Skocz do zawartości
Kaeres

Colin McRae Rally 4

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem jakiś filmik z "rekordem" na japan z BHMotorsports .

No niezły rekord :) :biglol: na maksa .Scinanie to pikuś , ale jazda w zakrecie po bandzie czy też opierając sie o sciane to CZYSTE LAMERSTWO NA MAXA !!! brak mi słów krytyki dla takich "rekordów" , przeca to [ciach!]o nie rekord. Kumple jak oglądali filmik ze mna to prawie sikali po nogach z tego kolesia i jego " rekordu " To jest REKORD LAMERSTWA. Ja osobiście bym sie wstydził pokazać ludziom taki wyczyn. Te ścięcia poprzez taśmy to też dziecinada.. ehh szkoda słów. Na szczescie jeśli wogóle CMR 4 mi sie spodoba to nie zamierzam bić w nim żadnych rekordów bo w obliczu takiej lameriady to NIE MA SENSU sie z nimi ścigać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla jednych lamerstwo dla innych nie. Jeżeli nie obowiązują, żadne zasady to oczywiście każdy tnie gdzie się da. :-)

Na czasy.com rusza czysta liga, bez skrótów i cięć. Na potwierdzenie czasów konieczne bedzie wysłanie ghostów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem  jakiś filmik z  "rekordem"  na japan z BHMotorsports .

No niezły rekord  :)  :biglol: na maksa  .Scinanie to pikuś ,  ale jazda w zakrecie  po bandzie  czy też opierając sie o sciane to CZYSTE LAMERSTWO NA MAXA !!! brak mi słów krytyki dla  takich  "rekordów" , przeca to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie rekord.  Kumple jak oglądali filmik ze mna to prawie  sikali po nogach z tego kolesia i jego " rekordu " To jest REKORD LAMERSTWA. Ja osobiście  bym sie wstydził pokazać ludziom taki wyczyn. Te ścięcia poprzez taśmy to też dziecinada.. ehh  szkoda słów. Na szczescie jeśli wogóle CMR 4 mi sie spodoba to nie zamierzam  bić w nim żadnych rekordów bo w  obliczu takiej lameriady to NIE MA SENSU sie z nimi ścigać .

na www.czasy.com powstaje "czysta liga" - beda ludzie odpowiedzialni za sprawdzanie rep-ow wiec o takich przejazdach mozna zapomniec i scigac sie tylko po trasie ...

w sumie powstana 2 ligi cmr4 - dla uczciwych i dla scinaczy ;)

EDIT:

dla zainteresowanych wkleje regulamin powstajacej "czystej ligi"

Przejazd jest "czysty" jeśli gracz nie używa cięć, teleportów, ślizgania po ścianach ani cheatów 

Skrót definiujemy jako ominięcie trwałej przeszkody w taki sposób, że znalazła się ona pomiędzy samochodem a wyznaczoną przez odcinek drogą. 

Trwałe przeszkody to drzewa, pnie, reklamy, płoty, taśmy, znaki drogowe, skały oraz wszystkie obiekty przez które nie można przejechać. 

Krzaki nie są przeszkodami stałymi. 

Cięcie zakrętów jest dozwolone jeśli nie może być uznane za skrót według powyższej reguły, tj jeśli gracz nie omija żadnej przeszkody trwałej po stronie przeciwnej niż droga. 

Uderzanie ścian i przeszkód trwałych jest dozwolone (pojedyncze uderzenia) tylko jeśli samochód po uderzeniu odbija się od przeszkody, to znaczy jeśli kontakt jest pojedynczy i bardzo krótki (<0.1 sek) 

Oznacza to, że ślizganie się po ścianach, takie jak na moim filmie: 

http://www.gametimesonline.com/moviefiles/...04/cmr04men.avi 

jest niedozwolone 

Cheaty 

Jedyne dozwolone kody to te, które nie mają wpływu na osiągane czasy(odblokowywanie tras, samochodów itp.) 

Używanie trików modyfikujących fizykę gry lub osiągi samochodu spowoduje natychmiastowe wykluczenie zawodnika z ligii. 

Teleport definiujemy jako opuszczenie drogi w taki sposób, że powoduje to przeniesienie przez grę samochodu w inne miejsce. Wszystkie teleporty są zabronione.

Film pokazujący "czysty" przejazd na krawędzi regulaminu:  http://www.gametimesonline.com/moviefiles/.../jap02clean.avi

na tamtejszym forum trwa jedynie debata i ankieta co do ciecia tasm ...

wyniki ankiety dolaczone zostana do regulaminu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do ludzi co graja w cmr 04 na kierownicy...działa wam FORCE FEEDBACK?? mi na mojej LOGITECH FORMULA FORCE GP, po wlaczeniu oczywiscie w opcjach gry ForceFeedback nie dziala! :( ostatnio jak na niej gralem(jakies 2,5 miesiąca temu) to w innych grach dzialalo...jest moze jakis patch do dema cmr 04 aby dzialalo FF??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do ludzi co graja w cmr 04 na kierownicy...działa wam FORCE FEEDBACK?? mi na mojej LOGITECH FORMULA FORCE GP, po wlaczeniu oczywiscie w opcjach gry ForceFeedback nie dziala! :( ostatnio jak na niej gralem(jakies 2,5h temu) to w innych grach dzialalo...jest moze jakis patch do dema cmr 04 aby dzialalo FF??

Feedback w Demo CMR04 działa wyśmienicie :wink:

(Logitech Momo Racing)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi świecące tarcze wogóle niepotrzebne. :-)

Niemam czasu spojrzeć na samochód, a co dopiero na tarcze.

W gruncie rzeczy wzrok umiejscawia się nieco powyżej przodu maski, na środku, lub po wewnętrznej stronie drogi ( w przypadku skręcania). :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam już mam 3 grę na DVD- Far Cry :) A gry DVD nie są wcale takie młode- w 1999 roku luty miałem grę Claw i Win Commander IV na DVD :) Mozliwe, że Colin 4 oprócz wersji CD też wyjdzie na DVD- ja jestem jak najbardziej za :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi