Czaki Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Chodź nie jestem z konkurencji nadal będę się pozytywnie wypowiadał o firmie CPC. Wyniki moich testów są dla mnie satysfakcjonujące. Innych produktów nie testowałem ale przeglądawszy strony www i różne fora dyskusyjne wnioskuje że temperatury, które osiagam sa wystarczającym dowodem na to , iż dokonałem prawidłowego wyboru a co za tym idzie jakość produktu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 hmmmm CPC -wykonanie=mizerne -jakosc materialow=moze byc -wydajnosc=jak dla mnie wystarczajaca :wink: (mi zawsze malo) WIEC NA HU j WIELKI TEN CALY TOPIC? KASZTANY I TAK BEDE KUPOWAC TO CO CHCA :evil: CPC=ciekawy prezent choinkowy :roll: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 CPC=ciekawy prezent choinkowy :roll: :wink:... Dla osob niedowidzacych. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Ta Jakość produktu Taaa Powiem jedno - na standardzie cpc(cpu, gpu, hdd), pojemnik 5litrów!, na Celerze 667@950miałem do 43 stopni. W zimie, przewody porozwieszane na zimnej scianie, osobno jak w instrukcji itd. Woda była ciepła - po 3-4 godzinach nagrzewała się do temperatury zblizonej do ludzkiego ciała (termometr zwykły pokazywał 30-35 stopni). Szacunkowe oddawanie ciepła to było 20W+20W+15W(CPU,GPU,HDD) - co do HDD to strzelam, ale bez chłodzenia miał temp około 50 stopni. AmdXp - z zasady pobiera więcej, bo kolo 50W niekrecony, a skręcony u mnie do 2ghz 66-70W. Grafa była FX5200 (25-30W), dysk ten sam. Woda w ciągu godziny ogrzewała się b. szybko - temp na procu niekręconym rosła z 36 do 44. Po 4-6 godzinach była w zakresie 48-54. To było zanim dołożyłem nagrzewnice. Dołozenie jej z 2 wiatrakami od zasilacza zbiło temperatury układu (woda w zbiorniku ~10 stopni), temp na cpu spadła do około 50 w maxymalnym stresie. Wymiana 2 elementów - węży (10 mm srednica wewn), bloku na cpu selfmade(od kumpla, nie z bloki.pl :D ) spowodowała że: 1. Zgodnie z logiką temperatura wody w całym układzie spadła(bo nie zalega w wężach, szybciej przelatuje przez cały układ, no i dzięki temu szybciej się schładza w chłodnicy). Teraz nie przekracza 33 stopni po 6 godzinach grania w FPP itp. 2. W związku z powyższym temperatury na procu są oczywiście niższe, no i stałe, nie ma skoków temperatur (na CPC w ciągu 10 min , idle, miałem 10 róznych wyników). Teraz temp NIE PRZEKRACZA 44 stopni, na procu kręconym do wartości 2.1 Ghz. Mało tego, po godzinie od skonczenia grania, przy uruchomionym Winampie i pasjansie(czyli idle) spada z powrotem do temperatury 36-37 stopni. Sprzęt wykręcony jak w podpisie. Tak więc prosze nie emocjonowac się tak swoimi wynikami panie CZAKI, dowolny zestaw homemade bije cpc na głowe. 1,5 metra węża o srednicy min 10mm, 1,5 metra zawiniętej w spirale rurki miedzianej, pompka, powietrze z otoczenia i jakiś solidny bloczek na kroćce 10mm biją CPC na głowę. Cena takiego zestawu to max 150zł. 2 moich kumpli tak ma, jeden z nich zrobił mi bloczek miedz/plexi. I NIC NIE REKLAMUJĘ Update - pomka rzeczywiscie nie jest zła, tylko prosze się nie zdziwić, jak woda w rureczkach wam stanie!!!!...Mi ( i nietylko mi)przestała pyrkać :evil: , bo sie troszke rozchyliły jej człony. Gumka troche pomogła, ale ze troche się teraz rozmiękła, musiałem skręcić całość drutem miedzianym. No i działa, w sensie pompuje. Jakby kto chcial to dotarcze logi z MBM tak z przekroju np 7 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ... WIEC NA HU j WIELKI TEN CALY TOPIC? KASZTANY I TAK BEDE KUPOWAC TO CO CHCA :evil: ... Teraz będą to robić świadomie. Co się stało z "C"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 widzisz Nexer różnica między nami polega na tym, że ja cię nie znam i cię nie obrażam wiec musisz być z konkurencji od www.bloki.pl a o tej konurencji juz pisałem to nie będę sie powtarzać. Co do otwierania bloków to jeszcze mi się na mózg nie rzuciło aby wydawać na coś kasę a później to niszczyć a skoro to otwierałeś to patrz zdanie wyżej o konkurencji. Eee wtf ? Jesteś nadwrażliwy na krytyke widać. Może poprostu nie umiesz się pogodzić z tym, że dałeś się nabrać kupując cpc ? Pewna firma, miała taki egzemplarz "otwarty". Po przeglądnięciu go poprostu śmiać się chce co się w środku widzi. Tak jestem z konkurencji, jestem agentem, uważaj jestem wszędzie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Jeden plus ze mi sie blok na CPU nie rozlutował.... Heh Ciekawe ile CPC założyło kont użytkowników na forum tweak, by reklamować swoje produkty i zbijać krytykę..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Ciekawe ile CPC założyło kont użytkowników na forum tweak, by reklamować swoje produkty i zbijać krytykę..... Chyba są w desperacji :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Z tym cpc to dziwna sprawa. Jedni chwalą drudzy ganią. Niestety większość tych drugich bazuje na zasłyszanych opiniach. Byłem użytkownikiem cpc przez ponad rok. Układ z dwoma blokami działa bez zarzutu do dziś. Aktualnie posiadam DD rbx+abadon+eheim1250+kadet+papst+arctic silver. Po drodze był atman 306+jekieś krzywe nukleony itp. Radzę wszystkim "naukowcom" nie bawić się w przypuszczenia typu czy zwykłe pudełko da radę odprowadzić ciepło lepiej od kloca z miedzi z dziurami w środku. Wystarczy wydać parę groszy i sprawdzić co się zmieniło i o ile na tym samym procu, płycie itd. Na własnej skórze wiem, że stosunek ceny do wydajności jest bardzo dobry. No i kupujesz gotowy zestaw a nie złom ze szrotu. Montujesz w 15 minut i jest. Przy przemyślanym montażu nawet baniak nie bardzo przeszkadza. Teorie typu, że papst nie szumi albo eheim jest niesłyszalny z 20 cm można wsadzić... Szumi i cichutko burczy! Ale masz parę stopni zysku!!! Prawda, że lepiej czuję się mając to co mam. Ale to tylko kwestia podejścia do sprawy. Muzyki można słuchac na [ciach!]ie za 2000 zł albo na mcintoshu za 15000 zł. Jedno i drugie gra. Ja tam wolę mcintosha ale nie znaczy to, że tak naprawdę zysk jest wart tej kasy. Każdy odchodzi od zmysłów na swój sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Chodź nie jestem z konkurencji nadal będę się pozytywnie wypowiadał o firmie CPC. Zwróccie na to uwage...Choć nie jestem z konkurencji... Lol W tym zdaniu jasno widać, że skoro nie jest z konkurencji ......to jest z CPC :D ALE LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 rozumiem, że rozmawiamy o tym, opatentowanym, stworzonym w ścisłej współpracy (faza obliczeniowa) z AGH w Krakowie, wyposażonym w niesamowite turbulizatory powierzchniowe - falowy odpowiednik dyszy Venturiego, cudzie techniki. :twisted: P.S. Jak zaczynałem się interesować WC, pierwszą stroną którą znalazłem było CPC (wiem, słabo szukalem :oops:, ale chciałem coś taniego), a przyczyną która spowodowała moją rezygnację była odpowiedź jakiegoś idioty który tam pracuje, że nie powiedzą (pokażą), jak blok jest zbudowany wewnątrz, bo to jest opatentowane, ściśle tajne, chronione i tym podobne bzdury . Miałem tłumokowi odpisać, że jeśli jest to taki fenomenalny patent, to konkurencja już dawno by kupiła ich blok i rozbebrała go na części pierwsze. Niestety jako, że internet był by modem, doszedłem do wniosku, że nie warto marnować 36 groszy, żeby odpisywać szmaciarzom, którzy perfidnie olewają potencjalnego klienta . P.S. II Pisałem też do innych firm jak je znalazłem :twisted: i od ŻADNEJ nie otrzymałem tak skandalicznej odpowiedzi P.S. III Jako, że chyba dosyć poważnie zmieszałem firmę z błotem, muszę powiedzieć, że w jednym się z nimi całkowicie zgadzam Każdy, kto raz skorzysta z wodnego systemu chłodzenia na pewno nie zamieni go na chłodzenie powietrzem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ...Niestety większość tych drugich bazuje na zasłyszanych opiniach. Byłem użytkownikiem cpc przez ponad rok. Układ z dwoma blokami działa bez zarzutu do dziś. ...Nie kupiłem, bo mnie olali. Po tym co zobaczyłem jestem wielce rad z tego faktu. Za podobną cenę można mieć DiscoTech'a, a on chyba jeszcze się nikomu nie rozleciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 rozumiem, że rozmawiamy o tym, opatentowanym, stworzonym w ścisłej współpracy (faza obliczeniowa) z AGH w Krakowie, wyposażonym w niesamowite turbulizatory powierzchniowe - falowy odpowiednik dyszy Venturiego, cudzie techniki. :twisted: http://www.zyslon.webpark.pl/fora/cpc.jpgChamstwo w bialy dzien! A dlaczego nie wspomniales o najwazniejszym, tym co sprawia, ze bloczek ten staje sie demonem w swojej "klasie" czyli ukladzie 'kryza-fala'!!! :twisted: :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 A jakie to ma znaczenie co ma? Lepiej się czujesz wiedząc co ma? O co tu chodzi? Myślę, że to daje się leczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Nie kupiłem, bo mnie olali. Po tym co zobaczyłem jestem wielce rad z tego faktu. I żałuj bo jak w każdej dziedzinie trzeba przejść ewolucje zaczynając od podstaw. Po prostu do wszystkiego trzeba dorosnąć. Dziś wiedziałbyś naprawdę o ile masz lepiej. Wierz mi, że z firmą , która doprowadza do granic zachwytu większość bywalców tego forum też miałem niezłą przeprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 A jakie to ma znaczenie co ma? Lepiej się czujesz wiedząc co ma? O co tu chodzi? Myślę, że to daje się leczyć...A chcesz wiedziec co jesz czy wolalbys zebym Ci ja cos do spozycia zapodal :twisted: * Ja osobiscie wole wiedziec co kupuje i na co wydaje swoje pieniadze (w przeciwinstwie do sporej grupy osob ktorym to wisi; np. tym co maja kase od rodzicow...). :wink: Ma to o tyle mniejsze znaczenie w przypadku firm godnych zaufania; co jednak w tym przypadku ni jak nie mam zastosowania. Takie kity to mozna wciskac ludzia w TV-markecie albo innych tego typu programikach... P.S mialem ich wyrob w lapkach , testowalem i wkoncu lutowalem... niestety :? *no offense. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ...Chamstwo w bialy dzien! A dlaczego nie wspomniales o najwazniejszym, tym co sprawia, ze bloczek ten staje sie demonem w swojej "klasie" czyli ukladzie 'kryza-fala'!!! :twisted: :lol: :wink: ...wszystkich urażonych PRZEPRASZAM, w ramach nauczki mogę odpokutować to jakimś banem (uniżenie prosze o wyrozumiałość) A jakie to ma znaczenie co ma? Lepiej się czujesz wiedząc co ma?sorry, ale nie lubię jak ktoś mi wciska, jakie to nieamowite rozwiązanie, a widzę takie g****, które nie ma nic z profesjonalizmem. Jeżeli by napisali, robimy bloki najprostszymi (czyt. najprymitywniejszymi) metodami, to nawet by mi przez myśl nie przeszło się rzucać. Ludzie robią lepsze (także optycznie) rzeczy używając zwykłej wiertarki, a nawet BRZESZCZOTA @cvir :twisted: Myślę, że to daje się leczyć...sorry ponownie, ale chyba jestem nieuleczalny update ups, bo być może źle zrozumiałem intencje. Jeżeli chodziło o leczenie osób, które lubią jaki im się wciska g*** i mówi, jaki to świetny wyrób, to myśle, że na pewno dużą ilość osób dałoby się wyprostować [/b]no offence[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Ja osobiscie wole wiedziec co kupuje i na co wydaje swoje pieniadze (w przeciwinstwie do sporej grupy osob ktorym to wisi; np. tym co maja kase od rodzicow...). Ktoś kto kupuje za swoje pieniądze WC nie ma czasu na latanie po szrotach, gięcie rur z miedzi, kiszenie kadetów w occie i inne tego typu zabiegi. Najbardziej zabawne są zdjęcia krzywo zlepionych kolanek z miedzi, kłębów węży ogrodowych i wepchniętej na siłe pompki. Nie ma czasu bo musi zarabiać pieniądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Ktoś kto kupuje za swoje pieniądze WC nie ma czasu na latanie po szrotach, gięcie rur z miedzi, kiszenie kadetów w occie i inne tego typu zabiegi. Najbardziej zabawne są zdjęcia krzywo zlepionych kolanek z miedzi, kłębów węży ogrodowych i wepchniętej na siłe pompki. Nie ma czasu bo musi zarabiać pieniądze... I tu sie grubo mylisz; ja jestem tego zywym przykladem, jest czas na prace i jest czas na robienie bloczkow, czyszczenie nagrzewnic, a rur faktycznie nie gne :( :wink: Zapewne jak bym mial 5m rurki od CCCP to bym mial kleby wezy ale... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 "...sorry, ale nie lubię jak ktoś mi wciska, jakie to nieamowite rozwiązanie, a widzę takie g****, które nie ma nic z profesjonalizmem. Jeżeli by napisali, robimy bloki najprostszymi (czyt. najprymitywniejszymi) metodami, to nawet by mi przez myśl nie przeszło się rzucać. Ludzie robią lepsze (także optycznie) rzeczy używając zwykłej wiertarki, a nawet BRZESZCZOTA..." To kup te lepsze rzeczy! ale najpierw kup cpc i porównaj na SWOIM sprzęcie. Zobaczysz co zyskałeś. Powiem Ci już teraz: zyskasz przy normalnej pracy kilka stopni. I kilka stów mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ...To kup te lepsze rzeczy! ale najpierw kup cpc i porównaj na SWOIM sprzęcie. Zobaczysz co zyskałeś. Powiem Ci już teraz: zyskasz przy normalnej pracy kilka stopni. I kilka stów mniej...przeczytaj uważnie dokładnie to wszystko co napisałem w postach (bardzo dokładnie). Gwoli ścisłości z racji tego, co Tobie najwyraźniej umknęło, szukałem czegoś taniego i od dawna jestem szczęśliwym posiadaczem bloku DiscoTech'a zakupionego za 49zł. Ciekawe co zyskam kupując cpc :?: any :idea: :?: zyskasz przy normalnej pracy kilka stopni.nie sądzę I kilka stów mniej...tego nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Kup rbx-a będziesz bardziej szczęśliwy... I zyskasz kilka stopni, ja to wiem. Wiem, wiem zdaniem większości lepszy od rbx-a jest.... Różnica między cpc a tym co masz jest żadna, metody produkcji tak samo prymitywne jak piepszenie o laserowym wycinaniu topu z pleksi, ale takie wpuszczanie w maliny jakoś użytkownikom tego forum nie przeszkadza tak samo jak cieknące bloki z jedynej słusznej firmy żekomo testowane ciśnieniowo. Rozkręć jakiegoś polskiego kloca tej firmy a zdziwisz się jaki to prymityw brzeszczotem dziergany, krzywy i z zadziorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marp Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 I jeszce jedno kiedyś przeciąłem nowy wiercony blok na grafikę. Miał krzywe króćce więc postanowiłem go zniszczyć. Nie uwierzysz a ja nie pokażę go bo wywaliłem to [ciach!]o był kompletnie zielony! Czym to było wiercone? i dlaczego tak skorodowało? Nie wiem do dzis... To tylko Polska... i marketing! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ...Kup rbx-a będziesz bardziej szczęśliwy... I zyskasz kilka stopni, ja to wiem. Wiem, wiem zdaniem większości lepszy od rbx-a jest....po raz n-ty powtarzam, szukałem czegoś taniego. Nie wiem ile kosztuje rbx, ale nie mam zamiaru wydawać xxx złotych więcej dla paru stopni. Niestety nie mam możliwości zmierzyć temperatury, we wskazania płyty nie wierzę (dla zainteresowanych po 12 godz. mp3, klepanie w klawiaturę ok. 35), ale wierzę w to co czuję, blok ani woda nie są ciepłe i to mi wystarczy. Różnica między cpc a tym co masz jest żadna, metody produkcji tak samo prymitywne ...róznica jest niestety ogromna, bo producent mojego bloku, odpowiedział IMO rzetelnie na moje pytanie, a nie bredził o tajemnicach, wydajnościach, niesamowitych innowacjach. To była krótka piłka, blok jest w wersji dla ubogich, zrobiliśmy go frezując, wiercąc w taki, lub inny sposób i nie należy się spodziewać po nim niesamowitych rezultatów i nie było nic mowy o jakichś niesamowitych technologiach użytych do wyprodukowania tego bloku. I to wszystko. Dzięki temu jestem bardzo mile zakoczony, bo te nieciekawe rezultaty o których mówiłl producent, dla mnie są bardzo zadowalające. ...jak piepszenie o laserowym wycinaniu topu z pleksi, ale takie wpuszczanie w maliny jakoś użytkownikom tego forum nie przeszkadza...a jak odróżnić plexi wycinane tępym brzeszotem, a później polerowane do przezroczystości, od plexi wycinanej laserowo :?: . Myślę, że jak ktoś ma zgrabne rączki, to może być ciężko. Nie uwieżę, że to potrafisz. Wpuszczanie w maliny jednak przeszkadza użytkownikom tego forum, bo były tu reklamy różnego typu, i reklamodawca dostał niezłą jazdę, właśnie za teksty w stylu "najwydajniejszy", "najlepszy", "jedyny w swoim rodzaju", "jakie to on rzeczy potrafi dokonać". Piłka było dosyć krótka: zamknij się, będą miarodajne testy, wtedy się będziesz wypowiadał. A po testach było niestety kalanie, bo blok i może był lepszy, ale na pewno nie tak, jak został rozreklamowany. Chyba jesteś troszeczkę mało obiektywny ...tak samo jak cieknące bloki z jedynej słusznej firmy żekomo testowane ciśnieniowo...teraz już wiem o jakiej firmie mówisz :P . Z tego co pamiętam ten topik, to "winowajca", pomijając to, że wymieniał bloki na sprawne, to jeszcze oddawał pieniądze, za zniszczony sprzęt. I jeżeli to prawda, to kilku krzykaczy (przeciwników) zostało bardzo słusznie zjechanych za bezmyślną krytykę. Nie sztuką jest krytykować, bo i ja to w tej chwili robię, sztuką jest nie tyle przyznanie się do błędu, co poniesienie pełnych konsekwencji tychże. Ciekawe czy cpc oddała komukolwiek pieniądze za zniszczone komputery ?, ciekawe czy firma energetyczna oddała ludziom pieniądze, za sprzęt spalony po uderzeniu pioruna w transformator?, bo nie wydaje mi się żeby to naszym obowiązkiem było się zabezpieczyć przed takim przepięciem. Jak myślisz? I jeszce jedno kiedyś przeciąłem nowy wiercony blok na grafikę. Miał krzywe króćce więc postanowiłem go zniszczyć. Nie uwierzysz a ja nie pokażę go bo wywaliłem to [ciach!] był kompletnie zielony! Czym to było wiercone? i dlaczego tak skorodowało? Nie wiem do dzis... To tylko Polska... i marketing!wierzę, dlaczego miałbym nie wierzyć i już mówię co to było. Masz WC już drugie, masz doświadczenie i nie wiesz czemu koroduje. To ja mimo, że na chemii byłem tylko gościem wiem, że metal+woda=korozja, fuj nieładnie, oj bardzo nieładnie. Do tego są niestety specjalne preparaty, ale o nich jest w oddzielnych topicach. Tylko co ma wiercenie do zieleni? nie łapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Dac mu PIWO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 mam 150 zeta na wc , myśle nad wc z www.bloki.pl tylko jaki blok wybrać ?? z wejsciami równoległymi czy naprzeciwległymi ??? bo boje sie ze na mojego asrocka sie nie smieśći :] aha , nie wiem co lepiej qpić , mam 44c w stresie i cooler artctic cooling którego prawie nie słychać (wdc przebija wszystko :lol: ) i tak sobie myśle czy nie lepiej qpić abita nf7 2.0 za 280 zeta ??? (odbiło by sie to na mojej grafie bo bym miał wtedy 9200 128/128 ale tyle mi by starczyło bo nie gram w dooma tylko najwyżej q3 i max 2) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 do NF7 jeśli się zdecydujesz dokup szybciutko, coś na mostek, bo firmowy wentyl to masakra. Może jestem jakiś niefartowny, ale myślałem, że wytrzyma troszkę dłużej. A tu już po 1 miechu od zakupu, przy rozruchu mam niezły jazgot (jak będę rozbierał kompa, to może go przesmaruję). Później jazgot ustaje, ale skłamałbym, mówiąc, że jest wentyl jest cichy. Co do bloków, to możesz znów rozpętać wojnę ;). Nikt Ci nie powie co kupić, bo każdy ma inne kryteria. Zaraz dostaniesz tysiąc propozycji i o wiele więcej negatywnych opinii na te propozycje. Jeżeli nie wiesz czy blok będzie pasował, to poszukaj lub napisz do producenta o podanie wymiarów. Poszukaj w innych topicach i popatrz na configi, może ktoś ma taką konfigurację jaką chcesz złożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 znowu najezdzacie na CPC fakt ze ciebie olali YGBD ,ale pomysl ze mogli to uznac za prowokacje - wkoncu ktos kto potrafilby ocenic te budowe wewnetrzna najprawdopodobniej potrafilby sam sobie cos wymyslic i wykonac - ja sie wcale nie chwale ,ale moj pierwszy blok to wakacje 99' ,drugi i o niebo lepszy(pierwszy zwodowany na procku) to zima 99' - z niczego da sie cos ulepic CPC kupilem bo bylo tanie ,sprawdzone i miedziane - chcialem sie przekonac co mi da wydanie 75pln (blok ,weze,zapinka) przekonalem sie ze nie dalo mi nic wiecej niz mialem ,a nawet zabralo mi 75pln - cena zdobycia doswiadczenia co do przechwalek CPC to tylko marketing - mnie tez wkurza nazywanie goo.wna zlotem ,ale niestety dysza Venturiego to zas.ra.na zwezka ,turbo-srurbo to te rurki - taka jest prawda,taka funkcje spelniaja - wygladaja paskudnie ,ale nazwe maja huczna np. strumienica to tylko rura zwezona w specyficzny sposob na obu koncach -nic nadzwyczajnego Polish Shit to sztuczne goo.wno ,ktore kupuje Polak i sie cieszy ze to o nim w sklepie w Chicago (przypadek autentyczny) jezeli ktos slyszac wyraz turbo-sruro-laminarny spodziewa sie w srodku smigielka ,albo chomika w klatce to jego problem - niech sie zaznajomi z technika zanim zacznie ja krytykowac tylko dlatego ze topornie wyglada i nic nie daje (przypadek CPC) czy nawet pogarsza (typowy CPC ze swoja dysza - zwezenie slomki to juz przesada :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 znowu najezdzacie na CPC fakt ze ciebie olali YGBD ,ale pomysl ze mogli to uznac za prowokacje - wkoncu ktos kto potrafilby ocenic te budowe wewnetrzna najprawdopodobniej potrafilby sam sobie cos wymyslic i wykonac jak podszedłem do tego z trochę innej strony, rozumiem tajemnice, ale robić tajemnicę z budowy czegoś co kosztuje ok. 50zł to bzdura. Pierwszą rzeczą jaką pomyślałem, to to, że jeśli by to była naprawdę taka kosmiczna technologia, to już dawno by były wersje CPC homemade, oczywiście jeżeli by się to dało zrobić w domu. Rozumiem, że każdy chce zarobić i zabezpiecza się jak tylko może, ale dlaczego inni producenci po prostu to mówią. Frez biegnie w taki sposób, wiercone było w taki sposób i chyba tylko lenistwo, powoduje, że nie ma narysowanych przekrojów bloków (DiscoTech już chyba od roku ma na stronce, że przekroje do pobrania wkrótce :twisted: ), żeby nie było, że czepiam się jednej firmy A co do krytyki, to miałem dzień złośliwości :oops: , po prostu czytając frazesy maketingowe wyobraziłem sobie blok i porównałem moje wyobrażenie z wyglądem, ot i wszystko. Przyznasz, że patrząc na wnętrze ich bloku człowiek ma mieszane uczucia, ciekawe jak to jest u konkurencji :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy lee-green Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Kup rbx-a będziesz bardziej szczęśliwy... I zyskasz kilka stopni, ja to wiem. Wiem, wiem zdaniem większości lepszy od rbx-a jest.... Różnica między cpc a tym co masz jest żadna, metody produkcji tak samo prymitywne jak piepszenie o laserowym wycinaniu topu z pleksi, ale takie wpuszczanie w maliny jakoś użytkownikom tego forum nie przeszkadza tak samo jak cieknące bloki z jedynej słusznej firmy żekomo testowane ciśnieniowo. Rozkręć jakiegoś polskiego kloca tej firmy a zdziwisz się jaki to prymityw brzeszczotem dziergany, krzywy i z zadziorami. Ten topic jest bardzo kontrowersyjny. I nie chodzi mi o "temat" dyskusji, co o idiotyzm odpowiedzi. Wiec tak : -Sam kiedys zrobilem pare prototypow. W moim przypadku bylo tak : topy zamawialem w firmie wycinajacej laserowo plexi/poliweglan. Full serwis normalnie :-) A miedz obrabia sie na frezarkach (CNC oder reczna) - tez zamawia sie. tak robi wlasnie M*** Kto wycina brzeszczotem ? .... wiem kto wciska ludziom kit o aluminiowych wezykach gumowych z diabolicznymi mozliwosciami. i kto wciska do swojego bloku mosiezne rurki - zwiekszajac opory nie zmieniajac praktycznie wydajnosci. I jeszce jedno kiedyś przeciąłem nowy wiercony blok na grafikę. Miał krzywe króćce więc postanowiłem go zniszczyć. Nie uwierzysz a ja nie pokażę go bo wywaliłem to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> był kompletnie zielony! Czym to było wiercone? i dlaczego tak skorodowało? Nie wiem do dzis... To tylko Polska... i marketing! wiercone bylo wiertara ... ojej ... a ty go wogule uzywales ? Albo kupiles uzywany - mozliwe ze ktos ci kit wlepil. Na allegro ? Poczytaj sobie o korozji troche to bedziesz wiedzial co z nim bylo. A kolanka pod katem - w niektorych kartach to ulatwialo montaz Mowisz ze wywaliles kase bo krucce byly krzywe ? W Polskim WC wieje czasami herezja - zgodze sie. Ale polityka CPC przypomina mi troche sprzedawanie komputerow w hipermarkecie. To co powiedziales "Polska... i marketing!" - wlasnie tez o tym mowie. Naprawde pokaz mi kraj (wschod czy zachod wszystko jedno) w ktorym sprzedaje sie takie G**** do kompa. Boli mnie ich bestialski marketing i naiwnosc klientow. amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...