Gregu Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Kolega ma dobrze zmontowane, sam mu to robiłem (i wg instrukcji by CPC). Tyle ze jeździ na 7m przewodów, ma je za biurkiem, pojemnik leży gdzieś w kącie, a te cienkie przewodziki łatwo pozaginać. W dodatku wcale nie oddają ciepła, przynajmniej nie tyle, ile w założeniu powinny. To był dobry zestaw, jak miał chłodzenie tylko na CPU (w owym czasie celeron 566@850). Na AMD temp skoczyła mu na wstępie dobre 10 stopni, a jak se jeszcze dołożył GPU, a potem ten lipny zasilacz, to tera ma te sieczke... Woda sie co prawda sączy przez te rurki, ale bywały czasy, gdy to tylko blok powierzchnią i rurki koło niego oddawały ciepło, bo pompka sie rozwarła i nie pompowała. Cud że proc to przeżył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 "] kupił nawet zasilacz chłodzony wodą z cpc niby 400 W(napięcia +4,7, +12,40,-5,10,-12,30 :D), a ma jeszcze na gpu(r200) i cpu(AMDxP 2000+ niekrecony) Ten ich zasilacz, to przerobiony Codegen, wiec cudow bym sie nie spodziewal :-). na poczatku to byly Codegeny - teraz to wyglada na Megabajta ,ktoremu do Codegena jeszcze daleko (tak srednio po 50W :P ) Jeszcze lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ja jestem userem samego bloq od cpc i w przeciwieństwie do innych urzytkowników jestem z niego bardzo zadowolony. Ciecz się kręci w 6m. cienkich rurek ze sklepu akwariowego pchana przez dwie pompki-filtry też wyciągnięte z akwarium. Niemam żadnej chłodnicy, za to akwarium 20l. zbrojone sprytnie schowane w szafie. Pompki są ultra ciche, niesłyszalne a proc na napięciu 1.5 taktowany 3,5ghz ma po 2 godzinnym stresie 32-35 stopni. Po 10 godzinach czasami wyciąga 38st. Aktualnie mbm pokazuje mi 28 ;-) Dodam że montarz kosztował mnie ok 60 zł, za co niekupił bym nawet fajnego freezona. Blok na allegro 30zł i 30 zł rurki, akwarium i pompki na ze struchu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Oh fuck!~A ja to chciałem kupić... Kocham to forum! To wy mnie chronicie przed moimi życiowymi błędami. wy mi pomagacie w potrzebie, przez całą wieczność Amen! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Każdy wie jak wygląda srodek bloku od cpc, ja chciałem użyć ich bloku na chipset, i mam pytanka: 1, Czy blok na chipset wyglada w srodku tak samo?????? 2. Czy te kołeczki w środku to Cu czy Alu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Ad1: Prawdopodobnie jest w środku pusty po prostu. Ad2: A kto ich wie? to podobno jakieś bulbulizatory są czy inna technologia prosto z NASA. A tak wogóle po co ryzykować? Zerknij na to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37368436 Tanie, wiesz co kupujesz, no i przede wszystkim kroćce w rosądnym rozmiarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Nie pytam o rade czy warto (wiem ze nie warto) ale sie pytam o materiał wykonania tych rurek, bo jeśli alu. to bedzie korodowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Nie pytam o rade czy warto (wiem ze nie warto) ale sie pytam o materiał wykonania tych rurek, bo jeśli alu. to bedzie korodowac. Mosiadz... zreszta od wczoraj wszsystkie bloki sa... zlocone :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...