który ma 90stopni NA PIACHU 150mil/h na 6 biegu ... dla mnie to wielkie czary mary... a jeżeli ty tak potrafisz - naprawde jesteś master i szacuneczek wielki. może się kiedyś także nauczę jeździć tak jak ty? ale napweno w REALU możliwe to to niejest - dobrze że to tylko gra; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, no oglądać nie musze (choć i tak to robie). Bo sam przejechałem tą trase pewnie ponad 1000 razy. Ale teraz miło jest popatrzeć na udany przejazd, bez obawy, że coś pójdzie nie tak. :)

Hmm.. pamiętam jak kiedyś, z trudem wchodziłem w pewne zakręty (w CMR3), na 4 biegu. Myslałem, że to szczyt możliwości... po paru miesiącach pokazało się, że można przejechać te fragmenty na full speedzie na 6 biegu. :-) Więcej wiary.

Ciekawi mnie... który zakręt tak Cię intryguje? Czy ten, na którym robie słynnego wall race`a i rozwalam skrzynie biegów :P ? :]

Update:

Na klawiaturze. :] Manual oczywiście.

Jak ktoś chce filmik w dobrej jakości z przejazdu Japonii OS1 lub innych OeSów, to możecie się na gg skontaktować, przedstawiając się. 3196689

Filmy mają około 100MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze widze to tam w tym filmiku jest podane w KM/h nieznam sie tyle na CM zeby mowic czy ktos cheatowal czy nie ale moim skromnym zdaniem

przyczepnosc tego samochodu jest wysmienita i sie dosc szybko buja po zderzeniu z banda na 6 biegu ale jak napisalem nic nie mowie :wink:

A tak wogule to jest topik o CM04 i mam juz dosc slowa cheater bo ostatnio zaduzo sie tego widzi zgodzi sie ze mna com-bat i reszta armi :wink:

Wracajac do 4 tarcze pieknie siweca tylko cos mi nie wychodzi zgubieni ktorej kolwiek gumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam na pelna wersje, wtedy bede zarzynal Subaru na OES-ach :D :D :D

no ja tez czekam na fula i moje ulubione Subaru, ahhh kocham to auto a moja miloscia jest kupic Subaru STi (ostatnio Holek opisywal wlasnie takie w TVN Turbo, kupil sobie (fajnie ma) 2,5 litra Turbo 300KM 400nm moment, masakra 0-100 ponizej 5s, naped 4x4 - do tego z mozliwoscia regulowania momentu na poszczegolne kola/osie) te wszystkie oblesne bemki moga sie chowac :D :D

pozdro

jestes pewnien, ze 2,5l a nie 2l. wydaje mi sie, ze imprezie siedzi cztero cylindrowy boxer o pojemnosci 1998ccm. przeciez impra STI jest baza pod impre WRC a ta moze miec max 2l pojemnosci.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez czekam na fula i moje ulubione Subaru, ahhh kocham to auto a moja miloscia jest kupic Subaru STi (ostatnio Holek opisywal wlasnie takie w TVN Turbo, kupil sobie (fajnie ma) 2,5 litra Turbo 300KM 400nm moment, masakra 0-100 ponizej 5s, naped 4x4 - do tego z mozliwoscia regulowania momentu na poszczegolne kola/osie) te wszystkie oblesne bemki moga sie chowac :D :D

pozdro

jestes pewnien, ze 2,5l a nie 2l. wydaje mi sie, ze imprezie siedzi cztero cylindrowy boxer o pojemnosci 1998ccm. przeciez impra STI jest baza pod impre WRC a ta moze miec max 2l pojemnosci.

pozdro

To juz nie takie wazne czy z 2l czy z 2,5l. Ma wladowana strumienice i jest zblokowany do chyba 300KM (jezeli nie wiecej). Widzialem ten program.

Hołek pokazywa mozliwosci swojego samochodu w postaci baczkow, przyspieszen, szkoly hamowania bez ABS (2x skuteczniej niz z ABS).

Mowil, ze to jest STi tuningowany w specjalistycznej firmie.

Technicznie samochod jest wypasiony ale komfortowo firma wielu ulepszen nie chciala sie podjac. Wg nich to robienie z tego rasowego sportowca jakiegos merca 4x4 :P

Np. nie ma klimy, ABS. Nawet na przyciemniane tylne szyby nie chcieli sie dac namowic :P

Po przerobkach ten jego samochod jest (byl) wart ponad 200k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdro

pozdro

no wlasnie 2 litrowe silniki byly i sa ale jest nowa wersja 2,5 litra i rozni sie przedewszystkim momentem obrotowym ktory ma bardzo wazna role szczegolnie w elastycznosci. Pan Krzysztof Holowczyc taka wlasnie opisywal w programie TVN Turbo , 2.5 litra bardo to podkreslal - mowil ze ma jako pierwszy ten model w Polsce i jeden z pierwszych w Europie

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnie... który zakręt tak Cię intryguje? Czy ten, na którym robie słynnego wall race`a i rozwalam skrzynie biegów :P ? :]

WTF :?: Obejrzałem ten filmik i owszem nie ma w nim nie podejrzanego (jak chodzi o cheaty), początek ok wiem jak ciężko jest to przejechać bo jest tam ślisko ale dalej, co to ma być wogóle? :? dla mnie to nie ma nic wspólnego z rajdami i ściganiem się a właśnie bliżej jest cheatowania (aczkolwiek dopuszczanego przez grę). I tu właśnie szkoda, że gry takie jak cmr robione się trochę idiotycznie, tzn "zniszczenia" auta się tylko graficzne, robione wcelu poprawy humoru gracza. Ja bym chciał w końcu aby podobne dzwony (jak na twoim filmiku) oznaczały tylko jedno - game over. Taka jazda ma z rzeczywistością tyle wspólnego co nic. Osobiście nie toleruję i tym bardziej nie stosuję żadnych skrótów ani ślizgania się bo ścianach i barierkach, pewnie dlatego że za bardzo lubię rajdy by je w taki sposób zniekształcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

interakcja fajna, ale ta sceneria w stylu "polska wiocha" średnio mi się podoba...

a tak btw to co to niby ma być za auto ? wygląda jak skrzyżowanie focusa z golfem V....

Niestety to jest produkt polski... wiec raczej nie bedzie mial licencji.. chyba ze ci z zagranicy si nim zainterecuja i mu lincencje zasponsoruja..

Bez licencji ta gra bedzie niedocenieana... a szkoda bo wyglada lepiej niz cmr4....

A sceneria polskiej wiochy jest akurat fajna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do licencji fakt, ale na screenach te samochody były bardziej podobne do realnych (pokazywali punto, focusa i coś tam jeszcze) i miały troszke więcej szczegółów.... no ale cóż to tylko trailer mający pokazać interakcje z otoczeniem... pożyjemy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi