Dzidzia Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 CPC. Odnośnie tego chłodzenia nie wiem dlaczego wystawiacie takie negatywne opinie. Otóż kożystam z procesora P4 2.00 GHz a temperatura na oryginalnym coolerze wynosi 36 stopni C, natomiast na CPC temperatura wynosi w granicach 13-15 stopni C. Dla potwierdzenia w najbliższym czasie dołącze film i zdjęcia zrobione u mnie w domu...A ja mysle,ze to ktos od CPC chcial zareklamowc jaki to :twisted: dobry :twisted: sprzet robia chlodzacy 8)Jezeli to prawda to daleko im do subtelności propagandy Wujka Stalina ale zawsze cos :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan5 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Nie kupujcie u CPC !! Te kutasy mnie zrobiły niezle. Wydałem u nich 230 zł a chcą mi zwrócić 130. to jakiś absurd, teraz sie musze z tymi kutasami o sałate wykłucać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Heya Mam to gówienko od ponad roku, ale sprzed jak w podpisie dopiero od niedawna O ile na celerze 950 wszystko było spox(zapobiegawczo kupilem od razu wiekszy pojemnik- i dobrze bo org dotstałem pekniety), to na amd 2000 nawet nie kreconym, z chlodzeniem innych czesci(głupi-kupilem zestaw) sie zaczynało nie wyrabiac, temp kolo 60 stopni Skołowałem nagrzewnice(mosiadz) i temp wody mam kolo 30, procek kolo 40-45. Wymieniam niedługo weze i główny blok-czyli cpu, mam frezowany przez kumpla i obacze.Jak bedzie lipka(bo musze trojniki i inne smieci do polączenia w całośc) to wywale wszystko i zaczne dokupywac lepsze na gpu i nb. Ogółem mowiąc, gdyby w zestawie dawali krótsze węze i chłodnice tak z 30 zm plus 2-3 wentyle do owiewu jej, to byłoby to spoko. Oby sie tylko nie rozlutowało A kumpel ma to samo, tyle ze bez chłodnicy i nie przyuwazyl jak mu sie kabel zagiol....65st i zgony co chwila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 mam cpc (na procku, graie i zasilaczu), już od 7 -8 miesięcy, i co mogę dobrego powiedzieć to to że jest ciche i jak na moją platformę sprzętową idealne, nie kręcę (bo mi już płyta niepozwala). Może mają wpadki ale nie tylko oni chłopaki z http://mcs.pc.pl/ też zaliczyli wpadkę, nie obniżam ich produktom ale cpc jako takie dla zwykłego zjadacza chleba nie jest straszne a daje ciszę, która jest dla wielu ważniejsza niź extreme aktiv, mega overclock. To jest tylko moje zdanie i nie zjedzcie mnie za to. Kupiłem sobie dziś termometr samochodowy i włożyłem czujnik do pojemnika na wodę , u mnie woda(komp działa już cały dzien) przy przeglądaniu netu, winamp itp ma tem 40.4 w miejscu gdzie pompka wypluwa ją z obiegu, procek 51, otoczenie 23.4 a wewnątzre kompa 35. Może nie jest to super ale za to słyszę jedynie obracające się talerze w dyku. A jak u was z tymi temperaturami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Moja płyta źle pokazuje temperaturę, zawyża ją. Ale z CPC też miałem 51 na procku nie robiąc nic i 60 pod obciążeniem. Teraz mam swoje chłodzonko i mam 44 po długiej sesji cpuburna (a jeszcze nie zmontowałem shrouda na chłodnice). Chyba zaktualizuje bios, może to pomoże mojej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 to niezły wynik, nawet bardzo niezły 44 stponie a procem obciażony to nieźle. , kaieś wentyle działają?, obudowa jest zamknięta?Skąd masz ten bloczek(sam robiłeś) a resztę kompa też chłodzisz wodą?. Wybacze że tyle pytań ale kto pyta.... ;), Mojemu staremu wysłużonemu Abit kt133 już nic nie pomoże, ale kiedyś miał swje dobre chwile razem z duronem 600@900, to były czasy kiedy każdy mhz dawał powód do kolejnej sesji benchmarków. Teraz priorytetem jest cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Nie kupujcie u CPC !! Te <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mnie zrobiły niezle. Wydałem u nich 230 zł a chcą mi zwrócić 130. to jakiś absurd, teraz sie musze z tymi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> o sałate wykłucać. no to łądny motyw.Kłuc się...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 @QauczuQ: na razie tylko cpu, blok spider ex z bloki.pl, pompka mj1000, nagrzewnica od zuka, na ktora dmuchaja dwa fany 80mm. W wakacje dołoże jeszcze 2 bloki (gpu i nb) i zrobie lepsze te chlodzenie nagrzewnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Viru : Ciekawi mnie czy pompka którą masz obecnie jest głośniejsza niź ta cpc'owa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 QauczuQ: Z cpc miałem zestaw z dwiema pompami, 300 i 600 lph, ta ma 1000, więc niby trochę więcej. A hałas... ciężko stwierdzić ;] Tamte były zatopione i może trochę mniej hałasowały. Tą mam niezatopioną i jeszcze troche mam powietrza w układzie, więc ciężko stwierdzić. Ogólnie MJ1000 nie należy do cichych pomp, ponoć jakaś nowa wersja MJ1200 jest dużo lepsza pod tym względem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Pompki z cpc są bardzo słabe, więc i ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam Skoro inni chwalą lub ganią CPC to ja pochwalę. Mam zestaw 16db od ponad roku, wszystko jest ok. Jak zacząłem podkręcać procka to skróciłem rurki i dołożyłem rurkę miedzianą około 4 m zwiniętą w spiralkę. Spiralkę wsadziłem w baniak z wodą i chodzi wszystko pięknie. Temperaturkę przy maks. obciążeniu procka mam około 58 stopni. Normalnie około 40, oczywiście odczyt z płyty. Mój konfig to: AMD1700+ na 12x200, 1,825V, NF7S, 1GB pamięci, dwa dyski, 9700Pro na pasywnym chłodzeniu. Buda zamknięta i dołożyłem bloczek od CPC na chipset płyty głównej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam Skoro inni chwalą lub ganią CPC to ja pochwalę. Mam zestaw 16db od ponad roku, wszystko jest ok. Jak zacząłem podkręcać procka to skróciłem rurki i dołożyłem rurkę miedzianą około 4 m zwiniętą w spiralkę. Spiralkę wsadziłem w baniak z wodą i chodzi wszystko pięknie. Temperaturkę przy maks. obciążeniu procka mam około 58 stopni. Normalnie około 40, oczywiście odczyt z płyty. Mój konfig to: AMD1700+ na 12x200, 1,825V, NF7S, 1GB pamięci, dwa dyski, 9700Pro na pasywnym chłodzeniu. Buda zamknięta i dołożyłem bloczek od CPC na chipset płyty głównej. :) żeczywiście, zadziwiająco niskie te temperatury :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jak na koszty które poniosłeś, to 58st. w stresie przy tym procesorze, to żadna rewelacja, kupiłbyś wentylator za 30zł i miałbyś dokładnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Witam Skoro inni chwalą lub ganią CPC to ja pochwalę. Mam zestaw 16db od ponad roku, wszystko jest ok. Jak zacząłem podkręcać procka to skróciłem rurki i dołożyłem rurkę miedzianą około 4 m zwiniętą w spiralkę. Spiralkę wsadziłem w baniak z wodą i chodzi wszystko pięknie. Temperaturkę przy maks. obciążeniu procka mam około 58 stopni. Normalnie około 40, oczywiście odczyt z płyty. Mój konfig to: AMD1700+ na 12x200, 1,825V, NF7S, 1GB pamięci, dwa dyski, 9700Pro na pasywnym chłodzeniu. Buda zamknięta i dołożyłem bloczek od CPC na chipset płyty głównej. :) żeczywiście, zadziwiająco niskie te temperatury :lol:Potwierdzam, takie to mialem na coolerku za 25zl :D, a CPC az takie tanie nie jest... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Przykro mi bardzo ale na chłodzeniu konwencjonalnym czyli zalmanie 6000 Cu i 4 dodatkowych wiatrakach to musiałem krzyczeć żeby mnie ktoś mógł usłyszeć, dzięki bardzo ale wolę mieć ciszę. Poza tym na wiatrakach mogłem ustawić tylko 10x200, wyżej mi się wywalał komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 spiderman---> chcesz powiedzieć że na coolerku za 25 zł puściłeś procka na 2430 Ghz i 1,9V i wszystko jest ok? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 spiderman---> chcesz powiedzieć że na coolerku za 25 zł puściłeś procka na 2430 Ghz i 1,9V i wszystko jest ok? :?::lol: Nie takie temperatury miałem na Athlonie XP 2500+ u znajomego w kompie jaki mu złożyłem, podkręciłem mu procka na 2200 MHz @ 1.65V i takie też temperatury widniały: Idle 46C; Load 53C i to wtedy gdy w domku mial kolo 24-27C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 A barton ma dwa razy tyle cache'u, a cache się grzeje najbardziej w rdzeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No to tym bardzies swiadczy na niekorzysc CPC, jednym slowem dla mnie to LOL, osobiscie nigdy i nikomu bym tego nie polecil. Swojego potwora chlodze zestawem WC z prawdziwego zdazenia i takie temperatury jak ty masz to u mnie nie wystepuja :D :lol: Jednym slowem twoje slowa o ciszy :P mnie jakos nie przekonuja, ja takze mam cisze, nie wspomninajac o znajomym, ktoremu zlozylem kompa z wentylem za 25zl, ktory nie dosc, ze jest wydajny wystarczajaco dla przecietnego usera, to nawet jest cichy. Ten wentyl to jakis OEM Arctic Cooling TC Pro czy cos takiego :) byl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Ja z kolei miałem CPC, moje pierwsze WC to było. Ale oddałem je spowrotem, pieniądze mi zwrócili i złożyłem własne WC. Jest równie ciche, jedyna różnica, to to że mam 15st. mniej i trochę drożej mnie wyniosło (o 100zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 A więc zrób tak u siebie to zobaczymy czy będzie tak fajnie. Nie każdy procek zachowuje się tak samo, mój na wiatrakach i ustawieniach takich jak u twojego kolegi grzał się tak bardzo że musiałem dodawać kolejne wiatraki i było coraz głośniej. Zestaw CPC ma zastąpić wiatrak typu Zalman i jako taki spełnia swoją rolę. U mnie nie było innego wyjścia jak założyć WC bo jak napisałem wyżej na wiatrakach nie dało się żyć. Następna sprawa, ile kosztowałby twój zestaw rok temu? Na pewno więcej niż 130 zł a tyle zapłaciłem za CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 A więc zrób tak u siebie to zobaczymy czy będzie tak fajnie. Nie każdy procek zachowuje się tak samo, mój na wiatrakach i ustawieniach takich jak u twojego kolegi grzał się tak bardzo że musiałem dodawać kolejne wiatraki i było coraz głośniej. Zestaw CPC ma zastąpić wiatrak typu Zalman i jako taki spełnia swoją rolę. U mnie nie było innego wyjścia jak założyć WC bo jak napisałem wyżej na wiatrakach nie dało się żyć. Następna sprawa, ile kosztowałby twój zestaw rok temu? Na pewno więcej niż 130 zł a tyle zapłaciłem za CPC. Ja mialem przed WC ZALMANA CNPS-7000A-Cu (t 3 wentyle @5V w obudowie wymuszajace obieg) i takiego Athlona 1700+ jak ty, podkręconego na 2200 MHz @ 1.75V, mialem temperatury Idle 42C; Load 48, w upaly maksimum do 51C dochodzilo, wiec cos z tym twoim ZALMANEM bylo nie bardzo... Nie porownuj mojego WCta to tego czegos :lol: od CPC... To tak jakbys chcial malucha porownac do S-Klasy :P Moj zestaw wyszedl mnie cos kolo 800zl, ale warty jest kazdej zlotowki nan wydanej. W sklad zestawu wchodz 3 bloki: RN Frost, MCS CHIP2 i CFD Pawnee (jakie to dziwne ze sie nie zjadly jak niektorzy tutaj oportunisci ;)), chlodnica Black Ice Pro, zbiornik 1l, pompa Hailea HX6520. Jest cicho i wydajnie i efektownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 W ogóle szkoda gadać, tu raz na jakiś czas rejestruje się ktoś z firmy CPC pod nowym nickiem i próbuje przekonywać ludzi, że CPC jest zajebiste. Może i jest zajebiste, ale jest za drogie jak na swoją wmordojeżystość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Ja sie chyba przejde oflagowany do siedziby firmy CPC w krawacie Andrzeja L. i bede protestowal przeciw wciskaniu ludziom kitu!!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muppi Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Hmm, nie jestem z firmy CPC, jestem tylko użytkownikiem CPC. Po prostu trzeba wiedzieć co się kupuje lub chce kupić. Jeżeli chcemy zastąpić wiatrak na procku którego tylko trochę podkręcamy i mieć CISZĘ to kupujemy CPC. Jak chcemy ekstremalnie podkręcić procesor to kupujemy porządny zestaw wodny lub składamy sobie własny i po krzyku. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jeśli chcemy zastąpić wiatrak na procku i mieć ciszę a nie podkręcamy za mocno to kupujemy Zalmana, który i tak zostanie zagłuszony przez wiatrak w zasiłce. Z ekstremalnym oc akurat masz rację. A CPC nadaje się co najwyżej do chłodzenia routerów do neo stawianych na starych pecetach. Tylko szkoda że wychodzi drożej niż taki router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jeszcze troche to CPC bedzie mozna w hipermarketach kupic :P :D Razem z szynka i zmieniakami :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 pewnie i spiderman ma rację ale może CPC ma taką długookresową misje, być wszędzie i pod reką jak np Cocacola. Moim zdaniem nie ma się co kłócić a czas pokaże które firmy przetrwają a nawet rozwiną się a które wykruszą (nie obrażając żadnej z nich). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 A jak się sprawują produkty CPC z prockami Atlon 3000 i 3200 ? jakiej temp. mogę się spodziewać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...